EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Brisbanen 10 kätkettyä helmeä

Brisbanen 10 kätkettyä helmeä

Jos olet suuntaamassa Brisbaneen, voisit toki laatia matkasuunnitelmasi Tripadvisorin näe ja koe -listan pohjalta. Reissustasi tulee kuitenkin huomattavasti hauskempi ja autenttisempi, jos poikkeat hieman totunnaisilta turistiseuduilta. Nauti siis kaupungista paikalliseen tapaan: herkuttele vähemmän tunnettujen ruokarekkojen (loistavilla) antimilla, siemaile lattea salavihkaisessa artesaanikahvilassa ja osallistu kaupungin cooleimpiin tapahtumiin. Tästä pikku oppaasta löydät Brisbanen parhaat kätketyt helmet.

1. Huispaus

Taisit yllättyä tästä? Mutta toden totta: Brisbanesta löytyy erittäin aktiivinen huispausryhmä! QUT Lycans Quidditch Clubin toimintaan voi osallistua ikään ja taitotasoon katsomatta, ja se järjestää viikoittaisia treenisessioita, illanviettoja, turnauksia ja jopa Potter-maailmasta joulutanssiaisia.

Yhdistys kokoontuu kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa. Ei siis muuta kuin omaa luudanvartta valitsemaan, kaatoa nappaamaan ja kultasieppiä bongailemaan!

2. Wandering Cooks -ruokakollektiivi

Suuntaa Brisbanen eteläosiin, jos tahdot kokea kaupungin jännittävämmän ja mullistavimman kulinaarisen liikkeen.

Wandering Cooks on paikallisten viljelijöiden ja kokeellisten keittiömestarien kollektiivi, joka edistää ja avittaa eettisiä startup-yrityksiä sekä ensiluokkaista käsityöläistuotantoa. Sen katuruokakeittiöt ovat avoinna päivittäin. Mukana on erilaisia pieniä ruoka-alan yrityksiä, ja valikoima ulottuu Aasian ja Lähi-idän makumaailmasta luomumysliin ja vegaanisiin annoksiin asti.

3. John Mills Himself

Tämän kahvila-baarin nimestä ei ehkä arvaisi, että se on yksi Brisbanen trendikkäimmistä. Katseilta kätketty John Mills Himself on kuitenkin erinomainen paikka aamuiseen kofeiinitankkaukseen sekä mukaviin illanviettoihin viinilasin äärellä. Perille löytäminen voi olla hieman haastavaa – huolimatta siitä, että paikkaan on kaksi sisäänkäyntiä – mutta sinnikkyys todella palkitaan. Jos suuntaat tänne, valitse paikallisen kahvisekoituksen seurauksi tuore leivonnainen tai kakkupala.

4. Maanalainen teatteri

Kuuden metrin syvyydessä sijaitseva Spring Hill Reservoir rakennettiin 1800-luvun loppupuolella Brisbanen ensisijaiseksi vesivarastoksi. Kahdeksankymmenen toimintavuoden jälkeen se otettiin pois käytöstä ja tyhjennettiin vedestä, mutta vuonna 2014 laaja, maanalainen tila avattiin uudelleen: entisessä säiliössä on erinomainen akustiikka, joten siitä tuli remontin jälkeen yksi Brisbanen omaperäisimmistä teatterin, oopperan ja muun esiintyvän taiteen näyttämöistä.

Jos innostut kulttuurista, käy ehdottomasti katsomassa jokin esitys tässä mahtavassa, Albert Parkin alapuolella sijaitsevassa tilassa!

5. Pancake Manor

Pancake Manor on tarjoillut jokaisen rakastamaa aamiaisherkkua jo vuodesta 1979 lähtien. Se sijaitsee Brisbanen kauneimpiin kuuluvassa historiallisessa rakennuksessa, joka tunnettiin aikanaan Pyhän Luukaksen katedraalina. Elegantit tiilimuuraukset, korkeat holvikaaret ja vanhojen puupalkkien tukema katto pitävät huolen siitä, ettei vastaavaa brunssipaikkaa löydy koko kaupungista.

Pancake Manor tarjoilee myös gluteenittomia ja vegaanisia pannukakkuja, ja lisukevalikoima ulottuu aina tuoreista hedelmistä ja suklaakastikkeesta pekoniin ja muniin asti. Ojentaisitko vaahterasiirapin?

6. North Stradbroken saari

North Stradbroke Island (joka tunnetaan paikallisten keskuudessa nimellä ”Straddie”) sijaitsee vain lyhyen lauttamatkan päässä Brisbanesta, eli se on täydellinen kohde päiväretkelle tai pienelle viikonloppulomalle. Saarta ympäröivät lämpimät vedet ovat sukeltajien ja snorklaajien suosiossa, sillä niissä majailee jännittävä kirjo erilaisia mereneläviä. Talvikuukausina veneretkillä voi nähdä jopa valaita ja delfiinejä. Lisäksi saarella on paljon Australian alkuperäiskansojen historiaa.

7. The Blue Room Cinebar -elokuvateatteri

The Blue Room Cinebar tekee leffojen katselusta astetta mahtavampaa. Saliin ei tarvitse salakuljettaa muualta tuotuja karkkeja tai suklaita, sillä teatterissa on baari ja ravintola, ja ruokia ja juomia saa tilata istumapaikoille enemmän kuin mielellään. Nauti siis viimeisimmästä menestysleffasta kuuman pizzan ja kylmän oluen kera, ja tilaa jälkiruoaksi lämpöinen suklaabrownie tai maukas jäätelöannos.

8. Spring Hill Bathsin uimahalli

Jos etsit kaupungista mukavaa vilvoittelupaikkaa, tämä historiallinen uimahalli on loistokohde tyylikkäälle, urbaanille veteen pulahtamiselle. Spring Hill Baths on rakennettu vuonna 1886, mikä tekee siitä yhden vanhimmista uimahalleista koko eteläisellä pallonpuoliskolla. Hurmaava allasalue on luonnollisesti remontoitu sitten alkuperäisen käyttöönoton, mutta sitä ympäröivät edelleen perinteiset, viktoriaanistyyliset pukuhuoneet, joihin kuljetaan iloisen värikkäistä ovista.

9. Vietnamilainen ravintola Tan Thanh

Jos mielesi tekee pho-keittoa, ota suunnaksi Tan Thanh, jonka vietnamilaista ruokaa pidetään Brisbanen autenttisimpana. Ravintolassa on kohtuullinen hintataso ja nopea palvelu, ja sen höyryävän kuumat keitot ovat kerrassaan herkullisia. Ei siis ihme, että se on paikallisten vankka suosikki.

Pikkuravintola löytyy Inalan kaupunginosasta, ja se sijaitsee vain kivenheiton päässä alueen aasialaisista supermarketeista ja kuhisevista toreista, joilla kaupataan ulkomailta kuljetettuja erikoistuotteita.

10. West End Fire Festival

Pakkaa piknikhuopa matkaan ja lähde Orleigh Parkiin joen äärelle: Täällä vietetään kuukausittain West End Fire Festivalia, joka juhlistaa täysikuun saapumista. Maksuttomassa, paikallisen yhteisön organisoimassa tapahtumassa on tarjoilla ruokarekkojen herkkumurkinaa sekä monenmoista viihdettä tulitaiteilijoista rumpupiireihin ja elektroniseen musiikkiin asti.

Koe aito Brisbane samalla, kun opit paremmaksi englannin taitajaksi!Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin