EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Vaihto-oppilaan majoittaminen kotiin on palkitseva kokemus

Vaihto-oppilaan majoittaminen kotiin on palkitseva kokemus

Monet jakavat elämänsä perheen, ystävien, sukulaisten ja naapurien kanssa. Nautimme kokemusten jakamisesta, sillä saamme sosiaalisista suhteista onnea ja iloa. Harvoin harkitsemme kuitenkaan kotimme jakamista muista maista kotoisin olevien tuntemattomien ihmisten kanssa.

Elinympäristömme kehittyessä jatkuvasti kansainvälisemmäksi, on tärkeää etsiä tilaisuuksia oppia muiden kulttuurien tapoja. Listasimme kuusi syytä, miksi kannattaa harkita kansainvälisen opiskelijan majoittamista kotiin.

1. Saat kansainvälisen tyttären, pojan tai sisaruksen

Kun kutsut kotiisi kansainvälisen opiskelijan, rakennat ainutlaatuisen yhteyden, jossa molemmat oppivat uutta toistensa kokemuksista. Näe kuinka vaihto-opiskelijasi hankkii uusia ystäviä, tutustuu uppo-outoon ruokakauppaan tai retkeilee sinullekin vielä tuntemattomiin kohteisiin. Näin pääset näkemään kotisi ja elinympäristösi uudessa valossa.

2. Nauti erilaisuudesta

Kysy kysymyksiä, ole utelias ja opi toisilta. Jaa tarinoita, kuinka itse kävit koulua, opi eri kulttuurien eroavaisuuksista ja kerro omista kiinnostuksenkohteista ja unelmistasi. Ehkä he esittelevät sinulle uusia tapoja, ruokia, taidetta, joita voit itse lähteä kokemaan ulkomaille seuraavalla matkallasi.

3. Harrastakaa yhdessä

Tarvitseeko paikallinen jalkapallojoukkueesi uuden fanin? Vie vaihto-oppilas mukanasi otteluun. Intohimojen jakaminen on erinomainen tapa esitellä omaa kulttuuria. Samalla vaihto-oppilas voi oppia luontevasti uutta sanastoa ja kokea paikallista kulttuuria.

4. Syökää yhdessä

Ruoka tuo ihmiset yhteen. Voit itsekin kuvitella, kun maistoit ensimmäisen kerran fish’n’chipsejä brittiläisessä rantakaupungissa, nautiskelit palan italialaista pizzaa tai vierailit amerikkalaisessa dinerissa burgerilla. Opiskelijat tulevat kaikenlaisista kulttuureista, mutta heitä yhdistää kiinnostus kokea uutta. Kata siis pöytään paikallisia herkkuja ja vaihto-oppilas saa viedä muiston niistä mukanaan kotiinsa.

5. Tehokas kielikylpy

Asuipa opiskelija luonasi viikon, kuukauden tai vuoden, he kuulevat paikallista kieltä jatkuvasti. Elokuvien katselu, paikalliset radiokanavat ja arkiset keskustelut ovat helppo tapa kokea uutta kieltä. Näet heidän kielitaitonsa kehittyvän vähitellen arjessa ja oppitunneilla. Ennen kuin huomaatkaan, helpot keskustelut sujuvat mainiosti. Luonnollisesti saat itsekin tilaisuuden oppia uutta kieltä!

6. Muuta jonkun elämä

Opiskelu uudessa maassa ja ympäristössä saattaa olla ajoittain haastavaa. Sen vuoksi vaihto-opiskelijan tukena oleminen on erittäin palkitsevaa. Yhteinen aikanne on täynnä vastavuoroista oppimista, minkä ansiosta molemmat saatte kokemuksesta ikuisia muistoja ja ehkä pitkäikäisen ystävyyden.

Kansainvälisty EF:n kanssa!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin