EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Brooklynin siltaa pidemmälle: New Yorkin parhaat löydöt

Brooklynin siltaa pidemmälle: New Yorkin parhaat löydöt

New Yorkiin ja sen kuuluisille maamerkeille virtaa valtavasti turisteja. Taidemuseot ja Broadway-musikaalit ihastuttavat kulttuurinnälkäisiä, shoppaajat löytävät tiensä suuriin tavarataloihin ja laaja ravintolatarjonta kiinnostaa foodieita. Ison Omenan syke kuitenkin ulottuu paljon kuuluisia turistinähtävyyksiä syvemmälle. Koe New Yorkin parhaat löydöt ja tutustu kaupunkiin koostamamme oppaan avulla. Ja tietenkin, vinkit on saatu suoraan paikallisilta.

1. Jäätelömuseo

Kaupunki on täynnä tunnettuja museoita, mutta niistä yksi (ja ehkä se makein) on jäänyt tuntemattomaksi. Museum of Ice Cream on jäätelönrakastajan taivas: sieltä löytyy interaktiivinen ja sokerihammasta tyydyttävä kokemus. Vietä iltapäivä strösselivirtojen äärellä, vaellellen suklaahuoneesta pehmismaistiaisiin. Museo on auki joka kesä eri paikassa, mutta heidän uutiskirjeensä takaa, että löydät tämän unelman luokse.

2. Salainen trooppinen sademetsä

Keskuspuistosta New Yorkin kasvitieteelliseen puutarhaan ja kaikkialle siinä välillä. Kaupungissa on helppo löytää ulkoilualueita, jos kaipaat vaihtelua asvalttiviidakkoon. Haastavampaa saattaa olla hiljaisen paikan löytäminen, mutta yllättäen keski-Manhattanin toimistoalueelta löytyy pieni trooppinen sademetsä. Suuret lasi-ikkunat muodostavat kuin kasvihuoneen, jossa sadevesi pääsee höyrystymään muodostaen pienen vihreän ja kostean ekosysteemin.

3. Bubby’sin piirakat ja pannukakut

Eteläisellä Manhattanilla Bubby’sin rento ravintola tarjoilee kaikkea, minkä voit määritellä tyypilliseksi amerikkalaiseksi ruoaksi. Tribecan alueen paikalliset rakastavat esimerkiksi James Beard -pannukakkuja (karamellisoitujen banaanien ja paahdettujen pähkinöiden kanssa) sekä juuritaikinaan tehtyjä mustikkapannukakkuja. Lisäksi tarjolla on muita brunssiherkkuja, lounasta ja illallista. Bubby’siin voi pysähtyä burgerille, piiraalle tai jopa cocktailille – ja poistua muistonaan paikan valokuvausnurkassa otettu kuva.

4. Explorers Club Headquarters

Herätä sisäinen maailmanmatkaajasi tässä matkaoppailta pimentoon jääneessä Explorer’s Club Headquarterissa Upper East Sidella. Se on perustettu jo vuonna 1904, jolloin se tarjosi matkailijoille paikan jakaa kokemuksiaan muualta maailmalta. Rakennuksen neljä kerrosta (viehättävässä talossa) ovat täynnä aarteita ja löytöjä kulkijoiden matkoilta. Varoitus: Tämä paikka saattaa aiheuttaa himon matkustaa aina vain lisää.

5. Please don’t tell -salakapakka

Kieltolain aika oli luonnollisesti salakapakoiden kulta-aikaa. Vaikka baarien ei tarvitse enää pysytellä piilossa, salaiset paikat ovat tekemässä tuloaan takaisin. 1st Avenuen ja Avenue A:n välissä on sisäänkäynti Please Don’t Tell -baariin, mutta sitä on hankalaa huomata. Tietäjät tietää ja osaavat astua puhelinkoppiin, nostaa luurin ja hälyyttää. Jos heidät päästetään sisään, ovi aukeaa ja heidät ohjataan intiimiin baariin, jossa on tyylikkäitä cocktaileja, erinomaista ruokaa ja salaperäinen tunnelma.

6. Burgeri Parker Meridian -hotellissa

Burgereita, burgereita kaikkialla. Niiden syöminen on New Yorkissa yhtä tavallista kuin ruokakaupassa käynti, mutta rauhallisen, turistittoman paikan löytäminen on lähes mahdotonta. Mielessämme on kuitenkin yksi paikka, jossa voit nauttia hampurilaisesi rauhassa. Yllättäen Le Parker Meridian -hotellin aulatila kaupungin keskustassa tarjoilee lähes pelkästään burgereita – ja aivan taivaallisia sellaisia.

7. Shoppaile Brooklynin yömarkkinoilla

Sisäpiirin vinkki kertoo, että kuuluisalla (ja ruuhkaisella) 5. Avenuella shoppailu kannattaa vaihtaa kiertelyyn autenttisilla Brooklynin yömarkkinoilla. Lähialueilla tehdyt tuotteet ovat myynnissä trendikkäässä varastorakennuksessa perjantai- ja lauantai-iltaisin. Ei tässä vielä mitään, mutta lisäksi shoppailuun voi yhdistää karaoken, ping pongin, live-musiikkiai ja herkullista katuruokaa.

8. Vieraile Berliinin muurilla

Oikeasti! Kun Berliinin muuri murtui 1989, osa katutaiteella koristetuista paloista säästettiin ja viisi niistä on nykyisin New Yorkissa. Yksi on toimistorakennuksen aulassa Madison Avenuella, yksi Kowsky Plazalla Battery parkissa, yksi YK:n rakennusten puutarha-alueella, yksi Intrepidin meri-, ilmailu- ja avaruusmuseossa ja yksi Ripley’sin Believe it of Not -museossa Times Squarella. Yhdistä moderni historia epätavalliseksi kaupunkikierrokseksi ja tutustu New Yorkiin vierailemalla näissä kaikissa yhden päivän aikana.

9. Cilantron meksikolainen ruoka

Heittämällä paras paikka nauttia kaupungin paras fajita (tai neljä sellaista). Cilantro on pieni ja autenttinen meksikolaisravintola Upper West Side. Paikka on erityisen tunnettu ystävällisestä ilmapiiristä ja makunystyröitä hivelevistä kanafajitoista. Jätä kiireinen kaupunkitunnelma ovelle ja upottaudu keitaaseen, jossa tunnelmallinen puusisustus kohtaa ilmaiset maissilastut ja salsan.

10. Salainen paikka ihastella auringonlaskua

Joka ilta sadat turistit rientävät Empire State Buildingin huipulle napatakseen kuvan New Yorkin siluetista auringonlaskun aikaan. Upea kuva, mutta siitä on otettu jo miljoona versiota. Jos haluat julkaista Instagramissa jotain ainutlaatuisempaa, kannattaa kuunnella paikallisten vinkkejä parhaista kuvauspaikoista. Suuntaa auringonlaskun aikaan nimensä mukaisesti Sunset Parkiin eteläisessä Brooklynissa ja ihaile Manhattanin ääriviivoja etäältä. Manhattanin paras pala, vaikket edes ole Manhattanilla!

Löydä New Yorkin parhaat palat itse!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa