EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

11 parasta Youtube-kanavaa, jotka auttavat oppimaan englantia kotona

11 parasta Youtube-kanavaa, jotka auttavat oppimaan englantia kotona

Ihmiset ympäri maailman käyttävät Youtubea opetellakseen uusia taitoja kätevästi kotioloissa. Se on loistava alusta, jonka kautta voi luoda, jakaa ja oppia lähes mitä tahansa taitoja – maksutta! Lisäksi se on helposti saatavilla, sillä videoiden katselemiseen ei tarvita muuta kuin riittävä nettiyhteys.

Nämä seikat tekevät Youtubesta myös verrattoman alustan kielen opiskelijoille. Voit ”osallistua” oppitunneille tai katsoa niitä milloin tahansa, ja lisäksi voit pysäyttää opetuksen, kelata sitä ja katsella sitä uudelleen niin monta kertaa kuin koet tarpeelliseksi.

Englannin opiskeluun tarkoitetut Youtube-kanavat ovat sangen yleisiä, mutta poimimme joukosta joitakin suosikkejamme jokaiselta kielitasolta. Lisäksi mukana on pari hauskaa, varta vasten lapsille suunniteltua kanavaa.

Aloittelijataso

Speak English With Mr. Duncan

Mr. Duncan on omien sanojensa mukaan koukussa englantiin, ja hän suhtautuu kieleen todellisella intohimolla. Herra Duncan opettaa englantia maailmalle kolmesti viikossa Speak English With Mr. Duncan -nimisellä Youtube-kanavalla, ja oppitunnit kuvataan miehen Englannissa sijaitsevassa kodissa.

Herra Duncanin opetuksesta saa todella paljon irti: videot ovat hauskoja ja helposti seurattavia, ja niissä keskitytään ennen kaikkea käytännön kieleen ja siihen, kuinka englantia todella puhutaan – ei kieliopin pieniin yksityiskohtiin. Viihdyttävillä tunneilla käydään viikoittain läpi erilaisia aiheita aina luonnosta slangiin, uutisiin, muotiin ja jopa selviytymisvaistoon asti.

Easy English

Easy English ei koostu varsinaisista oppitunneista, mutta se on silti yksi hyödyllisimmistä aloittelijatason kanavista englannin opiskelussa. Videoilla pääsee seuraamaan aitoja tosielämän keskusteluita ja vuorovaikutustilanteita englannin puhujien välillä. Kanavan ylläpitäjät haastattelevat kaduilla kulkevia ihmisiä ja kysyvät yksinkertaisia kysymyksiä ihmisten elämästä tai siitä, mitä he ovat tehneet kyseisenä päivänä.

Kun katselet tätä kanavaa, totut kuuntelemaan englantia erilaisten ihmisten puhumana ja omaksut samalla oikeaoppista ääntämystä.

BBC Learning English

BBC (British Broadcasting Corporation) on brittiläinen instituutio; jos tarkoituksena on oppia brittienglantia, se on siis lähteistä parhaimpia. BBC Learning English -kanavalla julkaistaan päivittäin uusi video-oppitunti, ja eri tavoin toteutetut videot on suunniteltu niin, että katsoja oppii englantia tehokkaasti.

Kanavaan kuuluu myös todella informatiivinen BBC News Review, jossa uutisreportterit keskustelevat ajankohtaisista aiheista ja tapauksista ja näyttävät mallia siihen, kuinka uutisten kieltä voi käyttää arkisessa puheessa. Lisäksi BBC Learning English -verkkosivu tarjoaa loistavia oppimisresursseja kaiken ikäisille englannin opiskelijoille – myös lapsille.

Jennifer ESL

Jennifer on juuri sellainen englannin opettaja, jonka olisit tahtonut omaan kouluusi: hän on kärsivällinen ja todella hyvin perillä asioista, ja hän ilmaisee itseään selkeällä tavalla. Jennifer opettaa amerikanenglantia, ja hän julkaisee säännöllisesti oppitunteja sekä muita oppimisresursseja, jotka on ryhmitelty helppokäyttöisiksi, kattaviksi soittolistoiksi Jennifer ESL -kanavalle.

Oppitunnit kattavat kaikki kielen opiskelun keskeiset elementit: kuullunymmärtämisen, puhumisen, luetunymmärtämisen, kirjoittamisen, kieliopin, sanaston, ääntämyksen ja amerikkalaisen kulttuurin. Lisäksi opiskeluun osallistuvat Jenniferin oppilaat, mikä luo videoihin henkilökohtaista luokkahuoneen tuntua.

Keskitaso

EnglishClass101.com

EnglishClass101.com kehittää osaamistasi nopealla tahdilla. Kanavalta löytyy satapäin videoita, jotka keskittyvät erilaisiin kielen opiskelussa välttämättömiin aiheisiin. Oppitunneilla on tavallisesti varsin nopea tahti, eli ne sopivat siis parhaiten sellaisille oppijoille, joiden peruskielitaito on jo vankalla pohjalla.

On the GO with EF

EF:n Youtube-kanava lähestyy kielen opiskelua tavalla, joka on hieman erilainen mutta todella viihdyttävä: videot vievät sinut virtuaalilomalle samalla, kun opit englantia.

EF:n vloggaajat reissaavat ympäri maailmaa esittelemässä mahtavia kaupunkeja, ja matkan varrella he puhuvat kielistä ja kulttuureista. Voit tutustua esimerkiksi Los Angelesiin Angelinan johdolla, Kapkaupunkiin Marian kanssa tai Vancouveriin Asian seurassa – samalla, kun omaksut videoilta keskeisiä sanoja ja ilmauksia.

VOA Learning English

Tämä kanava on loistoidea Voice of Americalta, joka harjoittaa kansainvälistä uutistoimintaa. VOA Learning English -kanava kannustaa amerikanenglannin opiskeluun tekstitetyillä tv-uutisilla, joissa kieli on tavallista yksinkertaisempaa ja tahti selvästi normaalia hitaampi. Saat siis tietoa ajankohtaisista maailman tapahtumista ja totut englanninkielisten uutisten seuraamiseen, ja samalla kielitaitosi kohenee.

Edistynyt taso

Rachel’s English

Jos tahdot hioa ääntämystäsi ja oppia puhumaan englantia luontevasti, Rachel’s English on sinua varten. Kanavaa ylläpitävä Rachel on klassisen koulutuksen saanut oopperalaulaja, ja englannin ääntäminen on hänen erikoisalaansa.

Kuten Rachel itse sanoo, hänen intohimonsa on auttaa ihmisiä kehittymään itsevarmoiksi englannin puhujiksi. Olemme varmoja, että nautit hänen oppitunneistaan!

Business English Pod

Mitä tapahtuu, jos joudut töissä tilanteeseen, jossa pitäisi puhua englantia?

Palavereissa ja esityksissä joutuu usein käyttämään kieltä, joka ei ole osa tavallista arkipuhetta. Klikkaa siis tiesi Business English Pod -kanavalle, jonka oppitunnit käsittelevät haastavia kielenkäyttötilanteita. Aihepiirit liittyvät muun muassa rahoitus- ja oikeusalaan ja talouteen, ja videoilla voidaan käydä läpi esimerkiksi sitä, kuinka esittää eriävä mielipide ja kuinka tehdä tarjous englanniksi.

Lapsille suunnatut kanavat

LearnEnglish Kids

Englannin opiskeluun tarkoitetut Youtube-kanavat eivät ole vain aikuisia varten – British Councilin LearnEnglish Kids lähestyy kielen oppimista hauskalla mutta opettavaisella, lapsille sopivalla tavalla. Videoita on monen tyyppisiä: Joukossa on esimerkiksi simppeleitä, lasten johdolla tapahtuvia ohjevideoita, kuten ”kuinka valmistaa popcornia”. Lisäksi mukana on animoituja lastenloruja, lauluja ja tarinoita, jotka sopivat täydellisesti nuoremmille lapsille.

Lastenloruista on itse asiassa hyötyä kaiken ikäisille englannin opiskelijoille. Kun kuuntelet loruja ja laulat niiden mukana, sanojen muistaminen ja mieleen palauttaminen käy tavallista helpommin.

Fun Kids English

Fun Kids English on loistavan mukaansatempaava kanava kaikenikäisille lapsille. Ammattiopettajien, muusikoiden ja lastenkirjailijoiden luoma kanava on tupaten täynnä opettavaisia, animoituja englanninkielisiä videoita ja mieleenpainuvia lauluja.

Uusia videoita julkaistaan joka viikko, ja kanavan sisältö on suunniteltu siten, että videot auttavat lapsia oppimaan aakkosia, englannin äänteitä, eläimiä, ruokasanoja, värejä, erilaisia toimintoja, liikennevälineitä ja ammatteja – ja paljon muuta!

Useiden erilaisten opiskelumateriaalien hyödyntämisestä voi olla paljon apua kielen omaksumisessa. Youtube-kanavat voivat siis tuoda aivan uutta vauhtia englannin opiskeluun: lisää rutiineihisi vähintään yksi video päivässä, ja huomaat pian, että englantisi on entistä sujuvampaa.

Millä tasolla englannin osaamisesi on?Testaa
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin