EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

9 Netflix-sarjaa espanjan opiskeluun

9 Netflix-sarjaa espanjan opiskeluun

Oletko potenut huonoa omaatuntoa siitä, että tuijotat Netflixiä aivan liian pitkiä aikoja kerrallaan? Voit jättää syyllisyyden taaksesi: kun alat seurata näitä espanjankielisiä sarjoja, Netflixin äärellä vietetyt tunnit kuluvat erinomaisen hyödyllisissä merkeissä kieltä omaksuen. Listasimme yhdeksän sarjasuosikkimme espanjan opiskeluun.

1. Rahapaja (La casa de papel)

Tämä sarja on niin jännittävä, että sitä katsellessa löytää itsensä kiikkumasta aivan sohvan reunalta. Rahapaja kertoo miehestä ja hänen värväämästään kahdeksan hengen joukkiosta, joka suunnittelee historian yltiöpäisintä pankkiryöstöä. Suunnitelmana on murtautua Espanjan kuninkaalliseen rahapajaan ja anastaa yli kaksi miljardia euroa. Ennen mission onnistumista poppoon täytyy kuitenkin selviytyä poliisista ja kokonaisesta liudasta panttivankeja…

Haluatko todisteen, että sarja on aivan mahtava? Rahapaja suunniteltiin alun perin lyhyeksi minisarjaksi, mutta koska se oli niin suosittu, Netflix päätti hankkia sen itselleen ja suunnitella lisää tuotantokausia.

2. Narcos

Tässä sarjassa seurataan Pablo Escobarin surullisenkuuluisaa matkaa Kolumbian maaseudun kasvatista maailmanlaajuisen huumeringin kärkimieheksi. Sarja tarjoaa kiinnostavan ja ajoittain raa’ankin kurkistuksen Latinalaisen Amerikan huumekauppaan, sitä ympäröivään politiikkaan ja korruptioon ja tapaan, jolla Yhdysvaltain viranomaiset osallistuivat niin kutsutun huumesodan alkutaipaleelle.

Tuotantokausilla 1, 2 ja 3 Narcosin aiheena ovat Pablo Escobar ja Cali Cartel (joka nousi valtaan Escobarin jälkeen) ja heidän toimintansa Kolumbiassa. Kaudella 4 keskitytään Miguel Felix Gallardoon, joka on Meksikon vastine Escobarille.

3. Eliittikoulu (Elite)

Kun kolme työläistaustaista espanjalaisopiskelijaa saa stipendin Espanjan arvostetuimpaan eliittikouluun, luvassa on rutkasti draamaa. Sarja on täynnä kiellettyjä romansseja ja yhteenottoja, ja sen käänteisiin kuuluu jopa murha, jota seuraa poliisitutkinta.

4. Ingobernable

Monet ovat verranneet tätä meksikolaista Netflix-tuotantoa House of Cardsiin. Sarjassa seurataan Meksikon presidenttiä ja hänen vaimoaan, jotka pyrkivät käyttämään valtakautensa rauhan edistämiseen. Kaikki ei kuitenkaan etene suunnitelmien mukaan, ja seurauksena on hermoja raastavaa draamaa, joka pitää katsojan jatkuvasti varpaillaan.

Jos nautit sarjoista, jotka ovat täynnä odottamattomia käänteitä ja joissa jaksot päättyvät kutkuttavan jännittäviin tilanteisiin, Ingobernable on sinua varten.

5. Paquita salas

Tämä sarja nousi yllättäen niin suureen suosioon, että Netflix päätti ostaa sen heti ensimmäisen kauden jälkeen. Paquita salas seuraa elämää kykytoimistossa, jonka asiakkaat hupenevat hälyttävää vauhtia. Kun myös viimeinen, kaikista tärkein asiakas ottaa hatkat, kykytoimiston johtaja ja hänen monenkirjava tiiminsä joutuvat puntaroimaan toimintaansa uudelleen ja jahtaamaan uusia kykyjä firman pelastamiseksi.

Jos rakastat komediaa – ja katselet sitä kaikista mieluiten espanjan kielellä – löysit juuri etsimäsi.

6. Velvet

Velvet sijoittuu yhteen 1950-luvun Espanjan arvostetuimmista muotiliikkeistä, ja sen keskiössä on liikkeen perillisen ja ompelijattaren välinen romanssi. Mutta voi, kun asiat olisivatkin näin yksinkertaisia! Mustasukkaisuus, raha ja draama punovat vyyhtiä, johon sotkeutuvat niin suku, naapurit kuin asiakkaatkin. Pariskunnan romanssi on siis kaikkea muuta kuin simppeli.

7. Club de Cuervos

Tämä on kieli poskessa laadittu draama meksikolaisesta jalkapalloseurasta ja halpamaisesta perintökiistasta, joka saa alkunsa seuran johtajan kuolemasta.

Club of Crows on hauska ja omaperäinen, ja se on loistovalinta kaikille, joita puhuttelee jalkapallon ja komedian (ja espanjan opiskelun) yhdistelmä.

8. Sodan aika (Tiempos de guerra)

Sodan aika on historiallinen draama, joka sijoittuu 1920-luvulle sodan repimään Espanjan Marokkoon. Tuolloin monet yläluokan naiset tekivät vapaaehtoistyötä sairaanhoitajina, ja kuten ehkä arvata saattaa, seurauksena oli draamaa, seikkailuita ja romansseja.

9. 3%

Tämä sarja on itse asiassa tehty portugaliksi, mutta kieleksi voi vaihtaa myös espanjan.

3% tapahtuu kaukana tulevaisuudessa, ja se tarkastelee vaihtoehtoista todellisuutta, jossa Brasilialla on vauras siirtokunta, mutta itse emämaa elää kurjuudessa. Kaikille 20-vuotiaille suoritetaan vuosittain testi, joka ratkaisee heidän koko tulevaisuutensa: testin läpäisseet saavat liittyä siirtokuntaan, ja reputtajat jäävät köyhyyteen. Vain kolme prosenttia ikäluokasta menestyy, eli kilpailu on ankaraa ja testistä selviytyminen erittäin epävarmaa.

Peruuta kaikki viikonloppusuunnitelmasi (sarja on todella koukuttava) ja ryhdy katselemaan. Kiität meitä myöhemmin.

Tahtoisitko oppia enemmänkin espanjaa?Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin