EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Perth on pakko kokea, koska…

Perth on pakko kokea, koska…

Perth on Australian syrjäisin suurkaupunki; se sijaitsee lähempänä Balia kuin Sydneyä. Samalla se on yksi maan parhaimmista kaupungeista asua. Länsirannikon pääkaupungissa on kilometreittäin loputonta rantaa, kauniita rantakatuja, toimiva julkinen liikenne ja uskomattoman herkullinen ruokaskene. Näillä avuilla ekologisena kaupunkina tunnettu Perth kiihdyttää vauhtiaan kilpaillakseen Australian parhaan kohteen asemasta hohtavan Sydneyn ja taiteellisen Melbournen kanssa. Opiskelijoilla, työn perässä muuttajilla ja matkailijoilla on lukemattomia syitä, miksi harkita Perthiä kohteeksi Australian muiden kaupunkien sijaan, tässä niistä muutama:

1. Hyvä paikka asua

Kävelykadut, eläväinen kahvilakulttuuri ja kestävään kehitykseen panostaminen tekevät Perthistä kaupungin, jossa on pikkukaupungin ilmapiiri ison kaupungin eduilla. The Economistin maailman asuttavimpien kaupunkien vertailussa Perth sijoittui seitsemänneksi. Kaupungin kaksi miljoonaa asukasta ja heidän rento elämänasenteensa ovat kuin raikas tuulahdus Australian vilkkaammista kaupungeista saapuville.

2. Hyvä sää, loistavat ulkoilumahdollisuudet

Jos harkitset asumista tai vierailua Australiassa, etsit varmaankin aurinkoa, eikö niin? Perth on siinä tapauksessa todellakin varma kohde. Australian aurinkoisimpana kaupunkina Perth paistattelee keskimäärin 8,8 tuntia päivässä ja keskilämpötila on 30-33 astetta. Luonnollisesti elämäntyyli on sään mukainen. Arki-iltoina ja viikonloppuisin näet paljon piknik-seurueita, pyöräilijöitä, slacklinella taiteilijoita, lenkkeilijöitä, perheitä ja opiskelijoita nauttimassa kaupungin monista puistoista ja viheralueista. Mount Elizan huipulla sijaitseva King’s Park on yksi Perthin korkeimmista kohdista, ja sen tasainen alue on yksi Perthin tärkeimmistä ulkoilmaelämän keskuksista.

3. Paljon tekemistä

Tyylikkäiden kahviloiden instagrammattavan freeseistä ruoka-annoksista pieniin ja itsenäisiin vaateliikkeisiin sekä vilkkaista katumarkkinoista  trendikkäisiin baareihin, Perthillä on tarjottavana jokaiselle jotakin. Luota meihin, on todellisen työn takana joutua tylsistymään tässä kaupungissa. Haluatko katsastaa nopeasti pari suurinta nähtävyyttä? Ota suunnaksi esimerkiksi eläintarha, Perth Mint tai nappaa juna Fremantleen, viehättävään satamakaupunkiin. Siellä on kiinnostavaa meriaiheista historiaa, viktoriaaninen arkkitehtuuri ja kuuluisa pienpanimo, Little Creatures.

4. Australian englanti

Maan suuresta koosta huolimatta Australiassa englannissa ei yllättäen ole samanlaista aksenttivaihtelua kuin Iso-Britanniassa tai Amerikassa. Jos siis haluat opiskella englantia Perthissä, saat kaikki tervehenkisen ja vilkkaan kaupungin edut ilman itäisten suurkaupunkien hälinää – ja opit joka tapauksessa samanlaista englantia.

6. Eläinten pääkaupunki

Puolentoista tunnin lauttamatkan päässä Perthin Barrack Streetiltä sijaitsee Rottnestin saari, quokkien eli lyhythäntäkenguruiden koti. Quokat on todella söpöjä, mutta mikä parasta, paikalliset pitävät saaren rantoja maailman parhaimpina. Vieraile saarella päivä ja lähde kävelylle, pyöräilemään, veneilemään, melomaan, surffaamaan tai ihastelemaan quokkien erikoisia tapoja. Pyöriä voi vuokrata saarelta tai tuoda mukana maista.
Tai haluatko ehkä uida delfiinien kanssa? Voit rastittaa tämän bucket-listaltasi, sillä vain reilun tunnin matkan päässä Perthistä on Rockingham, Shoalwaterin saaren meripuisto, Mandurah ja Koombana Bay. Vai olitko haaveillut valaiden näkemisestä? Tapaa 16 metriä pitkiä ja 30 tonnia painavia jättejä sukeltamalla Ningaloon riutalla.

6. Onko nälkä?

Yli 18-vuotiaille saattaa olla kiinnostavaa, että Perth ja viini ovat lähes synonyymejä, ja läheinen Margaret River on länsirannikon suosikkialue. Yli 100 pientä viinitilaa ja paikalliset panimot, tislaamot, juustomestarit, baristat, suklaakondiittorit ja hillontekijät odottavat vierailijoitaan – kannattaa saapua nälkäisenä! Herkkujen lisäksi Margaret Riverille kannattaa ajaa kolme tuntia, sillä siellä on upeat rannikkomaisemat, surffausaallot, tilaisuus nähdä valaita, suppailla ja vuorikiipeillä.

Australian itärannikko on tunnettu kuuluisista kohteistaan pohjoisesta itään, joten Australian länsirannikkoa pidetään usein syrjäisenä tästä kaikesta. Toisaalta tämä kaukainen sijainti ei välttämättä ole ainoastaan huono asia, sillä se tarjoaa mahdollisuuksia moneen.
Ota kutsu vastaan ja opi tuntemaan läntinen Australia – et kadu sitä!

Kuuletko Australian länsirannikon kutsun? Opiskele Perthissä.Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Opi kieli maailmalla! Voit valita 12 kielestä ja yli 50 mahtavasta kaupungista.

Tutustu tarkemmin