EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Englanninkieliset slangisanat, jotka täytyy tietää

Englanninkieliset slangisanat, jotka täytyy tietää

Vuonna 2016 tulivat tutuiksi slangisanat kuten Brexit, lit ja on fleek, ja nyt on aika opetella vuoden 2017 kuumimmat ilmaisut. Olemme koonneet avuksesi listan sanoista, joilla pysyt ajan hermolla.

1. Savage

Joku on tehnyt jotain todella coolia ja mieletöntä? Kuvaile sitä kavereillesi sanalla savage, ja olet astetta katu-uskottavampi.

2. Low-key

Kun pidät matalaa profiilia tykkäyksesi kohteesta tai et kehtaa sanoa rakastavasi jotain asiaa, sano I’m low-key loving it.

3. Done

Oletko kyllästynyt jonkun asenteeseen? Et kykene ajattelemaankaan seuraavaa työpäivää? Tällaisissa tilanteissa voit käyttää sanontaa I’m totally done with it.

4. Hundo P

Tämä sanonta on todella suosittu nuorison keskuudessa. Jos olet 100-prosenttisesti samaa mieltä jonkun kanssa, käytä sanontaa I agree hundo p.

5. Dead/dying

Tätä sanontaa ei pidä sekoittaa fyysisen kuolemisen kanssa; vuonna 2017 dead tarkoittaa tilannetta, kun olet niin shokissa/innoissasi/onnellinen, että se kuvainnollisesti vie tajuntasi.

6. Extra

Luultavasti nopeimmin suosiota kerännyt sana tällä hetkellä on extra. Se kuvailee henkilöä, joka yrittää liikaa tai on liian innostunut jostain asiasta. She’s too extra about it.

7. Going

Tämä sanonta on peräisin Essexistä Iso-Britanniasta ja sen suosio on levinnyt nuorison keskuudessa. Sen sijaan, että sanottaisiin ”Let’s go to McDonald’s” sanotaankin ”Let’s go McDonald’s”.

 

Opi lisää kurssillammeTutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Kielet