EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Parhaat festarit maailmalla: näitä et tahdo missata

Parhaat festarit maailmalla: näitä et tahdo missata

Olipa musiikkityylisi rock, hip hop tai EDM, tämän kesän festarikausi on käsillä. Pakkaa siis reppusi ja käännä katseesi maailman trendikkäimmille festareille ympäri maailiman.

1. Rock am Ring, Nürburgring, Saksa

Nürburgringin F1-radan lähellä järjestettävä Rock am Ring on tunnettu ja perinteikäs festivaali. Se on järjestetty vuodesta 1985 ja siellä ovat esiintyneet kaikki suuret rockbändit, AC/DC, Deep Purple ja Rolling Stones. Viime vuosien tähtiä ovat olleet Foo Fighters, Thirty Seconds to Mars ja Muse.

2. Governors Ball, New York, Yhdysvallat

Governors Ball on festivaali Ison Omenan sydämessä. Vuonna 2011 alkanut monipäiväinen tapahtuma kattaa laajan valikoiman eri genrejä, rockista elektroniseen, indieen, poppiin ja folkiin. Vaikka musiikki on tietysti ykkösasia, osallistujat saavat kokea lisäksi hiljaisia discoja, interaktiivisia kuvausseiniä ja jättimäisiä lautapelejä.

3. Bonnaroo, Tennessee, Yhdysvallat

Bonnaroo on tuhansien onnellisten telttailijoiden kohde. Siellä Tennesseen luontoon rakennetaan kymmenen lavaa, joilla järjestetään yli 150 eeppistä esitystä. Bonnaroon päägenre on indie ja alternative rock, mutta R’n’B ja hip hop -fanit löytävät myös suosikkinsa tältä monipuoliselta festarilta.

4. Rock Werchter, Werchter, Belgia

Rock Werchter on Belgian suurin kesäfestari ja ainutlaatuinen musiikkikokemus. Brysselin ja Antwerpin välissä järjestettävällä nelipäiväisellä festarilla esiintyy monia maailmantähtiä houkutellen vuosittain lähes 90 000 vierasta.

5. British Summer Time, Lontoo, Iso-Britannia

Yksi kuuluisimmista festivaaleista on ehdottomasti British Summer Time (BST), joka järjestetään kahden viikonlopun aikaa Lontoon Hyde Parkissa. Tämä on todellinen the place to be, jos haluat katsastaa suosituimpia bändejä, komediatähtiä ja uusimpia elokuvia. Alueella o lisäksi lukuisia pop-up -kahviloita, katuruokakojuja, teemapubeja ja cocktail-baareja, jotka antavat täydellisen festivaalikokemuksen aivan kaupungin ytimessä.

6. Rock in Roma, Rooma, Italia

Jos saat järjestettyä kesälomasi Italian upeaan pääkaupunkiin, voit yrittää ajoittaa sen samaan aikaan Rock in Roman kanssa. Vuodesta 2002 järjestetty kansainvälinen tapahtuma tuo yhteen parhaat rockbändit ympäri maailman soittamaan Etelä-Rooman Ippodromo delle Capannellessa.

7. Mad Cool Festival, Madrid, Espanja

Tämän festarin nimi kertoo kaiken, se todella on Mad Cool. Nuori festari otti pääesiintyjäksi ensimmäsenä vuonnaan Nei Youngin, minkä jälkeen festari on nopeasti kasvanut yhdeksi merkittävimmistä Euroopan musiikkiskenessä. Kolmipäiväinen show Etelä-Madridin Caja Mágicassa tarjoaa neljä lavaa täynnä parasta rockia, poppia ja alternativea – ja vain 15 minuutin matkan päässä kaupungin keskustasta. Esiintyjät aloittavat vasta kello seitsemältä illalla, minkä ansiosta päivisin jää runsaasti aikaa tutustua kaupunkiin.

8. The Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Benicàssim, Espanja

Toinen upea espanjalaisfestivaali, FIB, järjestetään Barcelonan lähettyvillä Benicàssimin rantakaupungissa. Rannoilla soi yömyöhään, sillä FIB:n esiintyjät ovat tunnesti lavalla kello 20-08. Unohda nukkuminen, tämän festarin kolme lavaa pitää sinut hereillä.

9. Lollapalooza, Pariisi, Ranska

Alkujaan pieni musiikkifestivaali Chicagon Grant Parkissa vuonna 2005 on kasvanut kansainväliseksi ilmiöksi, jota ranskalaiset rakastavat. Festari kokoaa yhteen popin, hip hopin ja vaihtoehtorockin suurimmat nimet sekä ranskalaisen ruokakulttuurin. Samalla Lollapalooza Paris tekee töitä vähentääkseen ympäristövaikutuksiaan. Sen ilmaiset bussikuljetukset, lukuisat tuhkakupit sekä alennetut juomahinnat kestokupeille tekee festaroinnista vastuullista hupia.

10. Sziget, Budapest, Unkari

Lähes jokainen musiikkifani on kuullut Szigetistä viikon mittaisesta festarista Hajógyárin saarella Budapestissa, Unkarissa. Sziget on todellinen elämän juhla. Yhtenä suurimmista monikulttuurisista musiikki- ja taidefestivaaleistä kansainvälisessä kaupunkiympäristössä, se antaa tilaa inspiroivimmille artisteille ja tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä.

Lähde maailmalle EF:n kanssa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin