EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 parasta tv-sarjaa englannin opiskeluun

10 parasta tv-sarjaa englannin opiskeluun

Olemme varmasti kaikki kuulleet tarinoita julkkiksista, jotka oppivat englantia ainoastaan brittiläisiä ja amerikkalaisia tv-sarjoja katselemalla. Jotta kielen oppisi pelkistä sarjojen tekstityksistä, täytyy olla melkoisen fiksu. Television tuijottelusta on kuitenkin monenlaista hyötyä myös niille, jotka opiskelevat kieltä myös muilla keinoilla: sarjoista voi omaksua ajankohtaisia puhekielen ilmauksia, ja ne auttavat aksentin hiomisessa. Tässä tulee lista englanninkielisiä sarjoja, jotka sopivat erinomaisesti kielitaidon kehittämiseen.

1. Frendit

Kun Frendit päättyi vuonna 2004, yksi aikakausi oli ohitse. Sarjaa esitettiin peräti kymmenen vuoden ajan, ja siitä tuli todennäköisesti maailman tunnetuin amerikkalainen tilannekomedia. Ja täysin oikeutetusti: Frendit on mahtava yhdistelmä sarkasmia, vähäeleistä huumoria ja opetuksia siitä, mitä ei kannata tehdä, kun seurustelusuhde on tauolla.

Paras sitaatti, jonka opit: “Oh. My. Gooooooooood!”

2. Game of Thrones

Vaikka et erityisemmin välittäisi fantasiasta, keskiaikaisista taisteluista tai lohikäärmeistä, sinun täytyy katsoa tämä sarja. Game of Thronesissa on kaikkea, mitä kaivata saattaa: miekkatappeluita, zombeja, rakkaustarinoita, hirviöitä, alastomuutta ja yläluokkaisia brittiaksentteja. Siis mahdottoman paljon asioita, joita rakastaa.

Paras sitaatti, jonka opit: “You know nothing, Jon Snow.”

3. Kardashianit

Perhe, jolle kaikki mielellään nauravat (olivatpa Kardashianeiden jutut sitten hauskoja tai eivät), on sattumoisin myös erinomainen lähde englannin slangisanaston opetteluun. Kielen omaksuminen saattaa tosin hieman häiriintyä, kun jäät pohtimaan, mistä kumman syystä Kardashianit ostivat jälleen uuden auton tai käsilaukun.

Paras sitaatti, jonka opit: “Like, literally.”

4. Sinkkuelämää

Jos olet koskaan haaveillut elämästä New Yorkissa, sinun täytyy katsoa tämä romanttinen komediasarja neljän naisen ystäväporukasta ja tolkuttomista tilanteista, joihin he päätyvät. Sarjassa on sekä hulvattoman hauskoja että surullisia käänteitä, mutta positiivista on se, että hahmot ovat aina pukeutuneet erinomaisesti. Lisäksi Sinkkuelämää opettaa, mistä löytyvät Manhattanin parhaat brunssipaikat.

Paras sitaatti, jonka opit: “I couldn’t help wondering to myself…”

5. House of Cards

Harkitsetko uraa Amerikassa? Jos aiot suuntautua politiikkaan tai liike-elämään, tämä poliittinen jännityssarja on loistava tapa opiskella mutkikasta kielenkäyttöä, jota tuossa maailmassa tarvitaan. House of Cards saattaa tuntua aluksi hieman sekavalta, mutta ennen kuin arvaatkaan, olet bileiden ainoa tyyppi, joka tuntee amerikkalaisen oikeusjärjestelmän kiemurat – ja se on melkoisen coolia.

Paras sitaatti, jonka opit: “Friends make the worst enemies.”

6. Uusi Sherlock (Sherlock)

Kun tämä brittisarja alkoi vuonna 2010, Sherlock Holmesista tuli jälleen cool. Asiassa auttoi myös se, että pääosan esittäjä Benedict Cumberbatch on nykyisin superkuuluisa ympäri maailman. Uuden Sherlockin katselu on erityisen hyödyllistä, mikäli harkitset uraa romaanikirjailijana tai nerokkaana etsivänä.

Paras sitaatti, jonka opit: “Everybody shut up!”

7. Simpsonit

Kun kaipaat jotakin hauskaa ja leppoisaa katseltavaa, Simpsonit on vertaansa vailla. Sarjan kieli on mutkatonta ja helposti lähestyttävää, siitäkin huolimatta, ettet välttämättä ymmärrä aivan jokaista vitsiä (ei huolta – en minäkään aina tajua). Lisäksi sarjaa on tehty jo 30 kautta, eli katsottavaa riittää käytännössä loputtomiin. Woo-hoo!

Paras sitaatti, jonka opit: “D’oh!”

8. Home and Away

Home and Away pitää sisällään kaiken, mitä australialaiseen rantakaupunkiin sijoittuvaan saippuasarjaan kuuluu: aurinkoa, merta, surffausta ja mahdottoman hyvännäköisiä ihmisiä. Siis ihan tosi – kaikki näyttävät aivan uskomattoman upeilta. Kun pidät taukoa näyttelijöiden perään kuolaamisesta, saatat oppia myös australialaisia slangi-ilmauksia. Jos kielten opiskelu siis sattuisi vielä kiinnostamaan.

Paras sitaatti, jonka opit: “How’re you going?”

9. Summer Heights High

Tässä kulttisarjassa aussikoomikko Chris Lilley esittää lukuisia erilaisia hahmoja, aina hulvattoman upeasta ilmaisutaidon opettaja Mr. G:stä, hemmoteltuun koulutyttö Ja’mieen ja kapinalliseen Jonahiin asti. Summer Heights High sai minut haaveilemaan, että omat kouluvuoteni olisivat olleet yhtä hauskoja. Eikä tämä johdu pelkästään siitä, että nolasin kouluaikoina itseni jatkuvasti.

Paras sitaatti, jonka opit: “Welcome to the magical world of drama!”

10. Shortland Street

Tahtoisitko omaksua uusiseelantilaisen aksentin? Ota siinä tapauksessa katseluun tämän pitkään pyörinyt, Aucklandiin sijoittuva sairaalasarja. Shortland Streetissä on monipuolinen kattaus erilaisia hahmoja, ja sen näyttelijäkaartiin kuuluu myös maoreita sekä muutamia kansainvälisesti tunnettuja kasvoja. Lisäksi tämän saippuasarjan tuijottelu antaa sinulle lääketieteellistä tietämystä, jolla voit tehdä vaikutuksen kavereihisi. Saattaa tosin olla, että käsitellyt asiat ovat tosielämässä hieman mutkikkaampia kuin televisiossa.

Paras sitaatti, jonka opit: “You’re not in Guatemala now, Dr. Ropata!”

Vie englannin opiskelu uudelle tasolle – tee kielimatka ulkomaille!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Testaa kielitaitosi muutamassa minuutissa!

Tutustu tarkemmin