EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 supersankarisarjaa englannin opiskeluun

10 supersankarisarjaa englannin opiskeluun

Suosikkipuuhaani – kielten opiskelun ohella – on supersankariaiheisten tv-sarjojen ja leffojen katselu. Miksikö? Siksi, että lennättäisin itsekin mieluusti asioita huoneen poikki pelkällä ajatuksen voimalla, tai teleporttaisin paikasta toiseen autoilemisen sijasta (vihaan ruuhkia). Jos olet samaa maata, jatka lukemista.

Tässä tulevat parhaat supersankarisarjat englannin opiskeluun:

1. Titans

Sarjakuvayhtiö DC:n uuden suoratoistopalvelun tuore sarjatulokas, Titans, on rouheampi versio perinteisestä Teen Titans -sarjasta. Batmanin entinen apuri Dick Grayson (eli ensimmäinen Robin) johtaa sekalaista supersankaritrioa, johon kuuluvat tulinen Kory, muotoaan muuttava Gar / Beast Boy ja aavemainen demonilapsi Rachel/Raven. Yhdessä he yrittävät selvittää, miksi ihmiset jahtaavat heitä, ja siinä sivussa taistellaan rikollisuutta vastaan.

2. Daredevil

Tämä synkkä tv-sarja on paljon parempi kuin aiempi leffaversio, jota tähditti Ben Affleck (sori vaan, Ben), ja sattumoisin myös ensimmäinen Netflixissä julkaistu Marvel-yhteistuotanto. Matt Murdock on sokea nuori juristi, joka tajuaa omaavansa yliluonnolliset aistit ja lähtee tämän myötä taistoon Hell’s Kitchenin aluetta piinaavaa järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan. Erinomainen sarja newyorkilaisen aksentin kuulosteluun.

3. Heroes

Vaikka tällä sarjalla on jo ikää, se on edelleen aivan yhtä mainio kuin ennenkin. Heroes seuraa eri puolilla maailmaa eleleviä tavallisia ihmisiä, joille selviää, että heillä on supervoimia ja velvollisuus pelastaa maailma sitä uhkaavalta katastrofilta. Ensimmäisen kauden jälkeen juonikuviot muuttuvat hieman hölmöiksi, mutta sarjaa on yhtä kaikki hauska katsella. Lisäksi siinä on monipuolinen näyttelijäkaarti, joka puhuu englantia erilaisilla aksenteilla, mikä on erinomaista kielen opiskelemisen kannalta.

4. The Flash

Kun yhdestä DC:n kuuluisimmasta supersankarista päätettiin tehdä tv-sarja, yleisön reaktiot olivat jokseenkin skeptisiä. Lopputuloksena oli kuitenkin hauska seikkailu, joka on tulvillaan ikonisia hahmoja ja vauhdikkaita toimintakohtauksia. Jos etsit helposti hahmotettavia juonikuvioita ja amerikanenglantia, tämä sarja on sinua varten.

5. The Gifted

Jos fanitat Marvelin X-Meniä, nautit varmasti myös tästä sarjasta, jossa mainittu supersankaritiimi on mystisesti kadonnut ja jäljelle jääneet mutantit joutuvat selviytymään keskenään. Kun sekaan heitetään vielä satunnaisia viitauksia X-Men-hahmoihin viimeisten 50 vuoden ajalta sekä helposti seurattava käsikirjoitus, tuloksena on täydellinen supersankarisarja.

6. Agents of S.H.I.E.L.D.

Tämä Marvelin ykkössarja, joka ratsasti ensi alkuun Avengers-leffojen suosiolla, kertoo salassa toimivan S.H.I.E.L.D. -organisaation agenteista, jotka työskentelevät sekä superihmisten puolella että heitä vastaan maailman suojelemiseksi. Sarja on sikäli samaa kategoriaa kuin The Gifted, että siihen pääsee äkkiä sisälle ja kieli on helposti ymmärrettävää. (Mukana on tosin myös paljon tiedettä, jolla ei ole mitään totuuspohjaa, eli kyseiset osiot kannattaa ehkä jättää opettelematta.)

7. Legion

Tämän sarjan keskiössä on David Haller. Hän (SPOILERI) on mutantti, jossa yhdistyy monta eri persoonallisuutta, ja jokaisella persoonalla on omat supervoimansa. Legion linkittyy X-Menin maailmaan, mutta vain epävirallisesti. Sarjalla on ainutlaatuinen viba, joka on samaan aikaan sekä retro että moderni, ja sama pätee myös sen käsikirjoitukseen. Legion on yksi listamme hankalammin ymmärrettävistä sarjoista, eli se on nappivalinta edistyneille englannin opiskelijoille.

8. Black Lightning

Jefferson Pierce on eläköitynyt supersankari nimeltä Black Lightning, jonka supervoima on sähkön tuottaminen. Musta salama kutsutaan takaisin palvelukseen, kun hänen asuinalueensa joutuu rikollisjengin kohteeksi. Black Lightning on hauska ja saippuasarjamainen, ja sen katselu on mukavan vaivatonta – samoin kuin sarjassa puhutun englannin ymmärtäminen.

9. Cloak & Dagger

Jos pidät teinien kasvutarinoihin keskittyvistä draamasarjoista, tässä on sellainen supersankariversiona. Tandy ja Tyrone ovat New Orleansissa asuvia lukiolaisia, jotka hoksaavat, että heidän menneisyyttään varjostaa yhteinen traumaattinen kokemus – ja että heillä on vastakkaiset supervoimat. Angsti on vahvasti läsnä.

10. Supergirl

Tämä on aivan liian pitkään odotettu kurkistus Supermanin serkun Kara Zor-Elin elämään. Supergirl puolustaa maailmaa yli-inhimillisiä vihollisia vastaan ja kokee vastaavaa draamaa myös yksityiselämänsä puolella. Sarjan ymmärtäminen ei vaadi katsojalta paljonkaan (mikä pätee useimpiin sarjoihin tällä listalla), mutta juuri siitä syystä se soveltuu erityisen hyvin englannin opiskeluun – eli olemme asiasta vain tyytyväisiä!

Sujuva kielitaito on tosielämän supervoima – hanki sellainen EF Kielimatkalla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin