EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Lopeta talvi ennen aikojaan ja lähde Kapkaupunkiin

Lopeta talvi ennen aikojaan ja lähde Kapkaupunkiin

Kun päivät ovat edelleen lyhyitä ja aurinko pilkahtelee vain harvoin koti-Suomessa, Kapkaupungissa sen sijaan aurinko paistaa päivät pitkät ja kesä on juuri alkamaisillaan.
Listasimme kahdeksan syytä, miksi nyt on täydellnen aika ottaa kohteeksi Kapkaupunki.

1. Loputon kesä

Kapkaupunki tarjoaa kesän, jota olet varmasti kaivannut. Viime kesän sää ei tainnut turhan paljon auringolla hemmotella, joten odotukseni eivät ole tänäkään vuonna odotella liikoja. Vierailu Kapkaupungissa joulu-maaliskuussa sen sijaan antaa takuuvarman D-vitamiiniannoksen.

2. Braain aika

Tämä eteläafrikkalainen perinne koostuu laadukkaasta puugrillissä kypsennetystä lihasta ja kylmistä juomista auringonlaskun saattelemana. Kuten englanninkielinen ’barbecue’, myös ’braai’ on samanaikaisesti substantiivi ja verbi. Voit siis esimerkiksi järjestää ’braain’ rannalla, ja siellä ollessasi kutsua lihan grillaamista ’braaiksi’.
Kielistä pitäville Etelä-Afrikka on upea maa. Siellä puhutaan laajasti englantia, mutta lisäksi maassa on 10 muuta virallista kieltä: afrikaans, ndebele, pohjoinen sotho, sotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa, and zulu. Kaikilla näillä kielillä on kuitenkin yksi yhteinen sana: braai.

3. Välimerellinen ilmasto vuoden ympäri

Kun maailman pohjoinen pallonpuolisko on pimeän talven ja kylmien ilmojen armoilla, Kapkaupungissa on kesä parhaimmillaan. Hyvä sää ei kuitenkaan lämmitä vain kesäisin, vaan Kapkaupungin välimerellinen ilmasto pitää keskilämpötilan helmikuussa 23 asteessa. Muulloinkin kaupungissa on miellyttävä matkustaa, sillä kesä-, heinä- ja elokuussa keskilämpötila on noin 13 astetta.

4. Opettele surffaamaan

Kapkaupungin surffikulttuuri on omaa luokkaansa. Olipa välineenäsi longboard-surffilauta tai sen lyhyempi short board -versio, Kapkaupungin komeat niemet, lahdet ja rannat tarjoavat aaltoja jokaiseen makuun.

5. Pingviinejä

Kyllä, pingviinejä kesällä. Rannalla. Vieraile Boulder’s Beachilla, näe rauskuja ja nappaa muutama upea kuva Afrikan ainoasta pingviinilajista.

6. Katumarkkinat

Jos et ole vielä kuullut, Etelä-Afrikasta on tullut yksi maailman ruokakulttuurin keskuksista ja Kapkaupunki toimii tietysti sen pääpaikkana. Afrikan maanosan tarjoamat tuoreet yrtit, vihannekset, liha ja merenelävät tekevät Kapkaupungin ruokatoreista unelmien matkakohteen.
Jos olet aamuvirkku, katsasta Neighborhoods Market, Oranjezicht City Market ja Earth Fair Food Market. Jos taas olet liikkeellä iltamyöhään, Hout Bay Market on hyvä kohde.

7. Vieraile Bo-Kappissa

Kapkaupunki ei ole ainoa vierailun arvoinen kaupunki, vaan värikäs Bo-Kapp tarjoaa eläväistä tunnelmaa. Kirkkain pastellivärein maalattu alue on paras paikka löytää pirteä mieli ja ottaa hyviä kuvia.

8. Rugby-kausi

Rugby on Etelä-Afrikan suosituin urheilulaji. Varaa lippu Cape Town Stormersin otteluun ja katso kuinka stadion vetää vertoja Englannin jalkapallohuligaaneille.

Kiinnostaako opiskelu Kapkaupungissa?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa