EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Ulkomailla opiskeleminen muuttaa opintojesi tulevaisuutta – 9 tavalla

Ulkomailla opiskeleminen muuttaa opintojesi tulevaisuutta – 9 tavalla

Uusia paikkoja, uusia ruokia ja uusia kasvoja – ulkomailla opiskeleminen on loistava lääke uteliaisuuteen ja seikkailunhaluun. Monet kertovat, että ulkomailla vietetty aika oli kerrassaan ikimuistoista ja vaikutti heihin monella tavalla.

Mutta entäpä opintomenestys? Tuntuu varsin todennäköiseltä, että ulkomailla opiskeleminen näkyisi myös siinä.

Vieraassa maassa opiskelu voi todella muuttaa myös opintojesi suuntaa – olipa kyse sitten paremmista arvosanoista, motivaation kohentumisesta tai selkeämpien päämäärien hahmottamisesta. Saatat päätyä polulle, joka johtaa juuri sinne, minne tahdotkin. Tässä tulee yhdeksän tapaa, joilla ulkomailla opiskeleminen vaikuttaa opintojesi tulevaisuuteen.

1. Löydät uutta motivaatiota

Ulkomailla opiskeleminen rikkoo vanhat arkirutiinit ja auttaa katsomaan asioita uudesta näkökulmasta. Jätä siis jäähyväiset tutulle ja tavanomaiselle ja sano hei uudelle alulle.

Mitä tiellesi ikinä sattuukaan, suhtaudut siihen uudenlaisella motivaatiolla ja mielenkiinnolla. Saatat jopa huomata, että tylsänä pitämäsi oppiaine on oikeastaan melko antoisa, tai ilmoittautua kurssille, jollaista et olisi aiemmin edes harkinnut. Kun poistut mukavuusalueeltasi, arvostat siellä oleilua huomattavasti enemmän, kun palaat taas tuttuihin kuvioihin.

2. Saat sujuvamman kielitaidon

Vaikka opiskelijavaihdot ovat suosionsa ansainneet, kielikurssille lähteminen on helpompi tapa saavuttaa ulkomailla opiskelemisen hyödyt (ja kyllä, ne ovat meidän erikoisalaamme). Kurssin voi suorittaa muiden opintojen väliin jäävillä lomajaksoilla ja myös silloin, jos koulupaikka vielä puuttuu tai jätät opinnot kesken.

Kun olet opiskellut kieltä ulkomailla, kieliopinnot sujuvat myös kotimaassa aivan uudella tapaa. Olet saanut uutta sanavarastoa ja karistanut hankalat ääntämysvirheet, ja vieraalla kielellä keskusteleminen tuntuu entistä luontevammalta. Voit olla ylpeä siitä, että olet parantanut osaamistasi tärkeässä taidossa – ja ylpeys omasta itsestä on aivan ihana tunne! Ehkä intoudut myös opiskelemaan aivan uutta kieltä tai päätät syventää osaamistasi suuntaamalla ulkomaille toisenkin kerran.

3. Hallitset opintojasi paremmin

Kun olet asunut ulkomailla, suoriudut mistä tahansa. Mieti: saapuessasi kaikki on aivan uutta, aina valuutasta julkiseen liikenteeseen ja tapakulttuuriin asti. Sinun täytyy löytää jalansija uudesta ympäristöstä ja sopeutua. Matkan varrella löydät uudenlaista itseluottamusta, neuvokkuutta ja jopa luovuutta, ja opit myös ajanhallintaa sekä itsekuria. Nämä taidot matkustavat mukanasi takaisin kotiin.

Varaudu siis siihen, että pian laadit to do -listat muitta mutkitta, osoitat ryhmätöissä uudenlaista aloitekykyä, lähestyt ongelmia entistä innovatiivisemmin ja valmistaudut kokeisiin paljon taitavammin.

4. Rakennat tärkeitä verkostoja

Sanotaan, että olennaista ei ole se, mitä tiedät, vaan se, ketä tunnet. Tähän on hyvä syy.

Ulkomailla kohtaat uusia ystäviä, isäntäperheen jäseniä, ohjaajia ja opettajia, joilta voit saada uutta inspiraatiota tuleviin opintoihisi. Ehkä löydät harjoittelupaikan jonkun tapaamasi henkilön kautta, tai päädyt opiskelemaan kaupunkiin, jota et olisi tullut muutoin edes ajatelleeksi. Verkostoidu rohkeasti – se voi johtaa vaikka mihin.

5. Olet kysytympi työnhakija

Ulkomailla opiskelemalla osoitat, että sinulla on avoin ja kiinnostunut suhtautuminen maailmaan. Maailmalle lähtemällä panostat itseesi ja tulevaisuuteesi, sillä se erottaa sinut joukosta.

Kun haet vaikkapa harjoittelupaikkaa, muista siis kertoa, kuinka ulkomailla opiskeleminen haastoi ja opetti sinua. Tämä ei välttämättä johda siihen, että paikka olisi automaattisesti sinun, mutta saat ainakin roppakaupalla lisäpisteitä.

6. Saat selkeyttä päämääriisi

Ei haittaa, vaikket vielä tietäisi, mitä aiot seuravaksi. Elämän ei ole tarkoitus edetä suoraviivaisesti, ja tämä pätee myös opintoihin.

Ulkomaille lähteminen on parhaita tapoja tuulettaa ajatuksia ja selvittää, kuka oikeastaan olet ja mitä tahdot. Joskus pieni muutos voi olla keino siihen, että löydät motivaatiosi uudelleen. Kirjaa siis tavoitteitasi ylös sekä ennen ulkomaille lähtemistä että sen jälkeen. Vertaile listoja ja tutki, mikä on muuttunut.

7. Laajennat kuvaasi maailmasta

Vieraassa kulttuurissa eläminen on jännittävää mutta samalla haastavaa. Opit kommunikoimaan yli kulttuurirajojen, ymmärtämään uudenlaisia ajattelutapoja sekä etsimään ongelmiin luovia ratkaisuja. On kultaakin kalliimpaa kohdata ihmisiä, jotka saavat sinut miettimään asioita uudelta kantilta. Kun palaat kotiin, arvostat ympärilläsi olevia ihmisiä uudella tavalla ja saatat jopa kyseenalaistaa vanhoja uskomuksiasi.

8. Päätät tähdätä korkeammalle

Ulkomailla opiskeleminen saattaa avata sinulle uusia ovia opiskelun maailmassa – myös pitkällä tähtäimellä. Kyselytutkimuksissa on havaittu kerta toisensa jälkeen, että toisessa maassa suoritetut opinnot lisäävät todennäköisyyttä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamiseen. Tämä käy hyvin järkeen. Vieraassa maassa opiskeleminen on elämää mullistava kokemus. Se saattaa hyvinkin sytyttää inspiraation siihen, että ryhdyt tavoittelemaan opinnoissasi entistä korkeampia päämääriä.

Lähde opiskelemaan kieltä ulkomaille!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin