EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

8 paikkaa, jossa täytyy vierailla Berliinissä

8 paikkaa, jossa täytyy vierailla Berliinissä

Kysyimme opiskelijoiltamme Berliinissä, mitkä ovat heidän mielestään tämän elämää sykkivän, trendikkään kaupungin must-paikkoja. Näin he kertoivat meille, listattuna satunnaisessa järjestyksessä…

1. Valtiopäivätalo Reichstag

Tämä rakennus oli muinoin Saksan imperiumin sydän. Se paloi maan tasalle 1933, mutta rakennettiin uudelleen nykyiseen komeuteen vuonna 1999. Nykyisin rakennus on Saksan parlamentin koti, jonka keskellä on suuri, lasinen kupoli. Sieltä voit saada 360 asteen näkymän rakennuksesta ja ihastella muun muassa suurinta istuntosalia.

2. Berliinin muuri ja East Side Gallery

Entinen kahtia jaetun Euroopan symboli on nykyisin koristettu katutaiteella, joka kertoo yhtenäisyydestä ja toivosta. Muurissa on Kylmän sodan aikaisia ikonisia kuvia ja paljon taidetta, joka pyrkii herättämään ajatuksia historiasta ja nykykulttuurista.

3. Checkpoint Charlie

Berliinin muurin pystyttämisen jälkeen Checkpoint Charlie oli yksi harvoja kulkuteitä Itä- ja Länsi-Berliinin välillä. Tavoitteena oli estää itä-saksalaisia lähtemästä kaupungistaan, minkä vuoksi tarkastuspiste on nähnyt monia surullisia hetkä. Vuonna 1961 Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen tankit kohtasivat paikan kapeilla kaduilla. Vuonna 1062 neuvostoliittolainen vakooja, Frederic Pryor, vapautettiin vanginvaihdossa, joka antoi tarinan Bridge of Spies –elokuvalle. Vielä tänäkin päivänä tarkastuspiste on vanhalla paikallaan muistona menneestä.

4. Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki

Tämä muistomerkki ei vaadi paljon esittelyä. Holokaustin muistolle pystytetyt 2711 pylvästä seisovat entisellä Berliinin muurin ”kuolemanvyöhykkeen” paikalla. Ohessa on myös maanalainen museo, jossa on muun muassa kolme miljoonan juutalaisen holokaustin uhrin nimet.

5. Televisiotorni, Fernsehturm

Fehrsehturm on tunnettu televisiotorni ja epävirallisesti myös maailman kätevin tapaamispaikka eksyneille. Itä-Saksan hallitus rakensi koko Berliinin yli katsovan TV-tornin 1960-luvulla voimansa merkiksi, mutta nykyisin berliiniläiset näkevät tornin yhdistyneen pääkaupungin symbolina. Noin 20 eurolla pääset hurauttamaan tornin huipulle ja nauttimaan kahvista tai drinkistä 203 metriä kaupungin yläpuolella. (Ja kyllä, näkymä ympäri Berliinin on huikea!)

6. Tiergarten

Tiergartenin historia yltää 1830-luvulle, jolloin se oli saksalaisen ylemmistön metsästysmaata. Nykyisin tämä valtava puisto kapungin keskellä pitää kotia presidentin asunnolle, Voitonpylväälle, Bismarckin muistomerkille ja 210 hehtaarille puita ja nurmialuetta.

7. Hofbrau Berlin

Jos etsit baijerilaisen keittiön makuja matkustamatta alueelle, keskeisellä Alexanderplatzilla sijaitseva Hofbrau on paras valinta. Paikka on suunniteltu ja sisustettu suuren oluthallin tyyliin ja listalla on perinteisiä porsasruokia sekä tietenkin olutta.

8. Kaikki hipsterikahvilat

Berliinin hipsterialueet, tunnetuimpina Kreuzberg ja Prenzlauer Berg, ovat täynnä raikkaita ja trendikkäitä kahviloita, baareja ja ravintoloita (ja mikä parasta, niissä on yleensä erinomainen hinta-laatusuhde). Voit helposti kulkea kaupungin päästä toiseen vain syömällä ja juomalla kaikkea herkullista samalla, kun pyrit olemaan yksi berliiniläisistä, jotka ovat todella hip omalla särmikkäällä Berliinin tyylillä…

Opiskelemaan Berliiniin? EF:n kanssa se on mahdollista!Tutustu Tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa