EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

NÄLKÄ JA KOTI-IKÄVÄ? 10 PAIKKAA JOTKA AUTTAVAT

NÄLKÄ JA KOTI-IKÄVÄ? 10 PAIKKAA JOTKA AUTTAVAT

Ensimmäistä kertaa ulkomailla asuminen on yksi elämän parhaimmista kokemuksista – mutta siinä on myös omat haasteensa. Siksi tästä tekstistä löydät paikkoja, joissa voit hengailla kavereidesi kanssa ja nauttia kotimaan kaltaisista mukavuuksista ulkomailla asuessasi. Viimeksi listasimme Birstolin paikat ja nyt on vuorossa Brighton!

1. JAPANILAISILLE OPPILAILLE: SUSHI GARDEN

Jokaisen perinteistä japanislaista ruokaa kaipaavan japanilaisen oppilaan tulisi mennä Sushi Gardeniin. Bistro-tyylinen ravintola sijaitsee Preston Streetillä ja näyttää siltä kuin se olisi suoraan Tokiosta sen kulttuurellisen tunnelmansa ansiosta joka on juuri kohdillaan. Ravintola sulkee viikolla jo iltapäivällä mutta avaa aina ovenensa taas 17.30, juuri ajoissa illalliselle.

2. RANSKALAISILLE OPPILAILLE: MANGE TOUT

Koko Brightonin ranskalaisimman nimen omaavalla ravintolalla ei ole vain arkisia tarjouksia: kokeile herkullista Eggs Benedictiä ja istu etelärannan aurinkossa samalla kun saat palvelua ranskaksi. Ravintola on saanut ylistäviä arvosteluja ranskalaisilta asiakkailtaan ja jos tämä ei kerro jo ravintolan tasosta niin en tiedä mikä sitten. Löydät ravintolan Trafagar Streetiltä pohjois linjalta.

3. POHJOIS AFRIKKALAISILLE SEK****Ä HI-IDÄN OPPILAILLE: TASTE OF SAHARA

Nimestä huolimatta tämä arabialainen ravintola, joka sijaitsee Western Roadilla, ei tarjoile pelkkää hiekkaa. Ravintolasta löytyy kebabia, lammas taginea, falafelia ja lampaan kyljyksiä – kaikenlaisia Lähi-Idän ja Lebanian ruokia – ja paikalle voi myös halutessa tuoda omat juomat.

4. ITALIALAISILLE OPPILAILLE: CASALINGO

Italialaiset oppilaat voivat tuntea olevansa taas Italiassa, kiitos Casalingon kodikkaan, perheyrityksen tarjoaman tunnelman. Toiset asiakkaat viettävät tunteja ravintolassa, vain uppoutuakseen perinteiseen italialaiseen tunnelmaan. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä koko ajan, sillä tarjoilijat saattavat pyytämään ystävällisesti sinua poistumaan, ja tästä saattaa syntyä kiusallisia tilenteita. Löydät ravintolan Preston Streetiltä, läheltä Regency Squarea.

5. THAIMAALAISILLE OPPILAILLE: TOOKTA**’**S CAFE

Tämä pieni thaimaalainen takeaway-paikka sijaitsee Spring Streetillä (lähellä Western Roadia) ja ravintolassa kaikki on thai-ruokaa. Sinne mentäessä voit odottaa söpö kahvilaa jossa on vaatimaton ja kodinläheinen tunnelma. Asiakkaat ylistävät currya niin, että ravintola on saanut viiden tähden arvostelut Google Reviewissä. Joko siis henkilökunta lahjoo asiakkaitaan tai ruoka on vain älyttömän hyvää.

6. ARGENTIINALAISILLE OPPILAILLE: LATINOAMERICAN

Valmistaudu pukeutumaan hienosti tähän klassiseen Argentiinalaiseen ravintolaan Church Roadilla, sillä se on upea paikka, huolimatta sen voileipävoittoisesta menuusta. Niinkuin voit kuvitellakkin, pihvit ovat yhtä hyviä kuin itse Argentinassakin – täydellistä varsinkin jos olet etelä-amerikkalainen oppilas ja ikävöit lihaa päiväntasaajan toiselta puolen.

7. ESPANJALAISILLE OPPILAILLE: OL****É OL****É

Jos olet Espanjasta ja et ole vielä käynyt tässä trendikkässä tapasbaarissa Meeting House Lanella, mene sinne ASAP. Sisustus on kuin suoraan Barcelonan kaduilta ja täällä järjestetään myös Flamenco esityksiä, jotka viihdyttävät sinua samalla kun nautit kaupungin parhaista tapaksista.

8. BRASILIALAISILLE OPPILAILLE: CASA BRASIL

Niinkuin kaikki Brasiliassa käyneet tietävät, Brasilialaiset rakastavat ruokaa – ja tämä vilkas ketjuravintola Boardwalkilla tietää sen. Koulutetut Passadoresit (liha kokit) kävelevät jatkuvasti pöytäsi ohi tarjoten uudenlaisia siivuja erilaisita herkullisista lihoista, mikä on vaarallista jos et osaa sanoa ei ruualle. Myös uskomattoman hyvää on the pão de queijo.

9. KIINALAISILLE OPPILAILLE: CHINA GARDEN

Preston Streetillä oleva ravintola on yksi vanhimmista kiinalaisen ruuan tuottajista Brightonissa. Voit siis suunnata sinne pitkän opiskelupäivän jälkeen tietäen, että ruoka tulee olemaan herkullista. Jos pääset paikan päälle ennen 16.00, ravintola tarjoilee dim sumia – ja niinkuin tiede on todistanut, dim sum tekee kaiken paremmaksi. Fakta.

10. SAKSALAISILLE, SVEITSILÄISILLE JA ITÄVALTALAISILLE OPPILAILLE: THE DOG HAUS AT PATTERNS

OK, eli siis tämä ei käytännössä ole sakasalainen, sveitsiläinen tai itävaltalainen ravintola – mutta ravintolalla on tavallaan saksalainen nimi ja se tarjoilee wrustia, joten käytännössä sama asia. Olemme kuitenkin Brightonissa, emme Berliinissä: siispä meidän pitää tyytyä siihen mitä meillä on. Löydät The Dog Hausin Marine Paradelta ja valmistaudu syömään niin paljon gourmet hot dogeja, että lopulta vaivut ruoka koomaan.

GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa