EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

6 tapaa pitää yhteyttä ulkomaalaisiin ystäviin kotoa käsin

6 tapaa pitää yhteyttä ulkomaalaisiin ystäviin kotoa käsin

Yhteydenpito ulkomaalaisiin kavereihin on sekä haastavaa että palkitsevaa. Ensi alkuun valtameret, kielimuurit ja kulttuurierot voivat tuntua pelottavan suurilta. Kaukana asuvien kavereiden tapa katsoa maailmaa voi kuitenkin opettaa sinulle arvokkaita asioita, tuoda mukanaan uusia kokemuksia ja luoda yhteyden tunnetta, jollaista ei välttämättä löydy omasta kotimaasta. Älä siis lannistu, vaikka et oikein tietäisi, miten pitää yhteyttä tällaisiin ystäviin.

Teknologian, sinnikkyyden ja luovan ajattelun yhdistelmällä myös etäkaverukset pääsevät jakamaan yhteisiä kokemuksia, joista rakentuu elämänmittaisia, merkityksellisiä ystävyyssuhteita – siitä huolimatta, että kaikki ovat omissa kodeissaan kaukana toisistaan.

1. Järjestäkää virtuaalinen leffailta

Vaikka olisit tuhansien kilometrien päässä ystävistäsi, voitte silti viettää yhdessä elokuvamaratonia ja mutustella popcornia. Nykyteknologian ansiosta leffamaanantait, Youtube-tiistait ja romanttisilla komedioilla höystetyt pyjamabileet onnistuvat hienosti myös etäystävyksiltä. Youtuben, Netflixin ja muiden suosittujen suoratoistopalveluiden yhteiskatselu käy kätevästi erilaisten verkkoalustojen, kuten Kastin ja TwoSevenin kautta.

Kun katselette suosikkisarjojanne yhdessä, teillä on hauskaa ja tulette samalla harjoitelleeksi kieliä. Ennen kuin huomaatkaan, siteeraatte toisillenne vieraskielisiä repliikkejä ja kerrotte tv-sarjoihin liittyviä sisäpiirin vitsejä.

2. Viihtykää yhdessä nettipelien ja -visojen parissa

Pelatkaa yhdessä kahden hengen verkkopelejä, soittakaa toisellenne Xboxin kautta tai täyttäkää netissä erilaisia visoja, joiden avulla opitte lisää toistenne omituisuuksista.

Jos et oikein tiedä, mistä aloittaa, moninpeleihin tarkoitettu Jackbox on tupaten täynnä erilaisia vaihtoehtoja aina improvisoiduista rap battleista murhamysteereihin asti. Pelien parissa on helppo nauraa yhdessä ja unohtaa, että olette pitkän matkan päässä toisistanne. Jackboxissa kunkin pelin täytyy olla aina yhden henkilön hallussa, mutta muut voivat liittyä mukaan miltä tahansa laitteelta, jossa on nettiyhteys.

3. Pitäkää yhteyttä vanhanaikaisilla tavoilla

Kirjeet ja postikortit ovat edelleen ihastuttava keino pitää yhteyttä ystäviin siitä riippumatta, miten kaukana he sattuvat asumaan. Kirjeissä pystyt kertomaan kattavasti elämästäsi ja kulttuuristasi ulkomaalaiselle ystävälle, ja postikortit ovat kuin pieniä kurkistuksia oman asuinympäristösi maisemiin.

Kun ystävykset asuvat kaukana toisistaan, kummankin maailmassa on asioita, joita toinen ei pääse näkemään. Kirjeillä ja postikorteilla voitte kuitenkin tuoda esille myös näitä elämän piiloon jääviä puolia.

4. Perustakaa oma kirjakerho

Valitkaa kuukausittain kirja, jonka jokainen kaveriporukan jäsen lukee. Se, millaisiin opuksiin päädytte, on kiinni omista valinnoistanne: poimikaa jotakin mielipiteitä jakavaa ja viihdyttäkää itseänne huvittavilla väittelyillä, joita ne saavat aikaan, tai valitkaa yleismaailmallisista tunteista kertovia teoksia ja tutustukaa niiden avulla toistenne syvällisiin puoliin. Sopikaa säännöllisistä videopuheluista, joiden aikana keskustelette kirjoista ja vertailette, millaisia eväitä olette valinneet kuhunkin kirjakerhon tapaamiseen.

Mikäli virtuaalitapaamiset eivät onnistu, voitte vaikkapa kirjoittaa Whatsapissa pieniä esseitä lukemistanne kirjoista. Löydätte varmasti tavan, joka sopii teille – eikä tämä harrastus vaadi kuin kiehtovan romaanin, muutaman suolakeksin ja hieman vapaa-aikaa. Melko pieni hinta siitä, että panostat kielitaitoosi ja kaveripiiriisi!

5. Ryhtykää luoviksi

Tutkimukset osoittavat, että kun kieltä harjoitellessa aktivoi aivojen luovuuteen liittyviä osia, oppiminen on erityisen tehokasta. Internet tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia yhteiseen luovaan tekemiseen ystävyksille, jotka asuvat kaukana toisistaan – ja kun niihin yhdistää vieraalla kielellä puhumista, lukemista tai kirjoittamista, kielitaidon kehittyminen on takuuvarmaa.

Miksi ette aloittaisi vaikkapa yhteistä vlogia? Tai opettelisi jonkin instrumentin soittoa? Tai entäpä jos ryhtyisittekin kilpasille treenisovellusten avulla?

Uusien taitojen opetteluun on tarjolla lukemattomia alustoja ja sovelluksia, aina netin podcast-työkaluista piirtoalustoihin, joilla voi tuherrella yhdessä. Voit jopa meditoida etäystäväsi kanssa esimerkiksi Headspace-sovelluksen avulla. Vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla, eli ryhdy vain miettimään uusia ideoita!

6. Hyödyntäkää sosiaalinen media

Tämä on aivan perusjuttu, mutta muista myös sosiaalinen media! Jakakaa hölmöjä meemejä, jotka saavat kaikki nauramaan, lähetelkää toisillenne motivaatioviestejä heti aamusta ja perustakaa ryhmäkeskustelu, jossa käytte läpi uutta vlogi-ideaanne. EF:n verkkoalusta, EF Campus Connect, auttaa kielimatkalaisia pitämään toisiinsa yhteyttä vielä sittenkin, kun opintojakso ulkomailla on jo takana päin.

Kun hyödynnät tällaisia alustoja säännöllisesti kansainvälisten kavereidesi kanssa, intohimosi kieliin ja vieraisiin kulttuureihin pysyy yllä ja vahvistat samalla korvaamattoman arvokkaita ystävyyssuhteita.

Kielimatkalla saat uusia ystäviä ympäri maailman!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin