EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 syytä, miksi matkailu opettaa enemmän kuin mikään muu

10 syytä, miksi matkailu opettaa enemmän kuin mikään muu

Ikään kuin matkailuun muka tarvittaisiin kymmenen syytä… Jokainen näistä on jo yksinään tarpeeksi hyvä peruste lennon varaamiseen!

1. Matkailu on uusia kokemuksia

Me ihmiset olemme monipuolista sakkia, joka on levittäytynyt lähes kaikkialle maailmaan. Olemme kasvaneet erilaisissa olosuhteissa ja kehittäneet toisistaan poikkeavia kulttuureita ja perinteitä, sekä kansallisella tasolla että alueellisesti. Kun lähdet pois tutusta ympäristöstä ja matkustat uusille maailmankolkille, koet mahtavia kulttuureita, opit muinaisista uskomuksista ja kuulet kiehtovia tarinoita siitä, millaista elämä on muualla maailmassa – mikä olisi parempi tietolähde kuin ihmiset, jotka todella asuvat kyseisessä paikassa?

2. Matkailu on tutkimista

Patikoi vuorten laelle ihailemaan häikäiseviä maisemia, vaeltele mutkittelevilla mukulakivikaduilla kulmien taakse kätkeytyviä kahviloita etsien tai ihmettele näyttävää arkkitehtuuria ja muinaisia kirkkoja. Jokainen matkakohde on omanlaisensa, ja sinun tehtäväksesi jää selvittää, millaiseen paikkaan olet saapunut. Joka nurkan takana voi odottaa uusi seikkailu ja koko joukko mahtavia muistoja.

3. Matkailu on tuntemista

Matkoihisi mahtuu todennäköisesti hetkiä, jolloin koet itsesi jännittyneeksi, malttamattomaksi, riemastuneeksi, tyytyväiseksi ja koti-ikävän piinaamaksi. Reissaaminen voikin olla todellista tunteiden vuoristorataa – hyvällä tavalla. Kyseisestä vuoristoradasta ei nimittäin saa tarpeekseen. Kun olet päässyt ensi kertaa ihmettelemään aivan uutta kaupunkia tai paikkaa, sisimpäsi tahtoo aina vain lisää vastaavia kokemuksia.

4. Matkailu on itsenäistymistä

Matkustelu antaa todellista elämänkokemusta. Se opettaa sinut lentämään pois kotipesästä ja huolehtimaan itsestäsi, ja osoittaa, että osaat ratkaista pulmatilanteita ja pärjätä omatoimisesti. Alat luottaa, että olet valmis kaikkeen, mitä tulevaisuus eteesi heittää. Olet vahva ja pystyt mihin vain!

5. Matkailu on yhteyksien luomista

Matkustellessasi tapaat joukoittain muita matkailijoita, ja mahdollisesti myös ulkomaisia kurssitovereita sekä paikallisen isäntäperheen väkeä. Uudet tuttavuudet tekevät kokemuksestasi täydemmän ja laajentavat samalla verkostojasi. Näe vaivaa ihmisiin tutustumiseksi, sillä et voi koskaan tietää, millaisiin mahdollisuuksiin se voi johtaa. (Lisäplussaa tuo se, että ystävyyssuhteet ympäri maailmaa antavat kymmenen lisäsyytä matkata maailmalle myös tulevaisuudessa!)

6. Matkailu on ymmärtämistä

Kun olet napostellut tapaksia Barcelonassa paikallisten seurassa, auttanut suojelemaan kilpikonnia Costa Rican rannoilla tai elänyt kuukauden New Yorkin vauhdissa, näet maailman eri tavalla kuin ennen. Olet kokenut jotakin, joka poikkeaa omasta arkiympäristöstäsi, ja havainnut, että jokainen maa ja ihmisyhteisö on omanlaisensa. Ymmärrät, että juuri ihmisten väliset erot tekevät elämästä mielenkiintoista. Samalla kuitenkin hahmotat, että meissä kaikissa on jotain samaa – jaetut tarinat sekä yhteiset arvot ja naurunremakat muistuttavat tästä säännöllisesti. Näet maailman ja sen ihmiset uudella tavoin.

7. Matkailu on opiskelua

Kielikurssi ulkomailla on fantastinen tapa yhdistää matkustelu ja itsensä kehittäminen, etenkin, jos tähtäimessäsi on uuden kielen oppiminen. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että yksi nopeimmista tavoista sujuvan kielitaidon saavuttamiseen on muutto ulkomaille: omaksut kieltä kaikista vauhdikkaimmin, kun elät jatkuvasti sen ympäröimänä.

8. Matkailu on kommunikaatiota

Kuka tahansa osaa jutella ihmisille omalla äidinkielellään, mutta matkustelu opettaa kokonaisvaltaista kommunikointia myös vieraskielisessä ympäristössä. Uuden kielen sisäistäminen käy paljon nopeammin kuin kotipuolessa, jos käyt joka päivä keskusteluita paikallisten kanssa, eikä oppi rajoitu pelkkään kirjoista löytyvään sanastoon – lisäksi omaksut paikallista elekieltä, ilmeiden käyttöä sekä erilaisia puhekielen ilmauksia, joita ei oppikirjoissa käsitellä.

9. Matkailu on haasteiden kohtaamista

Matkalle lähteminen voi tuntua pelottavalta, jos et ole juurikaan reissannut tai olet suuntaamassa maailmankolkkaan, joka on sinulle ennalta vieras. Matkusteluun liittyvä jännitys on kuitenkin tärkeä osa sen palkitsevuutta. Aseta itsellesi tavoite – vaikkapa tangon tanssahtelu Buenos Airesissa tai kävelyretki Tokion kukkivien kirsikkapuiden katveessa – ja ryhdy selvittämään, kuinka voit tehdä haaveesi todeksi. Kyse on ikään kuin eräänlaisesta ongelmanratkaisutehtävästä, mutta tässä tapauksessa tehtävä sattuu olemaan erinomaisen jännittävä ja motivoiva.

10. Matkailu on itsensä tuntemista

Matkailu ei ole pelkästään tilaisuus tehdä kielten opiskelusta jännittävää. Se on myös suurenmoinen mahdollisuus oppia omasta itsestään: on osoitettu, että ulkomailla asuminen luo ihmiselle vahvemman ja vankemman itsetuntemuksen. Matkoilta saadut kokemukset auttavat usein vastaamaan sellaisiin suuriin kysymyksiin, kuin kuka olet ja mitä tahdot tehdä elämässä. Maailmalle lähteminen voi siis olla juuri se keino, jolla saat selville, miltä haaveidesi tulevaisuus näyttää.

Lähde maailmalle EF:n kanssa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin