EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

3 syytä, miksi sinun pitäisi ryhtyä suunnittelemaan kielimatkaa

3 syytä, miksi sinun pitäisi ryhtyä suunnittelemaan kielimatkaa

Kuluneina kuukausina elämä on poikennut merkittävästi siitä, mihin olemme tottuneet. Useimmat meistä ovat työskennelleet tai opiskelleet kotona, saaneet tavallista enemmän lepoa tai löytäneet uudelleen hylättyjä harrastuksia, joille ei ollut aikaa normaalissa arjen hulinassa. Poikkeukselliset ja epävarmat ajat voivat tarjota mahdollisuuksia myös kasvuun, kehittymiseen ja elämän uudistamiseen.

Kun tuleva näyttää jokseenkin epävarmalta, koulutukseen panostaminen ja uusien asioiden oppiminen ovat aina varmoja valintoja. Elämästä tulee hiljalleen taas normaalia, ja ryhdymme valmistautumaan haasteisiin, jotka odottavat meitä työuralla tai opinnoissa. Tässä tulee kolme syytä, miksi kielimatkan suunnittelu on fiksu osa tällaista valmistautumista.

1. Kielimatkan ansiosta erotut joukosta

Globalisoitunut maailma ja kilpailuhenkiset työmarkkinat asettavat useimmilla aloilla tiettyjä vaatimuksia siitä, millaisia taitoja ihmisellä täytyy olla, jos hän tahtoo erottua joukosta ja olla se hakija, joka saa työpaikan napattua. Yksi näistä taidoista on sujuva kielitaito. Työnantajat etsivät ihmisiä, jotka ovat opiskelleet ulkomailla, sillä tämä on merkki siitä, että kyseinen henkilö tahtoo oppia, mennä pidemmälle kuin tavallista ja saavuttaa tavoitteita.

Työnhakijat, jotka puhuvat sujuvasti ainakin englantia – ja entistä enemmän myös muita kieliä, kuten kiinaa, saksaa, ranskaa tai portugalia – ovat varsin kysyttyjä, etenkin kansainvälisissä organisaatioissa ja tehtävissä, joihin liittyy ulkomaille matkustamista. Lisäksi kielitaidosta voi olla apua jopa ylennyksen saamisessa.

2. Saat uudenlaista osaamista ja näkökulmia, ja opit entistä itsenäisemmäksi

Ulkomailla opiskeleminen avaa lukemattomia mahdollisuuksia. Se laajentaa näkemystä maailmasta, auttaa uuden kielen oppimisessa ja tarjoaa kokemuksia toisenlaisesta kulttuurista. Samalla opit uutta omasta itsestäsi, kasvat entistä itsenäisemmäksi ja saat mahdollisuuden tutustua ihmisiin eri puolilta maailmaa.

Kielimatka ei kuitenkaan tarjoa ainoastaan virkistävää näkökulman vaihdosta; se voi myös muuttaa opintojesi tulevaisuutta ja ohjata sinut polulle kohti kansainvälistä työuraa.

3. Sinulla on jotakin, mitä odottaa

On välttämätöntä, että suunnittelet omaa tulevaisuuttasi ja otat asiat omiin käsiisi – etenkin aikoina, jolloin tuleva näyttää epävarmalta. Etukäteen tehdyt suunnitelmat voivat olla avainasemassa tulevan onnellisuutesi kannalta, ja jokainen kaipaa jotakin jännittävää, mitä odottaa tulevaisuudelta.

Ryhdy siis miettimään, mitä kieltä tahtoisit oppia, ja laadi lista maista, joissa sitä puhutaan äidinkielenä. Mikä olisi sinulle sopivin opiskelupaikka? Tahtoisitko seikkailla suurkaupungissa vai maaseudulla? Kartoita unelmakohteidesi asumiskustannuksia, elämänlaatua ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, etsi ne kartalta, selaa valokuvia, katsele videoita ja kuvittele itsesi kyseisiin maisemiin. Ja pidä mielessä, että koskaan ei ole liian aikaista aloittaa säästämistä!

Ulkomaille lähteminen on unohtumaton tapa panostaa itseensä ja kielitaitoonsa. Tartu siis tilaisuuteen ja aloita kielimatkan suunnittelu saman tien! Kun odottelet varsinaista matkalle lähtemistä, tarjolla on myös monia tapoja, joilla voit opiskella kieltä kotona – olipa valintasi sitten englanti, saksa, ranska tai espanja. Tämä kasvattaa entisestään intoa tulevaisuudessa odottavista seikkailuista.

Minne sinä haluaisit kielimatkalle?Tutustu EF:n kohteisiin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa