EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Nopeasti luettava ja pienelle budjetille sopiva Miami-opas

Nopeasti luettava ja pienelle budjetille sopiva Miami-opas

Miamiin saapuu vuosittain noin 14 miljoonaa matkailijaa, ja kaupunki on täydellinen kohde rantaihmisille, taideintoilijoille, vintagesuunnittelun ja arkkitehtuurin ystäville sekä kaikille, jotka ovat elementissään ainutlaatuisessa kulttuurien kimarassa. Laadimme listan siitä, mitä Miamissa on kaikkein parasta tehdä, jotta vältyt tuntien mittaiselta netin tutkimiselta ja aikasi tässä taianomaisessa kaupungissa on varmasti unohtumatonta. Tässä siis pikaopas Miamista nauttimiseen – myös niille, joilla on vain pieni matkabudjetti.

1. Ulkoilmaleffat Soundscape Parkissa

Soundscape Parkissa järjestetään ilmainen elokuvanäytös jokaisena keskiviikkoiltana lokakuusta marraskuuhun. Leffailta on loistava yhteisöllinen tapahtuma, jossa voit ottaa rennosti puistonurmella tähtien ja palmujen alla ja seurata valtavan kokoista elokuvaa, joka heijastetaan New World Symphony Hallin seinälle.

2. Flamingo Parkissa urheileminen

South Beachin keskellä sijaitseva Flamingo Park tarjoaa monenlaisia urheilumahdollisuuksia: alueelta löytyy muun muassa koripallo-, tennis- ja racquetball-kenttiä, juoksuratoja, uima-allas, baseball-kenttä, jalkapallokenttä sekä amerikkalaisen jalkapallon kenttä. Paikka kannattaa painaa mieleen etenkin siinä tapauksessa, että aiot viettää Miamissa pidemmän aikaa – esimerkiksi englantia opiskellen.

3. Rannalla treenaaminen

Yksi ainutlaatuisimmista tavoista nauttia Miamista on suunnata treenialueille, joita on ripoteltu pitkin rantoja (nämä tunnetaan nimellä fitness zone). Lihastreeniin tai aerobiseen harjoitteluun on vaikea kuvitella mahtavampia puitteita.

4. Evergladesin kansallispuisto

Eräs Yhdysvaltain erityislaatuisimmista luonnonmaisemista löytyy Floridan Evergladesistä. Kansallispuiston alueella majailee monia uhanalaisia lajeja, ja siellä voi tutustua osavaltion historiaan, moikata alligaattoreita ja matkata rämeveneellä. Eikä se sijaitse kaukana Miamista.

5. Miami Marlinsin baseball-matsit

Baseball-pelien katselu on ollut amerikkalaisten rakas harrastus jo vuosikymmenten ajan – nimitys Americas’s pastime ei ole syntynyt tyhjästä. Yksi kelpo paikka kuuluisan lajin seuraamiseen on Miamin Marlins Park.

6. Konsertit

Miami on lähes aina mukana kuuluisien artistien kiertuereiteillä. Pidä siis lipunmyyntejä silmällä ja varmista, että varaat paikkasi niin pian kuin mahdollista.

7. Sunset Islandin melontaretket

Yksi cooleimmista tavoista tutustua Miamiin on hypätä kajakkiin. Melontakierroksella kuljetaan Miami Beachin lahden poikki, ja matkan varrella pysähdytään myös pienellä yksityissaarella, jossa saa napostella ja ottaa kuvia.

8. Outlet-keskuksissa shoppaileminen

Miamin outlet-keskukset kuuluvat maailman parhaisiin. Vieraile Dolphin Mallissa tai Sawgrass Millsissä, kun tahdot tehdä ostoksia reippaasti alennetuin hinnoin ja kokea periamerikkalaisen ostoskeskuksen.

9. Wynwood

Wynwood on yksi Miamin trendikkäimmistä alueista, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Voit käydä ihailemassa Wynwood Wallsin pikkutarkkoja graffiteja tai lähiseudun mahtavia taidegallerioita, ja alueelta löytyy myös monia omaperäisiä kauppoja ja loistavia ravintoloita, jollaisiin ei törmää muualla. Myös Wynwoodin yöelämässä on helppo viihtyä.

10. Biscaynen kansallispuisto

Biscayne National Park on harvinaisuus USA:n kansallispuistojen joukossa, sillä se sijaitsee suurimmaksi osaksi veden alla. Alueelta löytyy muun muassa koralliriuttoja ja laivojen hylkyjä, eli siellä on loistavat puitteet sukellukseen ja snorklaukseen. Puisto kurottaa pitkälle Florida Keysin ja Key Biscaynen poikki, ja se sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Miami Beachista.

11. South Point Parkin auringonlaskut

Yksi South Beachin kauneimmista puistoista on ehdottomasti South Point. Tämä on ihastuttava paikka, jos tahdot ottaa kuvia auringonlaskusta, katsella satamasta poistuvia risteilyaluksia tai tehdä kävelyretken veden yllä kohoavalla laiturilla.

12. Shoppailu Lincoln Roadilla

Lincoln Road on kuulunut South Beachin suosituimpiin katuihin yli 50 vuoden ajan. Siitä puhutaan usein South Beachin ”keskustana”, ja paikka sopii loistavasti shoppailuun ja ulkona syömiseen. Sunnuntaisin Lincoln Roadilla järjestetään myös maatalousmarkkinat.

13. Little Havana

Kuubalainen tunnelma on vahvasti läsnä Miamissa, ja Little Havana on yksi parhaista seuduista kaupunkia leimaavan monimuotoisuuden kokemiseen. Alue sopii täydellisesti autenttisilla kuubalaisruoilla herkutteluun, salsatanssin opetteluun ja uuteen kulttuuriin tutustumiseen. Jälkimmäiseksi mainittu onnistuu erityisen hyvin Cultural Friday -festivaaleilla, joita järjestetään kerran kuussa.

Lähde kielimatkalle Miamiin!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin