EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
Menu

10 syytä rakastaa Singaporea

10 syytä rakastaa Singaporea

Singapore herättää monella mielikuvan modernista kaupunkisiluetista ja tahrattomista kaduista. Kumpikin mielleyhtymä osuu aivan oikeaan, mutta Leijonakaupungissa on kyse paljosta muustakin. Trendikkäät ravintolat ja vauhdikas muotimaailma ovat vain alkua – konservatiivisista säännöistä tunnettu metropoli yllättää vierailijan monella tapaa. Kokosimme kaikkiaan kymmenen syytä lähteä matkalle Singaporeen. Varoitus: saatat potea pian vakavaa matkakuumeetta.

1. Ruoka

Singaporen keittiössä yhdistyvät kiinalaiset, intialaiset, malesialaiset ja indonesialaiset vaikutteet, eli ei ole ihme, että kaupungin ruokatarjonta tunnetaan korkealuokkaisuudestaan ja monipuolisuudestaan. Singaporesta löytyy myös maailman edullisin Michelin-tähdellä palkittu ravintola, Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Vaikka nimessä on pureksimista, vaatimaton katuruokaravintola tarjoilee annoksia, jotka ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan suussasulavan herkullisia. Kaupungin ruoka-antiin kuuluu myös lukuisia ruokatoreja (hawker centers), joista osa sijaitsee maan alla. Kannattaa siis hieman kaivella (ei kuitenkaan kirjaimellisesti), jotta löydät kaikista parhaat herkkuapajat!

2. Kieli

Singapore kuuluu Iso-Britannian entisiin siirtomaa-alueisiin, eli kuten olettaa saattaa, englanti on kaupungin puhutuimpia kieliä. Jännittävä metropoli vetää puoleensa väkeä kaikkialta maailmasta, joten sen väestö on hurmaavan monikulttuurista. Koska kommunikointi hoituu useimmissa tapauksissa nimenomaan englanniksi, Singapore on loistava paikka kielen harjoitteluun, etenkin, kun juttukumppanisi voivat olla melkeinpä mistä päin maailmaa tahansa.

3. Marina Bay Sands

Kun tahdot ihailla Singaporen hienoimpiin kuuluvia näkymiä, suuntaa Marina Bay Sands -luksushotellille. Jos satut majoittumaan tässä arkkitehtonisessa luomuksessa, kipua viipymättä rakennuksen katolle. Siellä odottaa henkeäsalpaavan upea uima-allas, joka luo illuusion laidattomuudesta – vesi näyttää vain kelluvan kaupungin yllä. Jos budjettisi ei aivan riitä hotellissa yöpymiseen, voit ostaa lipun SkyPark-näköalatasanteelle, joka sijaitsee rakennuksen huipulla. Tasanteelta aukeaa suurenmoinen näkymä joka ilmansuuntaan, ja paikka on ehdottomasti vierailemisen arvoinen.

4. Gardens by the Bay

Singaporea on kutsuttu puutarhojen kaupungiksi, ja hyvästä syystä: lähes puolet kaupunkia kannattelevasta saaresta on vihreyden peitossa, ja kasvikunta kukoistaa niin luonnonpuistoissa kuin kasvitieteellisissä puutarhoissakin. Vaikka Singaporessa on mahdottoman paljon tehtävää ja nähtävää, sen pakollisiin käyntikohteisiin kuuluu ehdottomasti Gardens by the Bay. Puistossa on yli miljoona kasvia, ja se kietoo ällistyneet vierailijat loputtomaan vehreyteen. Aurinkoenergiaa varastoivat Superpuu-rakennelmat ja Cloud Forestin rauhaisa vesiputous ovat osa huikeaa kokemusta, jota ei voi jättää väliin.

5. Kulttuuri

Singaporen kulttuurissa kohtaavat monenlaiset etniset vaikutteet. Kaupunki on täynnä eri maista saapuneita ja eri uskontokuntia edustavia ihmisiä, jotka majailevat keskenään sulassa sovussa. Siellä vallitseekin erityinen kunnioittava ilmapiiri – ja puhtaus. Singaporen tarkat säännöt sekä ankarat rangaistukset esimerkiksi roskaamisesta ja purkan syömisestä vaativat ensi alkuun hieman totuttelua, mutta niiden ansiosta kaupunki on yksi maailman siisteimmistä.

6. Puhtaus

Tämä tulikin ilmi jo edellisessä kohdassa, mutta Singaporen puhtautta ei voi kyllin korostaa. Jos yhdistät vilkkaat suurkaupungit jatkuvaan roskien tieltä potkiskeluun, Singapore on todella positiivinen yllätys. Kadut ja julkiset liikennevälineet ovat tahrattoman siistejä, eli et koe tarvetta kylpeä käsidesissä, kun palaat reissusta kotiin.

7. Rannat

Singaporessa on kaikkiaan seitsemän rantaa, eli auringonpalvontapaikkaa miettiessä saattaa iskeä suoranainen valinnanvaikeus. Palawan Beachilla on salaperäisen näköinen riippusilta, Lazarus Islandin ranta on kuin postikortista – ja tarjolla on viisi muutakin vaihtoehtoa. Vietitpä rantapäiväsi sitten hiekalla loikoillen, näköaloja ihastellen tai lentopalloa pelaillen, nautinto on taattu.

8. Muodikkuus

Singaporesta ei ehkä tule ensimmäiseksi mieleen juuri muoti, mutta kaupungilla on silti paljon tarjottavaa pukeutumisen saralla. Lukuisat nuoret suunnittelijat ovat asettuneet Haji Lanelle, kulmille, jotka tunnetaan Singaporen ”alkuperäisenä hipster-alueena”. Katu tarjoaakin vintage-pukimineen, hauskoine printteineen ja leikkisine luomuksineen mukavaa vastapainoa Singaporen suurille ostoskeskuksille. Se on sattumoisin myös erittäin Instagram-kelpoinen paikka, eli puhelimen kamera kannattaa pitää jatkuvassa valmiudessa.

9. ArtScience-museo

Singaporen ArtScience-museo on jo rakennuksena upea, minkä lisäksi sen kokoelmissa kohtaavat kiehtovalla tavalla taide ja teknologia. The Future World -näyttely on erityisen mielenkiintoinen. Vuorovaikutteinen näyttelytila johdattaa museokävijät läpi neljän teeman – luonnon, kaupungin, puiston ja avaruuden – ja kutakin teemaa säestävät huikeat valotehosteet sekä interaktiiviset taideteokset. Kokemus on pökerryttävä ja jää mieleen pitkäksi aikaa.

10. Ympärivuotinen kesä

Jos haaveilet loputtomasta kesästä, et varmasti pistä pahaksesi, että Singaporen keskilämpötila on 32ºC läpi vuoden. Voit siis jättää paksut villapaidat ja täkkiä muistuttavat toppatakit kotiin, ja hankkia sen sijaan pysyvän rusketuksen jatkuvissa t-paitakeleissä.

Opi englantia Singaporessa!Tutustu tarkemmin

Jaa tämä artikkeli

Viimeisin artikkeli aiheesta: Matkailu