EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Rio de Janeiro – rantoja ja paljon muuta

Rio de Janeiro – rantoja ja paljon muuta

Bem-venido ao Rio de Janeiro! Mikään muu paikka maailmassa ei todennäköisesti järjestä samanlaisia juhlia kuin Rio de Janeiro. Maanantaista sunnuntaihin, tammikuusta joulukuun, Brasilian toiseksi suurin kaupunki on täynnä eloisia ihmisiä, tapahtumia ja lattaritunnelmaa. Cariocat, paikalliset, todennäköisesti toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi, ehkäpä lasillisella Caipirinhaa, tähän ainutlaatuiseen kaupunkiin.

KAUNIIT RANNAT

Ok, Riosta löytyy paljon muutakin kuin kirkkaat hiekkarantoja, mutta matkasi ei ole täydellinen ellet vietä muutamaa päivää Copacabanan tai Ipaneman rannoilla. Haasta paikalliset lentopalloon tai jalkapalloon, kävele pitkin rantaviivaa tai rentoudu ja nauti auringosta. Viva Copacabana!

IKONISIA NÄHTÄVYYKSI

Rentoutuessasi maailman kuuluisimmilla rannoilla, näet todennäköisesti vuoret ja Rion sademetsät. Mihin tahansa Riossa menetkään, näet massiivisen Rio de Janeiron Kristus-patsaan koko ajan. Corcovado-vuorella sijaitseva patsas on noin 30 metriä korkea ja  käsien välikin on noin 28 leveä. Tämä patsas on ehdottomasti Rion suosituin nähtävyys! Nauttiaksesi maisemista ja ikuistaaksesi itsesi kuvaan, tulee sinun ottaa hissi patsaalle. Niin helppoa se on!

NAUTI MAISEMISTA

Nähtävyydet aina Corcovadosta Guanabara Baylle saakka ovat henkeäsalpaavia. Odotas, kun pääset Sugarloaf-vuorelle. Nähtävyydet vuorelta kaupunkiin päin jäävät varmasti mieleesi! Kaapelihissi vuoren päälle ei ehkä sovellut korkeita paikkoja pelkääville, mutta maisemat kyllä sopivat kaikille: hissistä näet koko kaupungin.

PAKENE IHMISMASSOJA

Hiljainen, koskematon luonto on ehdottomasti yksi asia, joka monille tulee mieleen Riosta. Kaupungin lähettyviltä löytyy esimerkiksi, Tijucan kansallispuisto, maailman suurin urbaani metsä. Metsä on kooltaan jopa 8000 eekkeriä ja sieltä löytyy paljon vaellusreittejä, villielämää ja Rion yksi tunnetuimmista vuorista: 848 metriä korkea Pedra da Gavea. Erona Corcovadoon ja Sugarloaf-vuoreen, ei tälle vuorelle ole niin helppoa pääsyä. Vaellus on suhteellisen rankka, mut he ketkä jaksavat aivan huipulle saakka kävellä, saavat kokea uskomattomat näkymät (joita todennäköisesti ei muualta maailmasta löydykään).

TANSSIN HURMAA

Rion koskematon luonto saattaa tulla monille yllätyksinä, yöelämä ei! Valitse mieluisin lukuisista avoimista baareista, minglaa paikallisten kanssa botecoissa (perinteinen brasilialainen baari) tai kokeile taitojasi salsatessa. Mihin tahansa menetkään, on aina joku valmis juhlimaan kanssasi.  Riosta löytyy alueita, joilla käytännössä jokainen ovi johtaa tanssiin. Voit tutustua paikallisiin ja jatkaa juhlia aina auringonnousuun saakka.

KARNEVAALIT

Lapan siirtomaatyyliset, värikkäät rakennukset antavat hyvän kuvan Rion asukkaiden iloisesta luonteesta. Värikkyys tulee hyvin esiin myös vuoden ehkä tärkeimmässä tapahtumassa: Rion karnevaaleissa. Yli kaksi miljoonaa osallistujaa valtaa Rion kadut tämän 5 päivän mittaisen tapahtuman ajaksi. Edessä on ympäri vuorokauden kestävät sambajuhlat! Kohokohdat tapahtuvat aina samassa paikassa, Sambadrome Marquês de Sapucaí -paraatialueella, vaikkakin karnevaalin aikaan koko kaupunki on täynnä juhlaa ja ihmisiä ympäri maailman.

TUTUSTU LÄHIALUEISIIN

Aina Leblonin rikkaalta alueelta Urcan urbaaniin lähiöön ja keskustan historiallisiin nähtävyyksiin, Riosta löytyy jokaiselle jotakin. Kävele Santa Teresan mosaiikkikatujen halki ja maistele paikallisia ruokia pienissä ravintoloissa. Tämä boheemi asuinalue tunnetaan niin vanhoista ratikoistaan kuin myös Selaronin portaikosta (jakaa Santa Teresan ja Lapan). Portaikon askelmat on kaikki koristeltu sinisillä, vihreillä ja keltaisilla tiilillä ja niistä onkin aikojen saatossa tullut kaupunkin ikonen symboli.

SYÖ KUIN PAIKALLINEN

On ihan ymmärrettävää skipata yksi tai kaksi ateriaa, varmistaaksesi, että saat mahdutettua Rion Churrascarian tarjoamat herkut vatsaasi. Nämä perinteiset “syö niin paljon kuin jaksat”- ravintolat tarjoavat jokaiselle jotakin. Tarjoilijat kiertävät ympäri ravintolaa tarjottimien kanssa ja voit valita parhaat päältä. Bom apetite!

TODISTA PAIKALLISIA PELEJÄ

Aika polttaa hieman kaloreita. Jalkapallo on ehdottomasti enemmän kuin vain peli Brasiliassa, se on kansallinen pakkomielle. Kaduilta rannoille ja stadioneille, kaupunki elää jalkapallolle. Älä vain mainitse World Cupia, etenkään peliä Saksaa vastaan! Sen sijaan, osallistu paikallisiin pikkuturnauksiin ja koe jalkapallo niinkuin se oikeasti pitää kokea: 80 000 brasilialaisen kanssa Maracanan stadiumilla katsoen kun Neymar ja muut tunnetut jalkapalloilijat viihdyttävät katsojia.

Image by Rosino, Flickr / Creative Commons

GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa