EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 PAIKKAA HARJOITELLA ENGLANTIA ISO-BRITANNIASSA

10 PAIKKAA HARJOITELLA ENGLANTIA ISO-BRITANNIASSA

Tervetuloa ensimmäiseen Tomin Top 10 sarjaan – Pieni käsikirja joka koostuu pienistä vinkeistä joilla voi saada aikaiseksi paremman maailman. (Yksi kymmenen ohjeen listaa kerrallaan)

Jos opiskelet englantia Iso-Britanniassa, on monia eri paikkoja, jossa voi testata omia taitojaan paikallisten kanssa keilailupaikoista baareihin. Älä pelkää lähteä ulos ja käyttää brittiläistä aksenttia saadaksesi siitä täydellisen – Emme me pure! (Jos niin teemme, ainkin voit käyttää englantia kutsuaksesi apua. Vitsailen, ei me yleensä oikeasti purra).

10. KAUPOISSA

Paikallista myymälää, tai kauppaa, niin kuin me Iso-Britanniassa sanotaan, pitää yleensä ystävällinen henkilö, joka tervehtii sinua ja haluaa jutella kanssasi kun olet tekemässä ostoksia. Kaupat ovat täydellinen paikka saada ystäviä (ja ostaa suklaata, tottakai).

9. HIENOSSA RAVINTOLASSA

Miksi? Koska kuka nyt ei rakastaisi tekosyytä, jonka avulla pääsee syömään kalliin aterian ja pukeutumaan hienosti? Lisäksi, sinun on käytettävä täsmällistä englantia tehdäksesi tilauksen ja haastaa itsesi käyttämään vähän hienostuneempia sanoja puhuaksesi ravintolan menusta.

8. ELOKUVISSA

OK, ehkä ei elokuvan aikana (ihmiset tuskin pitävät siitä, että puhut elokuvan päälle teatterissa), mutta elokuvan loputtua ihmiset usein keskustelevat elokuvasta keskenään. Kysy ihmisiltä pitivätkö he filmistä ja voit päätyä katsomaan paljon leffoja yhdessä muiden kanssa.

7. SEURAKERHOSSA

Jos olet sosiaalinen persona, voit liittyä kerhoon saadaksesi uusia ystäviä ja harjoitellaksesi englannninkielen taitojasi. Kerhot voivat olla mitä tahansa kutomisesta taiteeseen tai liikuntaan, joten jos olet innokas jalkapallon pelaaja tai vaikka rakastat käsitöitä, osallistu kerhoon. Kuka tietää, saattaisit jopa päätyä johtavan tiimin jäseneksi. (emme lupaa mitään.)

6. LUOKKAHUONEESSA

Saatat asua Iso-Britanniassa opiskelemassa kieltä kielikoulussa ja tässä tapauksessa sinun tulisi puhua englantia kokoajan. Ota se vastaan! Hanki ystäviä jotka eivät puhu omaa kieltäsi ja voit nauraa kaiken matkaa valmistumiseesi saakka (myös brittiläisellä aksentilla).

5. YÖKERHOSSA

Kaikki ovat seurallisempia, kun he pitävät hauskaa eikä ole mitään hauskempaa kuin tanssia kavereiden kanssa loputtoman musiikin tahdissa, jossa kaikki kappaleet tavallaan kuulostavat sen verran samalta, että ne sulautuvat toisiinsa.

4. BAARISSA

Baarissa on paljon vähemmän porukkaa kuin yökerhossa ja niissä ei yleensä ole kovin paljoa melua. Marssi baariin, tilaa juoma ja aloita keskustelu vierustoverisi kanssa. Yleensä he ovat mielissään siitä että saavat uuden ystävän – vaikkakin kannattaa välttää niitä, joilla on selkeästi meneillään treffit. Tilanne menee vain kiusalliseksi.

3. KUN KATSELET TV:TÄ

Pistä tekstitykset päälle ja brittiläistä televisiota on paljon helpompi ymmärtää. (tekstityksillä tarkoitan englanninkielistä tekstitystä – oman kielen käyttäminen tekstityksissä on periaatteessa huijausta.)

2. KÄMPPÄKAVEREIDESI KANSSA

Ihmisistä, joiden kanssa asut, voi tulla sinun parhaita ystäviäsi, joten heidän kanssaan on järkeä myös opiskella kieltä. Yritä asua ihmisten kanssa, jotka eivät puhu äidinkieltäsi, joten sinun on pakko kommunikoida kielellä jota opiskelet. Ja muista, ei kiistelyä siitä katsotaanko latinalaista saippuasarjaa vaiko jalkapalloa saksan kielellä – katsokaa uutisia englanniksi sen sijaan!

1. YSTÄVIESI KANSSA

Tämähän on oikeastaan itsestäänselvää: Miksi hankkia ystäviä jotka puhuvat kanssasi samaa äidinkieltä? Olet täällä oppiaksesi englantia! Paras juttu on: saat oppia paikallisten slangia ja se saa sinun kielellisen taitosi kuulostamaan todella aidolta.

Valmiina laittamaan vinkit käyttöön?Tutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa