EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

9 merkkiä, että olet valmis opiskelemaan ulkomailla

9 merkkiä, että olet valmis opiskelemaan ulkomailla

Ulkomailla opiskelu on oleellinen osa uuden kielen oppimista (oikeasti), mutta mistä tiedät, että olet valmis hyppäämään koneeseen ja aloittaa seikkailun, joka mitä todennäköisemmin muuttaa koko elämäsi? Auttaaksemme sinua päätöksen teossa, olemme keränneet yhteen pointteja, joilla selviät vaikka maapallon toisella puolella. Jos nyt tajuat, että ‘OH-EM-GEE, THIS IS SO ME’, on aika pyyhkäistä pölyt passisi kannesta ja hypätä koneeseen ja suunnata jonnekin (mutta mine? Jep, meillä on sinulle joitakin ehdotelmia tulossa).

1. Olet koukussa jonkin maan musiikkiin, taiteeseen ja tv-ohjelmiin

Kuuntelemalla ohjelmia ja musiikkia vieraalla kielellä on mahtava keino oppia sujuvaksi kielen puhujaksi. Mutta kun se alkaa tuntua pakkomielteeltä, on turvallista todeta, että kenties on aikasi pakata laukut ja kohdata unelmamaasi ihan ihkaoikeasti.

2. Olet koukussa uuden oppimiseen

Nörttimäistä, kenties, mutta olet koukussa. Bussi-, auto- tai junamatka ei ole mitään ilman kieliharjoittelua lemppari appilla puhelimellasi tai edes muutama kirjansivu vieraalla kielellä, kuulostaako tutulta? Olet oikealla polulla vieraan kielen oppimisessa ja uusien taitojesi sekä täydellisen aksenttisi hiomisessa vieralla kielellä.

3. Uneksit vieraalla kielellä

Tämä on yleensä etuoikeus niille, jotka ovat vieraan kielen käyttäjiä jo luonnostaan, mutta jos olet niin valmiina hyppäämään toiseen maahan oppimaan vierasta kieltä, se tulee mukaan myös uniisi.

4. Olet kyllästynyt puhumaan vain yhtä kieltä

Joku visas joskus sanoi, että vähäinen kielitaito myös tarkoittaa samalla vähemmän elämäniloa omassa elämässä, ja olet tästä täysin samaa mieltä. Olet niin kyllästynyt vain yhden kielen puhumiseen ja sen tuomiin rajoitteisiin kommunikoidessasi. Maailma odottaa sinua ja sinä haluat puhua sille parhaalla mahdollisella tavallasi.

5. Rakastat jonkin maan ruokakulttuuria

Muutamat asiat, kuten paikallinen ruoka auttavat sinua ymmärtämään uutta kulttuuria enemmän kuin mikään muu. Makunystyräsi ovat jo harjautuneet kansainvälisiksi: tiedät kaikki japanilaiset ravintolat, parhaimmat pizza-paikat ja amerikkalaiset burgeri-unelmat aina monien kilometrien säteellä. Ja kun ravintolakin oppii jo tuntemaan tilauksesi valmiiksi, olet jo sisällä uudessa kulttuurissa.

6. Olet utelias ja avoin uusille haasteille

Olet kiinnostunut maailmasta ja eri kulttuureista ja kaikesta sen tuomasta uudesta, kuten nähtävyyksistä, äänistä ja mauista. Et pelkää eksyä keskelle suurta kaupunkia ja elää ympäristössä, jossa kukaan ei tunne sinua. Olet kiinnostunut tutkimaan ja kokemaan joka kulman ja kolon maailmasta – ja uuden kielen oppiminen onkin se ensimmäinen askel kansainväliseksi taitajaksi tulemista.

7. Tiedät jo, mitä haluat kokea ja nähdä

Google on paras ystäväsi – löydät metrokartat, kaupunkikierrokset ja parhaat näkymät täydellisen selfien ottamiseen kuuluisimpien nähtävyyksien edessä. Sinulla on jo hallinnassa ensimmäisten päivien suunnitelma siitä kaikesta, mitä haluat unelmakohteessasi kokea.

8. Kaikki ovat kuulleet suunnitelmistasi opiskella ulkomailla

Olet niin innoissasi ulkomaille lähdöstä, että bussikuski, postinjakaja, isotätisi ja koko netti tietää suunnitelmistasi. Se ei haittaa ollenkaan, päinvastoin! Sharing is caring.

9. Haluat kokea koko maailman

Kielitunnit, appit, leffat, podcastit ja uudet ruokakokemukset ovat mielenkiintoisia ja hauskoja sinulle. Mutta tiedät, että uppoutumalla kulttuuriin 24/7 on nopein ja varmin keino oppia sujuvaksi kielen puhujaksi. Omat tavotteesi oppia kieltä mahdollisimman nopeasti ja intensiivisesti vain kertoo miten omistautunut ja kypsä olet ulkomaille lähtöön. Lähde ja koe maailma, nyt on sinun hetkesi!

Opiskelemaan ulkomaille mahdollisimman pian!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa