EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Kuinka saada kaikki irti kotona olosta: Opi englantia sohvalla

Kuinka saada kaikki irti kotona olosta: Opi englantia sohvalla

Digiajassa elämisessä on puolensa – etenkin, kun on puhe englannin opiskelusta (ja koiravideoista). Ajat, jolloin kielen opettelu vaati kirjastoreissuja ja raskaita oppikirjoja, ovat mennyttä elämää. Nyt voit kehittää englannin taitojasi ja valmistautua kansainväliseen tulevaisuuteen kotona, ilman, että edes nouset sohvalta – opiskelu ei aina tarkoita kokeita tai muuta työlästä tekemistä!

Kokosimme listan viihdyttäviä ja suhteellisen vaivattomia tapoja, joilla voit hioa englannin taitoasi lokoisasti omassa olohuoneessa.

Kohenna kielitaitoa podcasteja kuuntelemalla

Mikä olisi parempaa tekemistä kuin makoilla kotona kuulokkeet korvilla ja kuunnella kiinnostavia podcasteja? Valitse vain itseäsi kiinnostava aihepiiri ja etsi sitä käsittelevä podcast, jossa puhutaan englantia. Täältä löydät muutamia loistopodcasteja, jotka sopivat erityisen hyvin kielen opiskeluun.

Omaksu englantia Netflix-sarjoista

Netflix on täydellinen paikka työstää kielitaitoa rennoimmalla mahdollisella tavalla. Kun tarkoituksena on oppia englantia, nämä sarjat ovat mielestämme Netflixin parhaimmistoa. Oletko nähnyt jokaisen? Tässä kymmenen lisää!

Lue kirjoja alkuperäisellä kielellä

Vaikka kaikki tuijottavat nykypäivänä puhelimiaan aamusta iltaan, perinteiseen kirjaan syventymisessä on aivan omanlaistaan lumoa. Siinä on myös erityistä tehoa, mikäli pyrit parantamaan kielitaitoasi. Tämä on se hetki, kun englanninkielinen klassikkoromaani kannattaa napata hyllystä pölyttymästä. Kun luet kirjan alkuperäiskielellä, sen maailma aukeaa sinulle aivan uudella tavalla ja sanavarastosi kohenee vauhdilla.

Täältä löydät listan kymmenestä kirjasta, joita lukiessa et edes muista olevasi kotona – englannin opiskelu voi todella temmata mukaansa.

Opi kieltä musiikin avulla

Monet sanovat, että biisien mukana laulaminen auttaa englannin oppimisessa – mutta entä jos kappaleiden kirjoittajat eivät olleet aivan perillä kielen oikuista? Soittolistasi saattaa olla varsinainen kielioppirikkeiden ja sanastorötösten taistelutanner, mutta se on tavallaan hyvä asia. Kokosimme nimittäin muutamia esimerkkejä, jotka toimivat oivana harjoituksena oikeanlaiseen englannin käyttöön. Huonoistakin sanoituksista voi siis olla apua kielitaidon parantamisessa!

Opettele päivittäin uusia sanoja

Ääntämyksen ja kieliopin ohella sanasto on eräs seikka, joka aiheuttaa suuria haasteita englannin opiskelijoille. Yritä siis laajentaa sanavarastoasi opettelemalla uusia sanoja joka päivä. Voit lähteä liikkeelle vaikkapa tämän blogin näppäristä listoista: tutustu esimerkiksi hassuimpiin englanninkielisiin sanoihin tai ilmaisuihin, jotka ovat vaikeita ja aiheuttavat kaikista eniten hankaluuksia. Jos tahdot parantaa ääntämystäsi hauskalla tavalla, voit myös kokeilla englanninkielisiä lauseita, joista menee kieli solmuun.

Kaipaatko tarkemmin jäsenneltyä opiskelua? Olipa tavoitteesi sitten pärjätä kokeissa tai edetä uralla, EF English Live -verkkokielikoulusta löydät interaktiivisia oppitunteja ja suoria opetustuokioita, jotka auttavat sinua kohti päämäärääsi. Voit valita joko ryhmäopiskelun tai pätevien opettajien vetämät yksityistunnit, ja saat opiskella omassa tahdissa – ilman, että sinun tarvitsee edes hievahtaa sohvalta!

Millä tasolla kielitaitosi on?Testaa!

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Kielet