EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

15 merkkiä, että olet opiskellut ulkomailla EF:n kanssa

15 merkkiä, että olet opiskellut ulkomailla EF:n kanssa

Ulkomailla opiskeleminen on kokemus vailla vertaa. Se avaa ovia, joita et osannut edes ajatella, ja johdattaa poluille, joille et milloinkaan kuvitellut päätyväsi. Kielimatkalle lähtemällä oppii asioita, joista voi olla hyötyä yllättävissäkin tilanteissa, mutta samalla se antaa myös valmiuksia, joista on hyötyä joka ikinen päivä.

Olet ehkä havahtunut siihen, että sinulla on mahdollisuus tulevaisuuteen, joka olisi saattanut jäädä väliin ilman kielen opiskelua ja ulkomaille matkaamista. Kielitaitosi on mahdollisesti jo täysin sujuva, tai sitten se vaatii vielä hieman työtä – niin tai näin, kielimatkalle osallistuminen on tehnyt sinusta itsevarmemman ja osaavamman ja olet entistä valmiimpi erilaisiin seikkailuihin, joita elämällä on tarjota.

1. Olet entistä itsevarmempi

Opit toimimaan uudessa maassa kielellä, jota vasta opettelit. Olipa kyse sitten kaupassa käymisestä tai julkisella liikenteellä liikkumisesta, pääsit selville siitä, miten päivittäiset asiat hoituvat, eikä mikään ollut sinulle liian hankalaa. Kaltaistasi maailmanmatkaajaa ei hetkauta mikään.

2. Tunnet kaupungin nähtävyydet

Tulit, näit ja koit. Kun asuit haaveidesi kaupungissa paikallisten tapaan, kiersit kaikki kuuluisat maamerkit ja ostosalueet, mutta opit tuntemaan kaupunkia myös muulla tapaa. Jos ystäväsi suunnittelee reissua kyseiseen kohteeseen, osaat kertoa hänelle tasan tarkkaan, kuinka matkasta saa kaiken irti.

3. Availet My EF -sovellusta edelleen

My EF -sivustosta tuli keskeinen osa elämääsi. Tarkistit sieltä oppituntiesi aikataulut ja opintojesi etenemisen, ja se oli asia, joka yhdisti kaikkia EF-oppilaita. Päivittäiset My EF -vierailut tulivat tavaksi jopa siinä määrin, että olet availlut sovellusta silloin tällöin myös vielä kotiinpaluun jälkeenkin.

4. Sometilisi näyttää paremmalta kuin koskaan

Kun saavuit kielimatkakohteeseen, otit heti alkuun kuvan, jotta pääsit postaamaan sen kavereidesi ja seuraajiesi nähtäville. Tämän jälkeen somessasi nähtiin kaikki kaupungin tärkeimmät maisemat – olipa kyse sitten Kalifornian rannoista tai Münchenin nähtävyyksistä – ja vaikka kielimatka loppui aikanaan, kuvien postailu ei päättynyt tähän. Sinulla on ensiluokkaista #tbt -materiaalia ties kuinka pitkäksi aikaa, ja kielimatkalla opit tuottamaan parempaa somesisältöä kuin milloinkaan aikaisemmin.

5. Podet nostalgiaa

Kun selailet EF:n Instagram-tiliä, sinut valtaa nostalgia. Ennen kielimatkaa et osannut edes kuvitella, että voisit potea koti-ikävää paikkaan, josta ole et ole kotoisin.

6. Sinulla on maailmanlaajuinen kaveripiiri

Kuvittelitko koskaan, että paras kaverisi voisi asua toisella puolella maailmaa? Nykyisin ystäväsi eivät asu ainoastaan eri postinumeroalueilla, vaan myös eri maissa ja jopa eri maanosissa. Olet myös laatinut suunnitelmia siitä, milloin lähtisit vierailemaan heidän luonaan.

7. Seuraava ulkomaanmatkasi ei välttämättä maksa mitään

Yksi EF:llä opiskelun parhaista puolista on se, että sinulla on aina mahdollisuus uuteen kielimatkaan. Sinulla on EF Ambassador -ohjelman edut puolellasi: voit tienata ilmaisia matkoja ja hankkia uusia kokemuksia, ja lisäksi ohjelman kautta on helppo pitää yhteyttä kielimatkalta löytyneisiin kavereihin.

8. Näet unia vieraalla kielellä

Sanotaan, että toisella kielellä uneksiminen on vuorenvarma merkki sujuvasta kielitaidosta. Nykyisin osaat puhua kieltä ja ymmärrät lähes kaiken sillä sanotun, mutta lisäksi kieli on tullut uniisi. Tätä on tapahtunut jo niin monesti, ettet välttämättä edes kiinnitä asiaan sen kummempaa huomiota.

9. Olet suunnistamisen mestari

Perille löytäminen ei huolestuta sinua pätkääkään. Olipa tehtävänä sitten Lontoon metroverkossa suunnistaminen, Tokion kaduilla luoviminen tai Maltan busseilla matkustaminen, olet varsinainen ekspertti julkisen liikenteen käyttämisessä.

10. Uranäkymäsi uudistuivat

Työelämää on tärkeää miettiä jo kouluaikana. Useimpien oppilaiden päämääränä on löytää ura, joka tuntuu omalta ja johon heillä on mielestään hyvät valmiudet. Ulkomailla opiskeleminen on askel kohti oman urapolun tunnistamista.

11. Sinulla on toinen koti maailmalla

Sinulla oli mukava isäntäperhe, jolta sait kaiken tiedon, jota kohdekaupungissa elämiseen tarvittiin. Vietit perheen luona niin paljon aikaa, ettei kulunut kauaakaan, kun tunsit jo olosi täysin kotoisaksi. Kaipaat isäntäperheen laittamia ruokia, ja olet jopa kokeillut muutamia reissussa opittuja reseptejä kotiinpaluun jälkeen.

12. Opit tekemään fiksuja valintoja

Halusit mennä retkelle Las Vegasiin, shoppailla, käydä Disneylandissa ja syödä jokaisessa kaupungin kiinnostavassa ravintolassa. Jossakin kohtaa jouduit kuitenkin tekemään vaikeita valintoja ja päättämään, mihin voit käytännössä ryhtyä. Opit hallitsemaan matkabudjettiasi, etsimään parasta vastinetta rahoillesi ja selvittämään, miten teet reissustasi mahdollisimman antoisan.

13. Omaksuit odottamattoman kielen

Emme tarkoita nyt kieltä, jota lähdit opiskelemaan. Useimmilla luokkatovereillasi oli eri äidinkieli kuin sinulla, ja vaikka yrititte parhaanne mukaan kommunikoida opiskeltavalla kielellä, toisinaan taidot loppuivat kesken. Tällöin turvauduitte mielenkiintoiseen viestintätapaan, joka koostui erilaisista äännähdyksistä, eleistä ja liioitelluista kasvonilmeistä. Olet miettinyt, että aiheesta voisi kirjoittaa kirjan. Siitä olisi varmasti apua muille uusille opiskelijoille.

14. Ikävöit EF:n henkilökuntaa

Sait kielimatkalla kavereita sieltä sun täältä, mutta loppujen lopuksi kaipaat myös EF:n henkilökuntaa – opettajat, koulun vastaanoton työntekijät ja aktiviteettitiimi olivat tärkeä osa matkaasi. Et tule milloinkaan unohtamaan heitä.

15. Tunnet itsesi maailmankansalaiseksi

Kun ilmoittauduit kielimatkalle, sinua jännitti ajatus siitä, että lähtisit omatoimisesti kauaksi kotoa. Nyt kun kokemus on takanapäin, voisit kuvitella jopa muuttavasi ulkomaille – ja olet jopa ryhtynyt selvittämään, kuinka ajatuksen voisi toteuttaa käytännössä.

Lähde maailmalle EF:n kanssa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin