EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä, miksi sinun pitäisi matkustaa Lissaboniin

10 syytä, miksi sinun pitäisi matkustaa Lissaboniin

Kun kaupunki on rakennettu seitsemälle kukkulalle Portugalin viehättävän rannikkoseudun tuntumaan ja sitä halkoo Tagus-joki, ei ole ihme, että kyseessä on poikkeuksellisen kaunis paikka. Aurinkoinen Lissabon on ehdottomasti kaupunki, jonne myös sinun kannattaisi matkustaa: tässä 10 syytä, miksi.

1. Ihastuttavat azulejot

Lissabon on kuuluisa uskomattoman kauniista azulejoistaan – siis perinteisistä portugalilaisista mosaiikeista. Täällä laattojen tekeminen on oma taidemuotonsa, ja joka naapurustosta löytyy talo, museo tai suihkulähde (tai muutama), joka on koristeltu viehättävin mosaiikein.
Joukosta löytyy niin kaupungin historiaa heijastelevia laatoituksia eri ajanjaksoilta kuin myös modernia mosaiikkitaidetta.

2. Historiaa ja kulttuuria joka kulmalla

Lissabonissa linnat, palatsit ja historialliset kaupunkitalot ovat sulassa sovussa modernilinjaisten museoiden ja taidegallerioiden kanssa. Arkkitehtuuristen tyylien iloinen sekoitus muistuttaa kaupungin menneisyydestä ja hurmaa niin valokuvaajat kuin matkailijatkin: huomiota herättävistä barokkitaloista, uusklassisista rakennuksista sekä keskiaikaisista ja goottilaisista taidonnäytteistä ei totisesti ole pulaa. Kaupungin yllä kukkulan laella kohoaa São Jorgen linna, ja joen yli kurottaa Huhtikuun 25. päivän silta – Portugalin vastine Golden Gate Bridgelle. Jo lyhyt kävelyretki Lissabonin kaduilla on samalla kiehtova matka läpi kaupungin historian.

3. Ratikka-ajelut läpi katujen

Vetoaako sinuun menneen maailman romantiikka? Yksi parhaista keinoista Lissabonin tutkailuun on hypätä värikkään retroratikan kyytiin. Jos olet kaupungissa ensi kertaa, valitse linja 28. Sen reitti kulkee lukuisten tärkeimpien nähtävyyksien ohitse – näet esimerkiksi Lissabonin tuomiokirkon ja São Benton kaupunginosan. Lisäksi koet samalla palan Lissabonin historiaa: Remodelado-ratikat rakennettiin jo 1930-luvulla ja ovat tänä päivänä ehdottomasti siistein tapa tutustua kaupunkiin.

4. Lumoavat kaupunkimaisemat

Lissabonissa mukulakivikadut yhdistävät viehättävistä historiallisista taloista rakennettuja kaupunginosia, kalastusveneet ja jahdit keinuvat rauhakseen sataman vesissä, lähes vuosisadan vanhat ratikat kolistelevat pitkin katuja ja myyntikojut notkuvat tuoreita mereneläviä. Matkailijat ja ystävälliset kaupunkilaiset paistattelevat päivää portugalin lämpöisessä auringossa ja ihastelevat koristeellisia palatseja ja linnoja, jotka täplittävät kaupunkikuvaa. On sanomattakin selvää, että Portugalin pääkaupunki on bonita.

5. Lukuisat rannat

Kun haluat suunnata rannalle, iskee nopeasti valinnanvaikeus: Lissabon ja sen ympäristö ovat ahnehtineet seudulleen sekä länteen että etelään aukenevia rantoja. Myös itse kaupungista löytyy keinotekoinen Ribeira das Nausin ranta, joka sijaitsee keskustan ja joen yhtymäkohdassa.

6. Hurmaavat elevadorit

Elevadorit ovat Lissabonin kuuluisia rinnehissejä, jotka kuljettavat vierailijat näppärästi korkealla sijaitseviin kaupunginosiin ja mahtaville näköalapaikoille. Ne eivät ole vain persoonallinen ja viehättävä matkustustapa, vaan aidosti hyödyllisiä – kyseessä on kuitenkin kaupunki, joka on rakennettu seitsemälle kukkulalle.

7. Mainiot puitteet surffailuun

Jos olet surffausintoilija, joka viettää vapaa-aikansa täydellisiä aaltoja metsästäen, Lissabonista löydät täydellisen yhdistelmän: kaupunkielämää ja surffilaineita samassa paketissa! Kaupungista on helppo lähteä iltapäiväksi ympäröiville Portugalin rannikkoseuduille maan parhaisiin surffausmaisemiin. Myös lajin opettelu luonnistuu mainiosti, sillä surffikoulut opastavat mielellään innokkaita aloittelijoita.

8. …ja muihin vesiurheilulajeihin

Tahdoitpa sitten lähteä purjehdukselle, kokeilla kajakkimelontaa joessa tai merellä, vuokrata kanootin iltapäiväksi tai mennä vanhalle kunnon uintiretkelle, Lissabonissa se onnistuu. Tämä kaupunki ottaa kaiken irti veden läheisyydestä.

9. Houkuttelevat olot teknologiayrityksille

Startup-yritykset parveilevat Lissaboniin, ja intoa puhkuvat sijoittajat seuraavat perässä. Pienten teknologiayritysten ja startupien määrä on kasvanut huimasti, kun firmat ovat vaihtaneet kalliin Lontoon tai Berliinin edullisempaan – ja huomattavasti aurinkoisempaan – Portugalin pääkaupunkiin. Lähellä on kansainvälinen lentokenttä, jonka ansiosta yhteydet muualle Eurooppaan ovat kunnossa, ja kaupunki on tulvillaan elegantteja tiloja, joissa järjestää liiketapaamisia tai muita tilaisuuksia. Harkitsetko yrittäjyyttä? Ota suunnaksi Lissabon.

10. Valloittava kieli

Mikä olisi parempi paikka opiskella musikaalista portugalia kuin maan pääkaupunki? Kieltä on miellyttävä kuunnella myös siinä tapauksessa, ettei tavoitteenasi ole oppia sitä itse. Sivuhuomiona täytyy kuitenkin todeta, että sinun todellakin kannattaisi ottaa portugalin osaaminen tavoitteeksi. Siihen on ainakin kymmenen syytä.

Lähde Lissaboniin portugalia oppimaan – kohde tulossa pian EF:n valikoimaan!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu