Englannin kielioppiopas

Mietitkö miten puolipistettä käytetään tai miten käyttää adverbejä lausessa? Jos asia on näin, olet tullut oikeaan paikkaan. Näiltä sivuilta löytyy täydellinen englannin kielioppi ja ohjeet kielen käytöstä. Jokainen kielioppisääntö on selitetty selkokielisellä englannilla useiden esimerkkien kera. Kielioppisäännöt on jaoteltu omiin luokkiinsa sivun alaosassa. Englannin kielioppi ei ole aina helppo ymmärtää, mutta jos käytät tätä opasta, kielioppisäännöt jäävät helposti mieleen ja voit käyttää englantia itsevarmasti, oli kyseessä puhuminen tai kirjoittaminen.

Substantiivit

Substantiiveja ovat ihmiset, paikat ja asiat. Ne kertovat mistä puhutaan. Sanat cat, Jack, rock, Africa, & it ovat substantiiveja.

Adjektiivit

Adjektiivit muokkaavat tai kuvailevat substantiiveja. Sanat tall, beautiful, irresponsible, & boring ovat adjektiiveja.

Adverbit

Adverbit muokkaavat adjektiiveja, verbejä tai muita adverbejä. Ne kertovat meille miten, milloin ja missä asiat tapahtuvat. Ne ilmaisevat lukumäärää, intensiivisyyttä, yleisyyttä ja mielipidettä.

 

Määritteet

Artikkelit, lukumääreet ja muut määritteet muokkaavat substantiiveja. Siinä mielessä ne muodostavat adjektiiveja. Määrittäjät auttavat selventämään mistä puhutaan.

Verbit & Verbimuodot

Verbit ovat toimintasanoja. Ne kertovat meille mitä tapahtuu ja milloin (mennyt, nykyinen aika ja tulevaisuus). Verbit voivat myös ilmaista mahdollisuuksia ja ehtoja.

Puhe

Kun me kerromme mitä joku sanoo, voimme siteerata henkilöä suoraan tai epäsuorasti. Epäsuorien lauseiden kielioppi on tärkeä osa kielioppia.

 

Pilkkusäännöt

Pilkkusäännöt eivät ole osa suullista kielioppia, mutta ne ovat tärkeä osa kirjallisen englannin hallinnassa.

Relatiivilauseet

Relatiivilauseita käytetään englannissa, jotta voidaan luoda monimutkaisempia ja tarkempia lauseita.

Kielioppitesti

Testaa englannin kielioppitaitosi, sekä kuullun että luetun ymmärtäminen.