Englanninkielistä sanastoa

Englannin kielessä on laaja sanasto ja se koostuu noin 250 000 yksittäisestä sanasta ja merkityksiä sanoille on kolme kertaa vielä enemmän. Kuitenkin, suurin osa englannin kielen opettajista kertoo sinulle, että 3000 yleisimmän sanan hallinta antaa sinulle 90-95% ymmärryksen englanninkielisistä sanomalehdistä, kirjoista, elokuvista ja keskusteluista. Lisäksi tämän kokoisella sanastolla pystyt helposti oppimaan kontekstista ja näin laajentamaan sanavarastoasi. On tärkeää valita oikeat sanat, mitä oppia, jotta ymmärrys lisääntyy nopeasti, etkä tuhlaa aikaa.  

Opettele yleisimmät sanat ensiksi

Yksi tehokkaimmista tavoista sanaston oppimiselle on aloittaa yleisimmistä sanoista. Alla olevat linkit antavat sinulle lyhyitä listoja, joista aloittaa, jos olet vasta-alkaja. Käytä sanakirjaa tai onlineresursseja etsiäksesi sanat, joita et tunne. Muistikortit, joko paperiset tai verkossa olevat, ovat yksi tehokkaimmista tavoista oppia uusia sanoja. Tärkeintä on säännöllinen harjoittelu.

Opi uutta sanastoa loogisesti

Kun hallitset lyhyet sanastolistat, voit vaihtaa perustavanlaatuisimpiin listoihin alapuolella. Muista, että vaikka natiivipuhujalla on sanasto, johon kuuluu sanoja 20 000 tai yli, jo 3000 sanan oppiminen riittää ymmärtämään arkipuhetta ja -kirjoitusta, kunhan opettelet oikeasta listasta. Alla olevat listat perustuvat sanojen yleisyydelle, joten et löydä sanoja, kuten "tiger", "skirt", tai "spaghetti", jotka ovat kaikki tyypillisiä sanoja aloittelijoille, mutta eivät kovin hyödyllisiä. Jos haluat oppia englantia nopeasti ja tehokkaasti, keskity oppimaan yleisintä sanastoa ensin, eikä sattumanvaraista ryhmää sanoja, joita et edes välttämättä juurikaan käytä.