EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

Soulin 10 kätkettyä helmeä

Soulin 10 kätkettyä helmeä

Souliin suuntaaville vierailijoille on tarjolla paljon muutakin kuin massiivisia ostoskeskuksia ja myöhäisillan K-pop-karaokea. Tutustu kaupunkiin pintaa syvemmältä ja käy läpi Soulin parhaat, kätketyt helmet.

1. Jeongdongin observatorio

Jos tahdot nauttia mahtavasta näkymästä yli Soulin, suuntaa kaupungin metropolihallinnon Seosomun 1 -rakennukseen ja istahda kahville sen 13. kerroksesta löytyvään Jeongdongin observatorioon. Kerroksessa oli aikaisemmin valtion toimistotiloja, mutta nykyisin se on avoin yleisölle. Kovin moni turisti ei ole kuitenkaan kuullut paikasta, eli ruuhkat ovat harvinaisia. Lisäksi näköalojen äärelle pääsee täysin ilmaiseksi! Observatorion korkeuksissa voi myös ihailla kaunista Deoksugungin palatsia ylhäältä päin.

2. Café Saru

Kahvin ystävillä ympäri maailman on tästä paikasta ainoastaan hyvää sanottavaa. Vilkkaan Kyungridan-gil-kadun sivuun kätketyssä pikkuruisessa kahvilassa häärää lahjakas barista Saru, joka valmistaa jokaisen kahvikupillisen käsityönä ja tarjoilee juomat pienen kukkakimpun kera. Kahvila on täynnä paikallisista ja kuivatuista kukista koottuja kimppuja, ja kahvi – jonka valmistuksessa käytetään ainoastaan kaikista parhaita reilun kaupan kahvipapuja – on todellakin odottamisen arvoista.

3. Bamdokkaebin iltamarkkinat

Maaliskuusta lokakuuhun Yeouido Hangangin puistossa järjestetään iltamarkkinat jokaisena perjantaina ja lauantaina. Markkinat alkavat kuudelta, ja ne muuttavat puiston todelliseksi katuruoan ja kulttuurin juhlaksi: ruokarekoista tarjoillaan luovien nuorten kokkien loihtimia kokeellisia herkkuannoksia, kulttuuriesitykset ja elävä musiikki hurmaavat vierailijoita, ja markkinoiden ostoskadulla on rivi kojuja, jotka kauppaavat paikallisten suunnittelijoiden tekemää taidetta ja käsitöitä.

4. Temppelihetket

Buddhalaisuus on merkittävä osa Korean historiaa ja kulttuuria, ja maassa on tuhansia upeita temppeleitä. Viime vuosien kasvava trendi on ollut se, että temppelit avaavat ovensa päiväkävijöille sekä yön yli viipyville vieraille, jotka tahtovat uppoutua Korean buddhalaiseen kulttuuriin tai saada meditatiivisia kokemuksia. Esimerkiksi Soulin keskustassa sijaitseva Myogaksan temppeli tarjoaa kirjon erilaisia lyhytohjelmia. Tarjolla on muun muassa ahdistuksen selättämiseen suunniteltuja päiviä, jotka täyttyvät kellojen soitosta, perinteisistä teeseremonioista, meditoinnista ja buddhalaisen munkin kanssa vietetyistä hetkistä.

5. Maanalaiset ostoskeskukset

Korealaiset ovat innokkaiden shoppailijoiden maineessa, eli ei ole kovinkaan yllättävää, että Soulin ostosmahdollisuudet ovat käytännössä loputtomat. Ennen kuin säntäät vinguttamaan pankkikorttiasi katujen ketjuliikkeisiin, suuntaa kuitenkin metrotunneleiden ostoskeskuksiin. Kyllä: Soulin metroasemien yhteyteen on rakennettu moderneja, maanalaisia ostoskeskuksia, joita löytyy muun muassa Gangnamin, Jonggakin ja Euljiron asemilta.

6. Gwangjangin kauppahalli

Kun palaat maanalaiselta ostosretkeltäsi takaisin katutasolle, siirry hieman perinteisempään ostospaikkaan. Gwangjangin kauppahalli on yksi kaupungin vanhimmista ja suurimmista, ja sen tarjontaan kuuluu muun muassa halpaa paikallista katuruokaa sekä kauniita käsin tehtyjä tuotteita, kuten silkkikankaita, vintagevaatteita ja omaperäisiä sisustustavaroita.

7. Soulin bussiterminaalin 10. kerros

Tässäpä vetävän niminen kattobaari! Tai no, tarkalleen ottaen kyse ei ole varsinaisesta kattobaarista; bussiterminaalin kymmenennessä kerroksessa piilee itse asiassa puutarha, josta on melkoinen näkymä yli kaupungin. Paikassa on kuitenkin myös kaksi korealaista grilliravintolaa, joista voi tilata oluen. Kattokerroksen nurmialueet, puistonpenkit ja mahtavat näköalat vetävät ihmisiä puoleensa siinä määrin, että siitä on tulossa hyvää vauhtia yksi Soulin trendikkäimmistä paikoista juomien nautiskeluun.

8. Seochonin kylä

Monet Soulin-kävijät vierailevat matkallaan myös Bukchon Hanokin kylässä, jotta pääsisivät aistimaan perinteistä korealaista elämänmenoa. Paikka on kuitenkin todella ruuhkainen. Väistä siis väkijoukot ja ota sen sijaan suunnaksi Seochon. Se kuuluu Soulin vanhimpiin alueisiin, eivätkä suurimmat turistilaumat ole vielä löytäneet tietään kyseiselle seudulle. Seochonissa voit vaellella yli 500 vuotta vanhojen hanok-talojen lomassa, mutta alueelta löytyy myös tyylikkäitä taidegallerioita, putiikkeja ja moderneja kahviloita, joissa on mukava pistäytyä.

9. Dongdaemunin käytettyjen kirjojen katu

Tämä paikka on varsinainen lukutoukkien paratiisi: kyseessä on kirjaimellisesti kokonainen katu, joka on omistettu kirjoille. Dongdaemunin varrella on kirjakauppoja ja -kojuja vieri vieressä, ja täpötäydet hyllyt suorastaan notkuvat pokkareista. Kadulla voisi halutessaan viettää vaikka kokonaisen päivän: selailtavaa löytyy aina klassikkoteoksista moderneihin romaaneihin, sarjakuviin ja keräilykappaleisiin asti.

10. Alternative Space LOOP

Alternative Space LOOP on voittoa tavoittelematon galleria ja luova ympäristö, joka on esitellyt modernia taidetta ja kulttuuria yleisölle jo yli 20 vuoden ajan. Vaihtelevat näyttelyt koostuvat kansainvälisten kokeellisten taiteilijoiden teoksista, jotka ottavat kantaa yhteiskunnallisiin ongelmiin. Lisäksi tilassa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten taiteilijoiden puheenvuoroja. Alternative Space LOOP on siis jokaisen Souliin suuntavat taideintoilijan ykköskohde.

Lähde kielikurssille Souliin!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu