EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Opi englantia näiden maksuttomien podcastien avulla

Opi englantia näiden maksuttomien podcastien avulla

Elämme digiaikaa, mikä on tehnyt kaikesta todella kätevää ja helposti saavutettavaa – aina ruokaostosten tilaamisesta uusien taitojen opetteluun saakka. Eräs asia, joka käy nykyisin erityisen näppärästi, on kielten opiskelu. Voit parantaa englannin osaamistasi vain muutamalla napautuksella, olitpa sitten junassa tai lenkkipolulla; kunhan käytössäsi on puhelin tai läppäri ja kunnollinen netti, voit kuunnella englanninkielisiä podcasteja missä ja milloin tahansa.

Jotta pääset alkuun, kokosimme yksitoista parasta podcastia eri tasoisille englannin opiskelijoille. Mukavia kuunteluhetkiä!

**Alkeistason podcasteja
**

Learn English

Aloitetaan British Councilin ylläpitämästä, loistavasta podcastista nimeltä Learn English. Sen jaksot ovat keskusteluun pohjautuvia, ja niissä käydään läpi arkipäiväisiä tilanteita ja sanastoa. Lisäksi tarjolla on paljon monenlaista oheismateriaalia: voit muun muassa ladata jokaisen jakson kirjoitettuna versiona ja tehdä lyhyitä testejä opetetuista aiheista. Tämä tukee sanaston omaksumista ja auttaa edistymään nopeassa tahdissa.

Voice of America

Tahdotko kehittää englannin taitoasi samalla, kun tutustut ajankohtaisiin ja kiinnostaviin aiheisiin?

Jos vastasit kyllä, Voice of America: Learning English -podcast sopii sinulle. Se sisältää hieman tavallista hitaammalla tahdilla puhuttuja ääniohjelmia, joissa käsitellään moninaisia aihepiirejä. American Mosaic -ohjelma keskittyy USA:n popkulttuuriin, kuten uusimpiin leffoihin, ja historiafanit ilahtuvat The Making of a Nation -ohjelmasta, joka käsittelee Amerikan aikaisempia vaiheita.

Nämä olivat vasta alkua, sillä ohjelma-aiheita löytyy luonnontieteistä kielioppiin saakka. Sen lisäksi, että opit englantia, kohennat siis yleissivistystäsi!

Espresso English

Espresso English on hauska ja tehokas tapa omaksua hieman englantia joka päivä, juuri sinulle sopivina hetkinä. Podcast koostuu simppeleistä, selkeistä ja käytännönläheisistä oppitunneista, jotka ovat vain 5–10 minuutin mittaisia. Jaksot on kuitenkin suunniteltu niin, että jo lyhyessä ajassa oppii paljon.

Tämän myötä omaksut englannin sanastoa, fraaseja, kielioppia, idiomeja ja paljon muuta tuossa tuokiossa.

Keskitason podcasteja

6 Minute English

BBC:n 6 Minute English -podcastissa englannin opiskelu on tehty hauskaksi. Jaksot pohjautuvat erilaisiin arkipäivän tilanteisiin, ja niissä kuunnellaan kahden henkilön, Nickin ja Alicen, välistä keskustelua.

Aihepiirit ovat niin viihdyttäviä, ettei podcastia kuunnellessaan edes muista opiskelevansa; aiheisiin lukeutuvat muun muassa ”Ovatko karhut täällä jäädäkseen?” ja ”Minkä arvoinen puolisosi on?” Lisäksi jaksot on kirjoitettu auki tekstiksi, ja tarjolla on sanasto, joka määrittelee hankalat termit.

Podcasts in English

Podcasts in English on suurenmoinen jo sen takia, että se on valtavan monipuolinen. Verkkosivustolta löytyy laaja kattaus englanninkielisiä podcasteja kaikilla taitotasoilla, ja mikä parasta, jaksot ovat melko lyhyitä – tavallisesti alle viisi minuuttia. Ne sopivat siis täydellisesti kaikille, joilla on aika kortilla.

Lisäksi podcasteissa käsitellään viihdyttäviä aiheita, ja tarjolla on paljon laadukasta oheismateriaalia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi jakso ”10 ällistyttävää faktaa jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista”?

Culips ESL Podcast

Tämä podcast tarjoaa jokaiselle jotakin: jaksoja on yli 600, ja ne kattavat kaikki englannin taitotasot.

Culips ESL Podcast sisältää seitsemän loistavaa podcast-sarjaa, jotka keskittyvät eri seikkoihin. Esimerkiksi Chatterboxin tarkoituksena on totuttaa kuulija seuraamaan englanninkielisiä keskusteluita tavallisella arjen puhenopeudella, ja siinä haastatellaan henkilöitä, joilla on mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan. Speak Easy puolestaan opettaa, miten puhua selkeää, ymmärrettävää englantia ja kuinka hankkia parempi aksentti.

Culipsissa on saatavilla paitsi englanninkielisiä podcasteja, myös ilmaisia, ladattavia otoksia erilaisista opiskeluoppaista!

Edistyneen tason podcasteja

The English We Speak

BBC:n The English We Speak keskittyy erilaisiin vakiintuneisiin ilmaisuihin ja sanontoihin, joiden opettelu on usein viimeinen askel sujuvaan kielitaitoon.

Podcastissa käydään kepeää keskustelua kahden henkilön välillä, ja aiheena on aina jokin hauska ja paljon käytetty idiomi – eräs suosikkijaksoni käsitteli ilmaisuja eye candy ja sweet tooth. Mikä parasta, podcast osoittaa, millaisissa yhteyksissä ilmaisuja voi hyödyntää. Tämä tukee loistavasti sanaston oppimista ja kielitaidon hiomista.

Splendid Speaking

Splendid Speakingin kiehtovat podcastit täydentävät kieliopintojasi loistavalla tavalla. Ne on suunniteltu edistyneen tason opiskelijoille, jotka osaavat jo käyttää englantia suhteellisen hyvin.

Kukin podcast-jakso koostuu haastatteluista ja keskusteluista sellaisten henkilöiden kanssa, joille englanti ei ole äidinkieli. He suorittavat pieniä tehtäviä tai pitävät esitelmiä, minkä jälkeen heidän suorituksestaan annetaan asiantuntijapalautetta. On todella opettavaista ja hyödyllistä kuunnella, kuinka toiset opiskelijat käyttävät kieltä, sekä oppia heidän virheistään!

All Ears English Podcast

Lindsayn ja Michellen mukaan kielen opiskelussa ei ole kyse täydellisyyden tavoittelusta, vaan yhteyksien rakentamisesta. Heidän All Ears English -podcastinsa on suunnattu keskitasoisille ja edistyneille englannin opiskelijoille, ja sen tavoitteena on tuoda opiskeluun rentoutta, pitää hauskaa ja opettaa luonnollista, aitoa amerikanenglantia.

Podcastissa pirteä ja motivoiva amerikkalaiskaksikko antaa neuvoja jokapäiväisen sanaston, ilmausten, idiomien ja fraasiverbien käyttöön ja amerikanenglantiin pohjautuvaan small talkiin. Jaksot ovat 10–15 minuutin mittaisia, ja ne tarjoavat myös hyödyllistä tietoa amerikkalaisesta kulttuurista sekä paikallisista tavoista ja etiketistä.

Luke’s English Podcast

Tykkäätkö opiskelusta, jonka ohessa saa myös nauraa? Jos vastasit kyllä, löysit juuri itsellesi sopivaa kuunneltavaa: Luke’s English Podcast opettaa kieltä huumorin siivittämänä.

Luke on lontoolainen englannin opettaja, jolla on 18 vuoden kokemus alalta – ja joka toimii myös standup-koomikkona! Hänen monesti palkittu podcastinsa on oivaltava oppimisen apuri, joka kattaa yli 600 puhejaksoa, käsikirjoituksia ja videoita. Kaiken sisällön tavoitteena naurattaa opettamisen ohella.

Lodcastin aiheisiin kuuluvat muun muassa brittiläinen musiikki, brittiläinen komedia ja Britannialle tyypilliset asiat, ja mukana on myös fraasiverbeihin keskittyvä sarja. Opit siis englannin ohella myös brittiläisestä elämänmenosta, ja saat kunnon johdatuksen vanhaan kunnon brittihuumoriin!

This American Life

This American Life on viikoittain julkaistava radio-ohjelma ja podcast, joka perustuu mukaansatempaaviin, hauskoihin tarinoihin. Tarinoiden juonenkäänteet ovat kiehtovia ja usein myös todella yllättäviä, ja podcastin tekijät ovatkin kutsuneet niitä ”pieniksi äänielokuviksi”.

Podcastiin valitaan joka viikko eri teema, ja jaksoon kootaan siihen liittyviä tarinoita. Fokus ei siis varsinaisesti ole englannin oppimisessa. This American Life tarjoaa kuitenkin loistavan tilaisuuden totutella erilaisiin Amerikan aksentteihin, sillä sen erikoiset ja kiehtovat tositarinat on koottu eri puolilta maata. Jäät varmasti koukkuun jo ensimmäisestä kertomuksesta!

Saavuta sujuva englannin taito aidossa ympäristössä opiskellen!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin