EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Onko unelmakohteesi Vancouver vai Vancouver Island?

Onko unelmakohteesi Vancouver vai Vancouver Island?

Kun ajattelet Brittiläistä Kolumbiaa, mielessäsi on todennäköisesti kauniit maisemat, ystävälliset ihmiset ja värikäs historia. Tämä Kanadan provinssi on unelmakohde kaikkialta maailmasta tuleville matkailijoille, eikä ole vaikeaa arvata miksi.

Brittiläisen Kolumbian kaksi suosituinta kaupunkia ovat Vancouver ja Victoria, joka sijaitsee Vancouverinsaarella. Vancouver on alueen sykkivä metropoli sekä teknologian, peliteollisuuden ja elokuvatuotantojen koti. Victoria puolestaan on viihtyisä yliopistokaupunki, provinssin pääkaupunki ja täynnä ulkoilumahdollisuuksia.
Näiden unelmakaupunkien väliltä valitseminen on hankalaa, joten teimme sinulle pienen vertailun homman helpottamiseksi.

Pidätkö vesiurheilusta?

Tietenkin: Tervetuloa Victoriaan. Victoria on Vancouverinsaaren eteläisin kaupunki. Vaikka saari on yksi maailman 50 suurimmasta saaresta (ja noin 750 000 ihmisen koti), se on luonnollisesti veden ympäröimä. Sen ansiosta olet missäpäin saarta tahansa alle tunnin matkan päässä purjehdus-, melonta- ja ranta-alueista. Voit jopa mennä katselemaan valaita!

En oikeastaan: Vancouveri sopii sinulle. Upeaa Vancouverissa on joka tapauksessa sen läheisyys merelle, minkä ansiosta voit helposti viettää aikaa rannalla tai lähteä veneilemään. Toisaalta voit myös keskittyä viettämään trendikästä kaupunkielämää, jolle Tyynenmeren maisemat vain antavat oman säväyksensä.

Entäpä pyöräily?

Rakastan sitä: Haluat todennäköisesti mennä Victoriaan. B.C.:n pääkaupungissa on enemmän pyöräilyreittejä kuin missään muussa kanadalaisesssa kaupungissa. Jos taas haluat nähdä kaupungin pyörän selästä ja nauttia matkalla raittiista ilmasta, Vancouver on toinen kotisi kaukana kotoa.

Jos nyt täytyy: Vancouver on pyöräystävällinen kaupunki, mutta se tarjoaa myös kulkuvaihtoehtoja. Vancouverin lentokentät vievät sinut myös muihin Amerikan suurkaupunkeihin, Las Vegasiin, Los Angelesiin ja New Yorkiin.

Mitä pidät merenelävistä?

En saa koskaan tarpeekseni: Alue on erityisen tunnettu lohesta, jota vieädän ympäri maailman. Jos haluat syödä vatsasi täyteen sushia tai äyriäisiä trendikkäissä ravintoloissa, molemmat kaupungit ovat erinomaisia vaihtoehtoja.

Jätän mieluummin väliin: Kummassakin kaupungissa voit myös pitäytyä omissa lempiruoissasi. Niissä on nimittäin paljon brunssivaihtoehtoja ja kasvisravintoloita.

Pidätkö ulkoilusta?

Milloin tahansa: Jos rakastat ulkoilua, olet oikeassa paikassa molemmissa kaupungeissa. Vaeltamisesta pyöräilyyn, voit tehdä mitä tahansa ulkoilmassa. Toisin kuin Kanadan pohjoisosissa, Vancouverissa ja Victoriassa lämpötilat pysyvät melko korkealla ympäri vuoden.

En lainkaan: Tämä mielipide saattaa muuttua lähditpä kumpaan kaupunkiin tahansa. B.C.:n paikalliset ovat HC-ulkoilmaihmisiä. Heille säätila on asenne- ja pukeutumiskysymys. Eikö sinulla ole varusteita? Pistäydy yhdessä kanadalaisten monissa retkeilykaupoissa, joissa saat takuulla asiantuntevaa palvelua.

Oletko historiantuntija?

Tietenkin: Tyynenmerenpuoleisen Pohjois-Amerikan yhtenä vanhimmista kaupungeista, Victoria on monien museoiden koti. Ne kertovat alkuperäiskansojen tarinaa, ensimmäisistä asukkaista kaupunkäynnin kehittymiseen.

En juurikaan: Se on ihan ok. Vancouverilla on leikkimielinen nimi ”Hollywood North”. Se on yksi Pohjois-Amerikan suosituimmista elokuvien kuvauspaikoista. Kuuluisten elokuvien joukossa on Juno, Once Upon a Time, The X-files ja Houkutus.

Haluatko kokea paikallista kulttuuria?

Sen takiahan tänne tultiin: Tiesin, että meillä on jotain yhteistä! Vancouver ja Victoria ovat molemmat tunnettuja rennosta elämäntyylistä, jossa on särmää.
Victoria on Brittiläisen Kolumbin pääkaupunki ja monenlaisten kulttuurien koti: kaupungissa on esimerkiksi Pohjois-Amerikan toiseksi vanhin Chinatown (San Franciscon jälkeen). Siellä pidetään monia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden, ja kaupunkiin saapuu kansainvälisiä opiskelijoita tunnettuihin yliopistoihin kuten, Canadian College of Performing Arts ja University of Victoria.

Vancouver puolestaan on yksi Kanadan monimuotoisimmista kaupungeista. Siellä saat tilaisuuden kokea todellisen maailmankaupungin, jossa yli 50 prosenttia väestöstä puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin englantia.
Yhteenvetona siis molemmat kaupungit ovat kauniita kohteita Brittiläisen Kolumbian länsipuolella. Molemmat tarjoavat aktiivista elämäntyyliä ja luonnonläheisyyttä. Liäksi kulttuuri ja historia kulkee rinnalla. Mutta kumpi sopii sinulle paremmin? Toivottavasti tämä artikkeli auttoi päättämään!

Koe Kanada kielikurssilla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa