EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Koe aito San Diego: Kaupungin 10 kätkettyä helmeä

Koe aito San Diego: Kaupungin 10 kätkettyä helmeä

Oi, San Diego – tuo auringon, surffilaineiden ja suurenmoisten kalatacojen valtakunta. Kaupunki on yksi Kalifornian suosituimmista matkakohteista, ja tämän listan avulla voit varmistaa, että pääset kokemaan sen pintaa syvemmältä. Keräsimme kokoon San Diegon parhaat, kätketyt helmet ja paikat, joissa kaupungin väki viihtyy kaikista parhaiten.

1. La Jollan salaiset keinut

Monet matkailijat suuntaavat La Jollaan nähdäkseen luonnonvaraisia hylkeitä ja merileijonia, jotka paistattelevat päivää kaupungin lahdella. Paras näköala avautuu kuitenkin ylhäältä päin. Seuraa Birch Aquariumin takaa kulkevaa patikointireittiä ylös kukkuloille ja poikkea sitten polulta, jotta löydät maalatut puukeinut, jotka on ripustettu roikkumaan vanhan puun oksalta. Paikalta aukenee suurenmoinen panoraamanäkymä La Jollaan ja sinisenä kimmeltävälle merelle. Vastaavat keinut löytää myös Scripps Pierin luona kohoavan kukkulan rinteeltä.

2. Communal Coffee -ketjun kahvilat

Tämä kahvilaketju on suunniteltu paikallista yhteisöä ajatellen: sen kahvilat ovat avoimia tiloja, joissa ihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan, ja lisäksi ketju tekee yhteistyötä paikallisten käsityöläisten ja yritysten kanssa. Valikoimaan kuuluu San Franciscossa valmistettuja kahveja, ja juomat tarjoillaan sandiegolaisten keramiikantekijöiden valmistamista mukeista. Kahvin ohella tarjoillaan paikallista leipää ja leivonnaisia. Communal Coffeella on tällä hetkellä kaksi toimipistettä, joista toinen sijaitsee South Parkissa ja toinen North Parkissa. Vedä itsellesi tuoli, istahda alas ja nauti aidosti kalifornialainen kuppi kuumaa.

3. Los Peñasquitos Canyon Preserve -luonnonpuisto

Mission Trails Regional Park on patikoitsijoiden erityisessä suosiossa, mutta jos kaipaat hieman tuntemattomammille vaellusreiteille, ota suunnaksi Los Peñaquitos Canyon Preserve. Kaunis, reilun 11 kilometrin mittainen luonnonpuisto on avoinna ympäri vuoden, ja sen alueella elää laaja kirjo erilaisia lintu- ja kasvilajeja. Lisäksi puisto liittyy läheisesti Amerikan alkuperäisasukkaiden historiaan, joka ulottuu jopa 7 000 vuoden taakse.

4. Meditation Gardensin puutarhat

Melko lähellä San Diegon kasvitieteellistä puutarhaa sijaitsee kauniisti suunniteltu Self-Realization Fellowship Meditation Gardens -meditaatiopuutarha, joka sopii hienosti hetkiin, joina tahdot olla aivan itseksesi tai etsiskellä zen-mielentilaa. Rauhoittava ympäristö on lampien ja vehmaiden kasvien koristama, ja taustalla komeilee lainehtiva Tyynimeri. Asettaudu puistonpenkille tai meditaationurkkaukseen, hengitä syvään ja hymise ”ommmm”.

5. Sunny Jim Cave Store

La Jollan rannikolla sijaitseva Sunny Jim Cave Store näyttää aivan tavanomaiselta rantakaupalta, mutta tämä nimenomainen myymälä on itse asiassa hieman erilainen. Kun olet kolunnut hyllyt läpi ja napannut mukaan mieluisimmat matkamuistot, suuntaa ulos takaoven kautta. Vastassa on 145 käsin kaiverrettua askelmaa, jotka johtavat alas merelle. Täältä löytyvät Kalifornian parhaiten kätketyt meriluolat!

6. Prohibition Lounge Bar

Tämä (kirjaimellisesti) kätketty baari juhlistaa 1920-luvun aikaa, jolloin alkoholin käyttäminen oli kaikkea muuta kuin arkipäiväistä: Prohibition Lounge Bar on perinteinen, kieltolain aikaa mukaileva salakapakka, joka on piilotettu uteliailta katseilta. Jos olet koskaan toivonut, että voisit paeta modernia maailmaa ja kokea 1920-luvun tunnelman, täällä pääset tuomaan esiin sisäisen Gatsbysi ja sonnustautumaan ajan tyyliin – perjantai- ja lauantai-iltoina Prohibition Lounge Barin pukukoodina on 1920-luvun look. Baari löytyy 5th Avenuelta, ja ovikyltissä lukee ”Law Office, Eddie O’Hare Esq”.

7. Whaley Housen museo

San Diegon vanhassakaupungissa sijaitseva Whaley House on entinen oikeustalo ja nykyinen museo – sekä kummitustalo. Koko Kaliforniassa ei kertoman mukaan ole montaa historiallista rakennusta, jossa kummittelisi yhtä paljon kuin täällä. Päiväsaikaan museon henkilökunta kertoo auliisti tarinoita ihmisistä, jotka kuolivat ja joutuivat hirtetyiksi Whaley Housessa ja kummittelevat edelleen rakennuksen tiloissa. Jos tämä ei karmi selkäpiitäsi tarpeeksi, museo on toisinaan avoinna myös öisin: voit siis viettää pari tuntia museon narisevilla käytävillä yliluonnollisia kokemuksia jahdaten.

8. Dive-in-elokuvateatteri

Pearl Hotel järjestää joka keskiviikko maksuttoman elokuvanäytöksen, jossa esitetään hotellin arkistoista löytyviä klassikkofilmejä. Elokuvia katsellaan simpukanmuotoisen uima-altaan laidalla sijaitsevassa ulkoilmateatterissa, ja lounge-alueen ravintola ja baari ovat avoinna koko näytöksen ajan. Ohjelmistoon ovat kuuluneet aikaisemmin muun muassa Top Gun ja Anchorman.

9. Miss B’s Coconut Club

Kun olet viettänyt päivän vedessä polskien tai Mission Beachin kultaisilla rantahiekoilla makoillen, poikkea turistilaumasta ja lyöttäydy paikallisten seuraan Miss B’s Coconut Clubilla. San Diegossa on paljon tiki-baareja, mutta tämä on kaikista paras illan kruunaamiseen. Siitä pitävät huolen tuore, paikallinen ruokatarjonta – kuten pienet rapupurilaiset ja rapea mustekala – sekä perinteiset ja tilauksesta valmistettavat cocktailit, jotka tarjoillaan klubin mielenkiintoisesta, vuosien varrella kerrytetystä mukikokoelmasta.

10. S.S. Monte Carlo -laivan hylky

Vaikuttava S. S. Monte Carlon loma-alus, juhlijoiden ja uhkapelaajien kelluva ajanviettopaikka, ankkuroitiin vuonna 1937 kansainvälisille vesille. Alus irtosi kuitenkin myrskyssä kiinnikkeistään, ja se karahti rantaan Coronado Beachilla. Laivalta saattaa huhujen mukaan löytyä edelleen hopeakolikkokätköjä, mutta alusta ei pääse tutkimaan aivan mielensä mukaan. Hylkyyn ei ole aina pääsyä, eikä se ole välttämättä edes näkyvillä. Matalan vuoroveden aikaan alus kuitenkin häämöttää veden alla, ja toisinaan se nousee myös pinnan yläpuolelle, kun rajut myrskyt liikuttavat hylyn alla makaavaa hiekkaa.

Koe San Diego EF:n kanssa!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu