EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Parhaat paikat jalkapallon katseluun tänä kesänä

Parhaat paikat jalkapallon katseluun tänä kesänä

“Kuljen ympäri maailmaa, kädet levitettyinä, ja stadioneilla vetoan: ’Vetäkää hyvin, Luojan tähden’.” Legendaarinen uruguaylaistoimittaja Eduardo Galeano on todennut näin rakkaasta lajistaan jalkapallosta.

Joka neljäs vuosi historian suosituin urheilutapahtuma sulostuttaa maailmaa, ja sykkeet kiihtyvät jokaisessa osallistujamaassa. Oltiin sitten venäläisellä jalkapallostadionilla tai pikkuisessa espanjalaisessa kulmakuppilassa, samat säännöt koskevat kaikkia maailmanmestaruuskisojen kolmea miljardia seuraajaa.

Kaupunki seisahtuu, ja ihmiset kokoontuvat suurimman löytämänsä näyttötaulun ääreen. Usein se sijaitsee kaupungin keskusaukiolla. Ateistit alkavat äkisti uskoa korkeampaan voimaan – hyökkääjäsankariinsa tai keskikentän mestariin.

Missä kisoja sitten kannattaisi seurata tänä kesänä?

Saksa

Saksa on yksi suurimmista menestyjistä jalkapallon historiassa, ja voit olla varma, että maa yltää ainakin semifinaaliin asti. Juhlatunnelma on siis taattu niin Berliinissä, Münchenissä kuin muissakin kaupungeissa ympäri Saksan. Bongaa Mario Götzestä tehty jättimäinen seinämaalaus Charlottenburgissa sijaitsevan rakennuksen seinällä – hän laukoi voittomaalin vuoden 2014 kisoissa.

Espanja

Espanjalaisfaneilla ovat tunteet pinnassa jo ennen kisojen alkua, sillä Andres Iniesta päätti hiljattain loistokkaan Barcelona-uransa. Etsi katselupaikka Madridin pääaukiolta tai istahda urheilubaari Ramblesiin Barcelonan 16. kaupunginosassa.

Ranska

Mikä olisi legendaarisempaa kuin istua Eiffel-tornin juurella Champs de Marsin varrella ja katsella valtavalta näyttötaululta, kun Ranska antaa ottelupallolle kyytiä? Vertaile paikallisten kanssa keskikentän pelaajalupaus Paul Pogbaa ja nuorta Zidanea ja ansaitse paikka ranskalaisfanien sydämissä.

Englanti

Ikuinen alisuoriutuja, ylpeä Englannin kansa, on vuodesta 1967 lähtien odottanut vimmatusti, että saisi voiton kansainvälisessa arvoturnauksessa. Tänä vuonna odotukset ovat kerrankin vähäiset. Älä kuitenkaan anna tämän hämätä – tunnelma Lontoon ja Manchesterin pubeissa tulee olemaan täynnä sähköä. Maalaa poskeesi Pyhän Yrjön ristilippu, ja olet virallisesti yksi briteistä.

Costa Rica

Yksi ikimuistoisimmista paikoista kisojen katseluun on trooppinen rantabaari Costa Ricassa, Väli-Amerikan menestyneimmän joukkueen kotikonnuilla. Äläkä vähättele maan voittomahdollisuuksia – viimeksi Costa Rica sijoittui kärkeen lohkossa, johon kuuluivat myös Uruguay, Italia ja Englanti, jotka ovat kaikki entisiä voittajamaita.

Japani

Tokio on oiva kohdevaihtoehto matsien katseluun tänä kesänä. Veteraanikapteeni Keisuka Honda siirtyy todennäköisesti pian eläkepäiville, eli maa janoaa epätoivoisesti menestystä. Liity suureen katsojajoukkoon tai suuntaa baariin Shibuyan alueelle. Jos Japani voittaa lohkonsa pelit, oikea osoite on kuuluisa Shibuyan risteys.

Etelä-Korea

Teaguk-sotureiksi kutsuttu Etelä-Korean maajoukkue päätyi erittäin haastavaan lohkoon näissä kisoissa. Kun remmissä on Tottenhamin fantastinen Son Heung-Min, mitä tahansa voi kuitenkin tapahtua. Varaudu siihen, että keskustan baarit ovat tupaten täynnä.

Brasilia

Jalkapallon henkinen kotimaa. Kaikkien aikojen menestynein palloilijakansa. Joukkue, joka on ollut kautta aikojen yhtä lailla taidokas, intohimoinen kuin inspiroivakin. Pele, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Garrincha, Sócrates – mestareiden luettelo on loputon. Brasiliassa jalkapallosta on tehty taidetta. Voit katsoa sitä missä tahansa, sillä näyttöjä on joka nurkalla.

Australia

Kyllä, Australian kansallislaji on kriketti. Tiedetään. Mutta jalkapallo kasvaa kengurumaassa koko ajan, kun maajoukkueen suosio nousee. Palloile Brisbanessa, Sydneyssä tai Perthissä.

Italia

Suuntaa tänne, jos et pidä jalkapallosta: etsi rauhallinen soppi Roomasta, siemaile espressoa ja ihaistele historiallista Colosseumia. Liityt Azzurrin nostalgiseen kannattajajoukkoon, joka haikailee tämän vuoden menetettyä tilaisuuttaan ja haaveksii tulevasta jalkapalloilun renessanssista.

Minne päätätkään suunnata, muista tämä: jos et löydä näyttötaulua, paikallista irlantilainen pubi. Niissä näytetään takuuvarmasti tärkeimmät ottelut.

Missä on sinulle mieluisin futiskatsomo?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin