EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

“Minä rakastan sinua” kymmenellä eri kielellä

“Minä rakastan sinua” kymmenellä eri kielellä

Rakkaus on mutkikasta, eikä asiaa varsinaisesti helpota se, että maailmasta tulee aina vain kansainvälisempi. Kun kohtaa ihmisen, jolle tahtoisi sanoa “rakastan sinua”, tiellä saattaa hyvinkin olla erilaisia hankaluuksia; jos tuo ihminen on kotoisin toiselta puolelta maapalloa, yksi kompastuskivi on usein kieli. Mutta onneksi rakkaus voittaa kaikki esteet!

Päätimme tarjota hieman apua kielimuurin yli kipuamisessa, ja kokosimme alle lauseen “minä rakastan sinua” kymmenellä eri kielellä. Suurimpien kielten kohdalla vinkkaamme myös muutamia hellittelysanoja, joita voit käyttää omasta kullanmurustasi.

1. Ranska

Je t’aime!

RakasCheri (miehelle) / c_herie_ (naiselle) tai ma puce (tämän kirjaimellinen merkitys on “kirppuni” – ihan tosissaan!)

2. Italia

Ti voglio bene! / Ti amo!

RakasCaro (miehelle) tai c_ara_ (naiselle)

Jos kuulet lauseen “sei una ragazza di acqua e sapone”, sinulle on kirjaimellisesti ottaen sanottu, että olet “veden ja saippuan tyttö”. Ilmaisun ajatuksena on kuitenkin kertoa, että olet luonnokaunis naapurintyttö, etkä tarvitse meikkiä – pelkkä vesi ja saippua riittävät.

3. Espanja

Te quiero! / Te amo!

RakasCorazón (tämä tarkoittaa kirjaimellisesti sydäntä)

Voit puhutella kultaasi myös ilmaisulla terron de azucar, joka tarkoittaa sokeripalaa. Ja miksipä ei: käytetäänhän englannissakin makoisaa sanaa honey!

4. Portugali

Eu te amo!

RakasQuerido tai chuchu (ruokasanat jatkuvat – tämä viittaa kirjaimellisesti ottaen vihannekseen nimeltä chayote eli kajottikurpitsa)

Eräs näppärä ilmaisu on myös “que saudade”, jolle ei ole suoraa suomennosta. Lausahdus toimii tilanteissa, joissa kaipaat jotakin tai jotakuta niin kovasti, että sydäntä särkee. Voit sanoa “Que saudade!” esimerkiksi silloin, kun muistelet lapsuuden rakasta lemmikkiä, tai puhuessasi armaasta, joka on toisella puolella maapalloa.

Monet brasilialaiset päättävät sähköpostinsa sanaan “saudades”, jolla he kertovat kaipaavansa viestin vastaanottajaa. Miten suloista!

5. Turkki

Seni seviyorum!

6. Albania

Te dua!

7. Afrikaans

Ek het jou liefe! / Ek is lief vir jou!

8. Mandariinikiina

Wo ai ni!

9. Kreikka

S’agapo!

10. Arabia

Ana behibak! (miehelle) / Ana behibek! (naiselle)

Opi kieli perinpohjaisesti EF Kielimatkalla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin