EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

7 Netflix-sarjaa ranskan opiskeluun

7 Netflix-sarjaa ranskan opiskeluun

Inhoatko sitä onttoa syyllisyyttä, joka iskee aina, kun on tuijottanut Netflixiä liian pitkään? Tunne on varmasti jokaiselle tuttu, mutta kaikeksi onneksi sen pystyy kiertämään varsin näppärästi. Yhdistä vain ensi kerralla laiskotteluun kielen oppiminen: kun ryhdyt seuraamaan näitä ranskankielisiä sarjoja, sinulla on täysin salonkikelpoinen syy siihen, että maanantaiaamu töissä on yhtä haukottelua.

Jos ranskan oppiminen ei kuulu suunnitelmiisi, olemme keränneet erinomaisia sarjoja myös englannin, saksan ja espanjan omaksumiseen. Tai jos sinusta tuntuu siltä, että sarjojen ahnehtiminen saa riittää ja sinun on aika viedä kieliopinnot uudelle tasolle, kielikurssi ulkomailla on erinomainen vaihtoehto – pääset soveltamaan taitojasi käytäntöön ja uppoutumaan kieleen juurta jaksain. Myös tämä onnistuu mainiosti meidän avullamme.

1. Alppimaja (Le chalet)

Kuvittele joukko vanhoja ystäviä kokoontumassa yhteen Ranskan Alpeilla. Asetelma saattaa tuoda mieleen täydellisen lomareissun, mutta tapahtumat saavat pian varsin synkän käänteen: syrjäisestä alppimajasta ei nimittäin ole pääsyä ulkomaailmaan, ja tilanne johtaa eloonjäämistaisteluun. Salaisuuksia, jännitystä, levottomia aikajanan käänteitä… mitä muuta ihminen voisi sarjalta toivoa? Alppimaja on vain kuuden jakson mittainen, eli sitä voi ryhtyä seuraamaan ilman koukuttumisen pelkoa – koko sarjan tuijottaa helposti läpi yhdessä viikonlopussa.

2. Agentit (Dix pour cent)

Tässä humoristisessa sarjassa seurataan kykytoimistossa työskentelevän väen elämää. Agentit raottaa verhoa Pariisissa sijaitsevan media-alan toimiston vilskeeseen ja toimii samalla näppäränä apukeinona ranskan taitojen hiomiseen. Sitä katselemalla oppii myös tuntemaan ranskalaisia kuuluisuuksia, sillä jokaisessa jaksossa esiintyy joku tosielämän julkkis.

3. Osmosis

Jos pidät brittiläisestä Netflix-sarjasta Black Mirror, myös Osmosis on varmasti mieleesi. Sarja on vain kahdeksan jakson mittainen, ja se sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa on kehitetty aivan uudenlainen deittailusovellus: sielunkumppanin löytyminen on lupausten mukaan vuorenvarmaa, mutta prosessia varten täytyy niellä pilleri, joka lataa tietoa sovelluksen käyttäjän aivoista. Mikä voisi mennä pieleen?

4. Marseille

Vaikka osa ranskalaisista kriitikoista on arvostellut Marseillea kovin sanoin, se kannattaa ehdottomasti katsoa. Kyseessä on poliittinen rikosdraama, joka antaa mahdollisuuden tutustua paitsi Ranskan, myös muiden maiden kulttuureihin: sarja sijoittuu kansainväliseen satamaympäristöön, eli henkilökaartissa on väkeä myös Espanjasta, Etelä-Afrikasta, Italiasta ja muualta Välimeren alueelta.

5. Sydämen suunnitelma (Plan Cœur)

Tämä sarja on järjestyksessään toinen ranskankielinen Netflix-tuotanto. Sillä tahdottiin palauttaa yleisön usko ranskalaisiin Netflix-sarjoihin sen jälkeen, kun edeltäjä Marseille oli saanut heikot arvostelut, joten Sydämen suunnitelma on kaukana intensiivisestä rikosdraamasta. Romanttisessa komediasarjassa seurataan nuorta naista, joka yrittää päästä yli ex-poikaystävästään ja päätyy rakastumaan miesseuralaiseen.

6. Metsä (La Forêt)

Jos tahtoisit katsoa ranskankielistä rikossarjaa, mutta Marseillen saama kritiikki arveluttaa, voit kokeilla tätä ranskalais-belgialaista tuotantoa. Metsä-sarjassa seurataan poliisitutkintaa, joka pyrkii selvittämään nuoren tytön katoamista läheiseen metsään. Kun etsintöihin liittyy paikallinen opettaja, jolla on salaperäinen menneisyys, salaisuudet nousevat esiin ja tutkinta alkaa tuottaa ahdistavia tuloksia.

7. Jäätynyt vaara (Glacé)

Tämä sarja on laadittu Bernard Millerin Glacé-romaanin pohjalta. Kyseessä on jälleen kerran rikostrilleri, ja tarina käynnistyy karmeasta löydöstä: hevosesta, jonka pää on leikattu irti. Jäätynyt vaara on vain kuuden jakson mittainen, eli jos tahdot todella koetella ranskan taitojasi, lue myös sitä edeltänyt kirja.

Matkusta keskelle kieltä ja opi ranskaa paikan päällä!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin