EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Opi englantia näiden maksuttomien podcastien avulla

Opi

Digiajassa elämiseen liittyy monia mukavia puolia – etenkin, kun on kyse kielten opiskelusta (tai kissavideoiden katselusta). Ajat, jolloin ihmisten täytyi kantaa mukanaan painavia, kielioppisääntöjen täyttämiä kirjoja oppiakseen englantia, ovat mennyttä elämää. Nykyisin voit parantaa kielitaitoasi kätevästi yhdellä napin painalluksella: englanninkielisiä podcasteja kuuntelemalla voit täydentää muualta saatua osaamista ja omaksua uutta sanastoa vaikkapa työmatkan tai treenaamisen ohessa.

Jotta pääset alkuun, kokosimme viisi parasta podcastia eri tasoisille englannin opiskelijoille. Mukavia kuunteluhetkiä!

Alkeistason podcasteja

Learn English

Aloitetaan British Councilin ylläpitämästä, loistavasta podcastista nimeltä Learn English. Sen jaksot ovat keskusteluun perustuvia, ja niissä käydään läpi arkipäiväisiä tilanteita ja sanastoa. Lisäksi tarjolla on paljon monenlaista oheismateriaalia: voit muun muassa ladata jokaisen jakson kirjoitettuna versiona ja tehdä lyhyitä testejä opetelluista aiheista. Tämä tukee uuden sanaston omaksumista ja auttaa sinua edistymään nopeassa tahdissa.

Voice of America

Tahdotko kehittää englannin taitoasi samalla, kun tutustut ajankohtaisiin ja kiinnostaviin aiheisiin?

Jos vastasit kyllä, Voice of America: Learning English -podcast sopii sinulle. Se pitää sisällään hieman tavallista hitaammalla tahdilla puhuttuja ääniohjelmia, joissa käsitellään monenlaisia aihepiirejä. American Mosaic -ohjelma keskittyy USA:n popkulttuuriin, kuten uusimpiin leffoihin, ja historiafaneja ilahduttaa The Making of a Nation -ohjelma Amerikan aiemmista vaiheista. Ja nämä olivat vasta alkua, sillä ohjelma-aiheita löytyy luonnontieteistä kielioppiin asti. Sen lisäksi, että opit englantia, kohennat siis yleissivistystäsi!

Keskitason podcasteja

6 Minute English

BBC:n 6 Minute English -podcastissa englannin opiskelu on tehty hauskaksi. Jaksot pohjautuvat erilaisiin arkipäivän tilanteisiin, ja niissä kuunnellaan kahden henkilön, Nickin ja Alicen, välistä keskustelua. Aihepiirit ovat niin viihdyttäviä, ettei podcastia kuunnellessaan edes muista opiskelevansa – mukana ovat muassa aiheet ”Ovatko karhut täällä jäädäkseen?” ja ”Minkä arvoinen puolisosi on?”. Jaksot on myös kirjoitettu auki tekstiksi, ja tarjolla on sanasto, jossa määritellään hankalat termit.

Podcasts in English

Podcasts in English on suurenmoinen jo sen takia, että se on niin valtavan monipuolinen. Verkkosivustolta löytyy laaja kattaus englanninkielisiä podcasteja kaikilla taitotasoilla, ja mikä parasta, jaksot ovat melko lyhyitä – tavallisesti alle viisi minuuttia. Ne sopivat siis täydellisesti kaikille, joilla on aika kortilla. Lisäksi niissä käsitellään viihdyttäviä aiheita, ja tarjolla on paljon laadukasta oheismateriaalia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi jakso ”10 ällistyttävää faktaa jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuista”?

Edistyneen tason podcasteja

The English We Speak

BBC:n The English We Speak keskittyy erilaisiin vakiintuneisiin ilmaisuihin ja sanontoihin, joiden opettelu on usein viimeinen askel sujuvaan kielitaitoon.

Podcastissa käydään kepeää keskustelua kahden henkilön välillä, ja aiheena on aina jokin hauska ja paljon käytetty idiomi – eräs suosikkijaksoni käsitteli ilmaisuja eye candy ja sweet tooth. Mikä parasta, podcastista kuulee, millaisissa yhteyksissä ilmauksia voi käyttää. Tämä tukee loistavasti sanaston oppimista ja englannintaitojen hiomista.

Saavuta sujuva englannin taito aidossa ympäristössä opiskellen!Tutustu tarkemmin

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin