EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

5 helppoa keinoa oppia ranskaa kotona

5 helppoa keinoa oppia ranskaa kotona

Kotona jumittaminen on tuskaisaa, mutta se ei ole mikään syy jättää sikseen haavetta ranskan taidosta. Kielen opiskeluun on tarjolla vaikka millä mitalla erilaisia online-aineistoja, ja tuhannet ranskan puhujat etsivät verkossa virtuaalisia kielivaihtokokemuksia – ranskan opiskelu kotona ei siis ole mikään ongelma! Laitapa kuulokkeet korville, niin lähdetään liikkeelle.

1. Käytä opiskelusovellusta (erinomainen vaihtoehto aloittelijoille)

Jos haluat oppia ranskaa kotoa käsin, mutta et ole opiskellut kieltä koskaan aiemmin, sinun kannattaa aloittaa perussanaston opettelusta. Opiskelusovellukset sopivat täydellisesti tähän tarkoitukseen. Ne ovat ilmaisia, koukuttavia ja aina käden ulottuvilla.

Useimmat sovellukset opettavat sanoja opettelukorttien idealla ja kuulustelevat niitä siihen asti, että hallitset ne mestarillisesti. Voit myös ansaita arvomerkkejä. Monia, monia arvomerkkejä.

2. Kuuntele ranskankielistä radiota

Kun haluat saada vankan käsityksen siitä, miltä ranskan on tarkoitus kuulostaa, paras menettelytapa on kuunnella kieltä tuntitolkulla. Ei haittaa, vaikket edes ymmärtäisi mitään!

Laita siis radio päälle ja kuuntele France Infon uutiskatsauksia, Binge Audion oivaltavia keskusteluita tai Les Odyssées’n kertomuksia historiasta (tämän kanavan ymmärtäminen on keskivertoa helpompaa, sillä se on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille).

3. Lue ranskalaista sanomalehteä

Lukeminen on loistava tapa oppia ranskaa kotioloissa, kunhan vain näet sen verran vaivaa, että vietät päivittäin pienen lukuhetken. Sanomalehti sopii tähän erinomaisesti. Tekstit eivät ole liian pitkiä, ja löydät asiaa monista erilaisista aihepiireistä.

Valitse joka päivä yksi artikkeli Le Monden tai Libérationin nettisivuilta ja käy se läpi alusta loppuun. Googlen kääntäjästä on paljon apua, jos jäät jumiin, mutta yritä ensin selvittää merkitykset omatoimisesti. Jos kaipaat helpompaa lukemishaastetta, kokeile tätä ilmaista uutissivustoa ranskankielisille lapsille.

4. Katso ranskaksi puhuttuja sarjoja ja elokuvia

Jos olet aloittelija, voit jättää suomenkieliset tekstitykset näkyviin. Jos taas olet jo hieman varmempi ranskan taidostasi, katso leffoja ja sarjoja ranskankielisillä teksteillä tai kokonaan ilman tekstitystä. Ranskankielinen televisio on ehdottomasti paras tapa oppia erilaisia puhekielen ilmaisuja (ja kirosanoja).

Täältä löydät muutamia hyviä Netflix-sarjoja, joiden avulla pääset alkuun.

5. Käy ranskankielisiä keskusteluja

Kun koet, että olet valmis keskustelemaan ranskaksi (joko suullisesti tai viestitellen), valittavanasi on vaikka kuinka monta ilmaista kielivaihtosovellusta. Esimerkiksi Speakyssa ja HelloTalkissa vie vain muutaman minuutin, että pääset juttusille – luo vain käyttäjätili ja aloita keskustelu jonkun sellaisen käyttäjän kanssa, joka on samaan aikaan linjoilla! Lisäksi tarjolla on Tandemin kaltaisia sovelluksia, joista voit etsiä pitkäaikaisempia harjoittelukavereita.

Ranskan opiskelu kotona voi olla hieman haasteellista, mutta sinähän pidät haasteista, eikö totta? Valitse siis opiskelumetodi, joka innostaa eniten, et allons-y!

Kun pääset taas maailmalle, lähde harjoittelemaan ranskaa paikan päälle!Tutustu EF Kielimatkoihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa