EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Kansainväliset verkostot auttavat elämässä eteenpäin

Kansainväliset verkostot auttavat elämässä eteenpäin

Perinteisesti ”verkostoituminen” viittaa työelämän kontaktien luomiseen, mutta nykyisin verkostot levittäytyvät myös hyvänpäivän tuttujen ja ystävien keskuuteen. Verkoston luominen voi olla niinkin yksinkertaista kuin jutustelua työtovereille, kurssikavereihin tutustumista ja yhteydenpitoa näihin tuttaviin myöhemmin elämässä.

Kansainväliset verkostot kasvavat tutustumalla muissa maissa asuviin ihmisiin, tai kun tuttavasi kotona muuttavat toiseen maahan. Kansainvälisen verkoston luominen vie ehkä enemmän aikaa ja vaivaa, mutta usko vain, toisista kulttuureista tulevien ihmisten tunteminen tarjoaa mahdollisuuden pitää yhteyttä maailman toiselle laidalle koko elämän. Lista kansainvälisen verkoston tärkeydestä on lähes loputon, joten koostin tähän muutamia painavimpia seikkoja.

Enemmän syitä matkustaa

Ulkomailla opiskelu on yksi helpoimmista tavoista laajentaa kansainvälistä verkostoa: luokkatoverisi ovat myös tulleet opiskelemaan toiseen maahan, mutta kurssin päätteeksi suuntaatte kaikki takaisin koteihin ympäri maailmaa. Uudet tuttavasi saattavat olla kotoisin mistä päin maailmaa tahansa. Mikä olisikaan parempi syy matkustaa, kuin nähdä taas ystäviä opiskeluajalta? Kansainvälinen verkosto tarjoaa tilaisuuksia yöpyä paikallisten luona, vinkkejä matkakohteisiin tutustumista varten, salaisuudet kaupunkien parhaista paikoista sekä tietenkin kansainvälisiä vieraita kyläilemään sinun luonasi.

Upeat mahdollisuudet oppia

Yksi parhaista tavoista tutustua ihmisiin on jakaa uusia kokemuksia heidän kanssaan. Yleisesti ottaen on parempi luoda syvällisiä suhteita, kuin vain vaihtaa yhteystietoja. Kokeile siis ehdottaa yhteistä tekemistä, kuten kokkikurssia, vaellusretkeä tai kielen opiskelua. Uuden oppiminen yhdessä luonnollisesti jatkuu tutustumisen jälkeenkin, sillä muista kulttuureista tulevien ihmisten kanssa on jatkuvaa oppimista. Voitte laittaa yhdessä toistenne lempiruokia, puhua yhdessä vieraalla kielellä ja tutustua maailmaan uudesta näkökulmasta .

Kansainvälinen tukiverkosto

Jos suunnittelet muuttoa ulkomaille, eikö olisi kiva tuntea uudesta kaupungista ainakin muutama ihminen jo etukäteen? Vanha kaveri vaihto-opiskeluajoilta saattaa olla tämä tyyppi. Tai oletko aikeissa suunnata kansainväliselle uralle? Luokkatoveri kielikurssilta saattaa olla myöhemmin samalla alalla ja pystyy tarjoamaan arvokkaita vinkkejä maan työkulttuurista, toimialasta tai työpaikoista. Siten verkostot saattavat paljastua hyödyllisiksi kaikilla elämän osa-alueilla ja useissa eri maanosissa.

Tulevaisuuden bisnesmahdollisuudet

Uusien ihmisten tapaaminen, tyylikkäät vaatteet ja miten välttää tekemästä mitään typerää… Verkostoituminen työelämässä saattaa olla jännittävää, mutta ei sen tarvitse olla niin. Kaikki verkostoitumistilanteet eivät tapahdu virallisissa konferenssisaleissa, joissa vain vaihdetaan käyntikortteja ja keskustellaan väkinäisesti. Usein ystävät, luokkatoverit ja edelliset työkaverit etenevät urallaan ja löytävät kiinnostavia urapolkuja, joten heistä kannattaa pitää kiinni.

Tuttavista ei ikinä tiedä, minne he elämässään päätyvät. He saattavat pystyä tarjoamaan sinulle työmahdollisuuksia tai muita tilaisuuksia, joita et ikinä löytäisi netistä. Jos et ole varma elämäsi suunnasta, tuttavien kanssa juttelu saattaa avartaa ajatteluasi ja antaa ideoita urapolulle. Muista kuitenkin aina antaa takaisin: jonain päivänä voi olla sinun vuorosi auttaa muita.

Mitä siis vielä odotat? Aloita keskustelu, tutustu ja pysy yhteyksissä!

Aloita kansainvälisten verkostojen luominen kielikurssilta!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa