EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Löydä syksyn parhaat puolet

Löydä syksyn parhaat puolet

Puista putoilevat lehdet. Tunnelmallinen talven odotus. Suurkaupunkien muotiviikot, uutuuskirjat ja taidenäyttelyt. Halloween, Suomeenkin Yhdysvalloista rantautunut Black Friday -ostospäivä ja lähestyvä joululoma. On helppoa keksiä, mitä ovat syksyn parhaat puolet. Tässä tulee tarkemmin vielä neljä lisää:

1. Uusi syystyyli

Kun puut riisuutuvat talviasuunsa ja lämpötila laskee, on aika ottaa esille syyssesongin parhaat vaatteet ja asusteet. Kääri paksu huivi kaulaasi, pue ylle paras villatakkisi ja vedä saappaat jalkaan. Tyyliin sopii myös mukillinen vahvaa kahvia, ja näin kuljet kaupungilla tyylikkäänä kuin muotilehden kuvissa.

2. Elokuvaillan aika

Jos olet säästellyt uusia (ja vanhoja) Netflix-sarjoja kylmien iltojen varalle, nyt voit viimein katsoa ne kaikki. Aurinkoisella säällä saattaa joutua potemaan syyllisyyttä vietettyään päivän Netflixin äärellä, mutta se on nyt ohi. Syksy on virallisesti täällä, joten nyt voit kääriytyä vilttiin ja heittäytyä TV:n maailmaan.

3. Matkusta sesongin ulkopuolella

Matkustaminen on ehkä parasta, kun kuumin lomasesonki on jo päättynyt. Silloin nimittäin Roomassa ei ole jonoja gelato-kojuilla, Lontoon metrossa on vähemmän ihmisiä, suurten nähtävyyksien äärellä on tilaa akrobaattisille selfieille ja monet Bostonin kaltaiset kaupungit pukeutuvat näyttäviin syksyn väreihin.

Paras syy matkustaa hiljaisempaan aikaan on kuitenkin tilaisuus päästä osaksi paikallisten elämää. Kesän jälkeen ihmiset palaavat takaisin arkirytmiinsä, menevät töihin, käyvät ruokakaupassa ja juovat kahvia take away -kupista. Ihmiset ovat usein helposti lähestyttäviä tavallisen arjen keskellä, joten heiltä on helppo kysellä vinkkejä ja neuvoja.

4. Sadonkorjuun aika

Kun olet matkalla, kannattaa varata hieman aikaa paikallisten satokausituotteiden tutkimiseen. Markkinat ovat syksyisin täynnä omenasiideriä, tuoreita kasviksia ja kurpitsalyhtyjä – eli kaikkea kaunista, värikästä ja lämmittävää synkkiä päiviä varten. Maista katumarkkinoilla esimerkiksi bataattiranskalaisia, porkkanakakkua tai lämmintä omenapaistosta. Ja tärkeä ekstra, satokauden tuotteiden syöminen on myös eduksi ympäristölle. Voit siis tuntea hyvän olon niin vatsassa kuin sydämessäsikin.

Rakastuitko sinäkin jo syksyyn? Tervetuloa joukkoon!

Haluatko ulkomaille hiljaisen sesongin aikaan?Opiskele kieliä ulkomailla
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa