EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Miksi isäntäperheessä asuminen on mainio idea

Miksi isäntäperheessä asuminen on mainio idea

Ajatus yksin matkustelusta tuntuu monista liian isolta palalta purtavaksi. Mieleen nousee loputon lista entä jos -kysymyksiä: Entä jos en tutustu keneenkään, jonka kanssa jakaa kokemuksiani? Entä jos eksyn suurkaupungissa, eikä kielitaitoni riitä suunnistusneuvojen kysymiseen? Entä jos en osaa liikkua paikallisilla busseilla?

Miltä kuulostaisi, jos asuisitkin ulkomailla kotiympäristössä ja tukenasi olisi paikallinen perhe, jonka puoleen voisit kääntyä koko reissusi ajan? Olemme aivan varmoja, että löydät kielikurssilta mahtavia kavereita, mutta kannustava isäntäperhe voi silti olla suuri apu uuteen maahan ja kulttuuriin kotiutumisessa. Lisäksi perheen kanssa kommunikointi auttaa sinua edistymään kieliopinnoissasi joutuisammin.

Tässä ovat tärkeimmät syyt siihen, miksi sinun kannattaa valita kotimajoitus, kun lähdet oppimaan kieltä ulkomaille.

Tunnet olosi tervetulleeksi

Yksi matkustelun parhaita puolia on se, kun palaat reissulta omaan viihtyisään kotiisi ja saat tervetulohalauksen perheenjäseneltä tai ystävältä. Kuvittele, että tuntisit olosi samalla lailla tervetulleeksi jo silloin, kun saavut matkakohteeseesi. Koti-ikävä väistyy heti alkuunsa, kun pääset viettämään aikaa isäntäperheesi kanssa. Voitte käydä pitkiä keskusteluita, viettää yhteisiä leffailtoja ja kokeilla toistenne harrastuksia, ja ehkä välillenne syntyy niin vahva side, ettei se katkea milloinkaan.

Kielitaitosi kehittyy kellon ympäri

Kun majoitut paikallisen perheen luona, pääset harjoittelemaan jokapäiväisiä keskusteluita rennossa ilmapiirissä. Opit uutta sanastoa aivan eri tavalla kuin luokkahuoneessa, ja sovellat kurssilla oppimaasi käytäntöön, mikä takaa, että kielitaitosi kehittyy erityisen nopeasti. Useissa tapauksissa pääset treenaamaan kieltä monen ikäisten natiivipuhujien kanssa.

Syöt kuin paikallinen

Oletko koskaan pohtinut, mitä portugalilaisissa kodeissa mahdetaan syödä illalliseksi? Tai haaveillut brittiläisestä teehetkestä skonsseineen? Kotimajoituksessa ateriat noudattavat paikallista ruokakulttuuria, ja pääset kokemaan, miten se toteutuu käytännössä. Kaikilla perheillä on toki omat tapansa ja käytäntönsä, mutta saat joka tapauksessa arvokkaan kokemuksen paikallisesta arkielämästä. Saatat jopa oppia herkullisia reseptejä! Isäntäperhe myös huomioi parhaansa mukaan mahdollisen erityisruokavaliosi.

Pääset kartalle julkisesta liikenteestä

On jännittävää tutkailla vieraita katuja ja päätyä vahingossa viehättävään maalaiskylään, vaikka tarkoituksena oli valita keskustaan vievä bussilinja. Matkakohteiden helmet löytyvät usein juuri seikkailuiden kautta, mutta aina niille ei ole aikaa – toisinaan on välttämätöntä, että olet tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Kun asut isäntäperheen luona, opit liikkumaan kohteessa sujuvasti. Pian suunnistat Lontoon metrossa kuin vanha tekijä ja luet juna-aikataulua niin itsevarman oloisena, että jopa paikalliset tulevat kysymään sinulta neuvoja.

Uppoudut kohdemaan kulttuuriin

Päivittäinen elämä isäntäperheen luona opettaa sinulle paljon paikallisesta kulttuurista ja käytännöistä. Lisäksi opit neuvottelemaan, selittämään ja ymmärtämään kulttuurieroja. Huomaat pian, että vaikka omat tapasi poikkeavat tietyiltä osin perheen tavoista, teillä on loppujen lopuksi enemmän yhteistä kuin alkuun oletit. Parhaassa tapauksessa saatkin matkalta paitsi paremman kielitaidon, myös toisen kodin ulkomailla ja kakkosperheen, jonka luokse voit aina palata.

Tulitko siihen tulokseen, että kotimajoitus on sinua varten? Katsasta siinä tapauksessa myös 12 vinkkiämme isäntäperheessä asumiseen!

Minkä maan arkeen tahtoisit uppoutua?Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Lähde näkemään maailmaa ja opi kieltä ulkomailla!

Tutustu tarkemmin