EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Miten teknologia voi auttaa oppimaan uutta kieltä?

Miten teknologia voi auttaa oppimaan uutta kieltä?

Jos tavoitteenasi on oppia puhumaan uutta kieltä sujuvasti (ja mielellään vielä mahdollisimman nopeasti ja helposti), suosittelen hylkäämään mahdolliset ennakkoluulot tekoälyä ja erilaisia teknisiä laitteita kohtaan ja kokeilemaan rohkeasti, miten teknologia voisi auttaa sinua oppimaan uutta kieltä. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy nimittäin loputtomasti natiivipuhujia, autenttisia materiaaleja ja älykkäitä työkaluja, jotka tekevät kielten oppimisesta hauskaa ja henkilökohtaista.

Netissä valinnanvaraa riittää, materiaalit ovat usein hyvin edullisia ja käytettävissäsi milloin haluat. Voit itse päättää, mitä aiheita haluat opiskella, millä tavalla ja missä.

1. Vieraskielinen viihde

Helpoin tapa hyödyntää nettiä kielten opiskelussa on googlata parhaimmat blogit, vlogit ja podcastit opiskelemallasi kielellä. Niiden avulla opit hurjasti uusia sanoja, hyödyllisiä ilmaisuja, luetun- ja kuullunymmärtämistä ja ääntämistä.

Jos opiskelet esimerkiksi espanjaa, asenna puhelimeesi jonkun espanjankielisen radiokanavan sovellus tai tallenna paikalliset top-listat Spotify-kirjastoosi. Käytä erityisesti ajomatkat hyödyksi ja kuuntele autossa aina musiikkia opiskelemallasi kielellä. Musiikin, tv-sarjojen ja muun viihteen kautta pääset sisälle myös paikalliseen kulttuuriin ja puhekieleen.

2. Hanki kielikaveri

Puhuminen on sellainen kielitaidon osa-alue, joka on usein kaikista vaikein oppia, jos ei asu ympäristössä, jossa kyseistä kieltä puhutaan.

Riippuu tietenkin vähän siitä, mitä kieltä haluat oppia ja missä asut, mutta on hyvin mahdollista, että omassa kotikaupungissasi asuu ihmisiä, jotka puhuvat opiskelemaasi kieltä äidinkielenään.

Usein riittää, että tutustut yhteen uuteen kyseisen kielen puhujaan. Hänen kauttaan voit tutustua kymmeneen muuhunkin. Ehkä joku heistä olisi kiinnostunut oppimaan sinun äidinkieltäsi, ja voisitte auttaa toisianne?

3. Kokeile oppimissovelluksia

Oppimisohjelmissa ja -sovelluksissa voidaan käyttää hyväksi niin ääntä, kuvaa, tekstiä, animaatiota, videota kuin puheentunnistustakin. Monet sovellukset, kuten esimerkiksi WordDive, on tehty niin viihdyttäviksi, että kun opiskelet niillä, tuntuu kuin katsoisit TV:tä tai pelaisit jotain kivaa peliä.

Tekoälyn avulla oppimisesta voidaan tehdä myös hyvin yksilöllistä. Kehittyneet algoritmit oppivat tuntemaan sinut ja tietävät, miten paljon kertausta mikäkin asia tarvitsee ja miten nopeasti voidaan mennä eteenpäin. Multimedia ja usean aistin hyödyntäminen tukevat muistia ja tekevät oppimisesta todella tehokasta. Oppimissovelluksista on hyötyä erityisesti sanaston oppimisessa, mikä on vahvan kielitaidon perusta. Kun uuden kielen keskeisin sanavarasto on niin hyvin hallussa, että se tulee ikään kuin selkäytimestä, helpottuu myös kieliopin soveltaminen ja puheen tuottaminen huomattavasti. Kannattaa kokeilla, vai mitä?

Hyödynnä kielitaitoasi ulkomailla!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin