EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Opi englantia näiden maksuttomien podcastien avulla

Digitaalisessa ajassa on muutamia hyviä puolia – erityisesti mitä tulee (kissavideoiden lisäksi) kielen oppimiseen. Kaukana ovat päivät, jolloin sinun piti kantaa mukanasi painavia oppikirjoja täynnä kielioppisääntöjä. Sen sijaan, voit helposti parantaa kielitaitoasi yhdellä napin painalluksella. Podcastit ovat tähän hyvä tapa. Ne ovat näppärä tapa täydentää osaamistasi ja kehittää erityisesti sanastoasi vaikkapa työmatkan tai treenaamisen ohella. Jotta pääset alkuun, olemme koonneet alle viisi eri podcastia. Nauti!

ALKEISTASON PODCASTEJA

Learn English

Aloitetaan listaus podcastista nimeltään Learn English, British councilin ylläpitämä fantastinen podcast. Jokainen jakso on keskustelupohjainen ja kattaa paljon päivittäisiä tilanteita. Lisäksi “Learn English” tarjoaa paljon maksuttomia materiaaleja. Voit ladata jokaisen jakson “käsikirjoituksen” sekä tehdä lyhyitä testejä aiheeseen liittyen. Tämä on ehdottomasti helppo tapa laajentaa sanastoasi ja edetä salamannopeasti opinnoissasi.

Voice of America

Haluatko kehittää kielitaitoasi kuunnellen ajankohtaisia aiheita? Siinä tapauksessa, Voice of America: Learning English on oikea podcast juuri sinulle. Tästä palvelusta löytyy erilaisia kuunteluharjoituksia, jotka on puhuttu hieman normaalia hitaammalla tahdilla. Lisäksi, jokaisesta ohjelmasta löytyy eri aihealueita. “American Mosaic”-ohjelma keskittyy enemmän pop-kulttuuriin Yhdysvalloissa, kuten elokuviin. program discusses pop culture in the United States – like the new movies, for example. Toista ääripäätä edustaa “The Making of a Nation”, jonka aihealueet liikkuvat Yhdysvaltain historiassa. Näiden esimerkkien lisäksi aiheita löytyy myös mm. tiedealoilta ja jopa kieliopisto. Opit siis englantia JA kiinnostavaa nippelitietoa!

KESKITASON PODCASTEJA

6 Minute English

6 Minute English-podcastin avulla, BBC on onnistunut luomaan hauskan ja kiinnostavan tavan oppia englantia. Podcastin sarjat pohjautuu arkipäiväisiin tilanteisiin. Podcastin henkilöt, Nick ja Alice kulkevat matkassa koko ajan. Aihepiirit ovat hyvin viihdyttäviä, kuten “Are bears back to stay?” tai “how much is your spouse worth?”. Lisäksi, jokaisesta jaksosta on saatavilla käsikirjoitus ja sanasto.

Podcasts in English

Podcasts in English jää mieleen laajan valikoimansa takia. Ohjelman nettisivut tarjoavat podcasteja jokaiselle tasolle. Lisäksi, jaksot ovat suhteellisen lyhyitä, yleensä alle 5 minuuttia, joten niiden kuuntelu on helppoa ja nopeaa. Aihealueet ovat myös hyvin viihdyttäviä, esimerkiksi “10 remarkable facts about the world cup” tai “planking”. Lisäksi saatavilla on paljon oheismateriaalia.

EDISTYNEIDEN TASON PODCASTEJA

The English We Speak

The English We Speak, BBC:n tarjoama podcast joka keskittyy sanontoihin. Podcastiin kuuluu myös keskusteluja kahden henkilön välillä, jotka käyttävät opittuja sanontoja puheessa. Yksi lempijaksoistani keskittyy ilmaisuihin, kuten “eye candy” ja “sweet tooth”. Parasta on kuitenkin se, että opit näitä sanontoja ja ilmaisuja niiden omassa lauseyhteydessä. Ehdottomasti tehokkain tapa parantaa sanastoa ja kiillottaa englannin taitosi huippuunsa!

Opiskele Englantia UlkomaillaTutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Kielet

10 vaikeinta englanninkielistä sanaa