EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Miten saada ystäviä ulkomailla: 6 vinkkiä, joilla onnistut

Miten saada ystäviä ulkomailla: 6 vinkkiä, joilla onnistut

Kun matkakohde on valittu, viisumi ja lennot hoidettu, laukut pakattu ja perhe hyvästelty, todellisuus iskee: olet lähdössä ulkomaille, ja elämäsi on menossa uusiksi. Samoin ystäväpiirisi. Kyllä vain: saat pian paljon uusia kavereita, ja vietät kohta aikaasi paljon kansainvälisemmässä seurassa! Ulkomailla opiskelu on täydellinen tilaisuus tavata uusia ihmisiä, eli ota siitä kaikki irti. Onnistut varmasti, kun nappaat talteen alle kokoamamme vinkit siitä, miten saada ystäviä ulkomailla.

1. Esittele itsesi

Aloitetaan alusta: kun tapaat uusia ihmisiä, sinun täytyy ihan ensiksi tervehtiä heitä. Aito hymy – sellainen, joka ulottuu suun lisäksi myös silmiin – on helppo tapa herättää luottamusta toisissa.

Mieti: oletko koskaan reagoinut kielteisesti, kun joku on hymyillyt sinulle aidosti?

Väläytä siis reippaasti kaunis hymysi ja sano ”Moikka, olen ____, miten menee?” (Tai jotakin muuta vastaavaa; opit nopeasti eri vaihtoehtoja, kun saat kieliopintosi käyntiin!)

Maasta riippuen tervehtimiseen saattaa liittyä myös tiettyjä eleitä tai muita käytäntöjä. Pääset näistä äkkiä kärryille, odotettiinpa tervehtimistilanteessa sitten yksittäistä poskisuukkoa (kuten Latinalaisessa Amerikassa),  suukkoa molemmille poskille (kuten Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa), käden heilautusta tai nopeaa halausta (kuten useimmissa englanninkielisissä maissa) tai pientä kumarrusta (kuten Japanissa).

2. Osallistu vapaa-ajan aktiviteetteihin ja liity kerhoihin

Onko sinulla lista asioita, joita olet aina halunnut kokeilla, mutta joihin ei vain ole ollut aikaa? Hyviä uutisia: nyt on se hetki, jolloin niihin kannattaa tarttua!

On myös tärkeää, että hylkäät ennakkokäsityksesi siitä, mistä pidät ja mistä et, ja opettelet sanomaan ”kyllä” erilaisille eteen tuleville tilaisuuksille. Valokuvaustunnit, ratsastus, salsa, patikointi, drinkkikoulu ja ruoanlaitto ovat kaikki mahtavia tapoja tavata toisia oppilaita, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin sinäkin.

(Ja jos valitset kokkauksen, saat myös syödä valmistamasi herkut – nam!)

3. Kokeile uutta urheilulajia

Joukkuelajit ovat tunnetusti loistava keino kavereiden löytämiseen. Yhteisen päämäärän eteen puurtaminen rakentaa nopeasti vahvoja ystävyyssuhteita,  ja yhteenkuuluvuuden tunne ja tieto siitä, että joukkuetoverit luottavat sinuun, tuntuvat todella motivoivilta.

Ykköslajit vaihtelevat maittain. Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Britanniassa kannattaa testata krikettiä ja rugbya, Keski- ja Etelä-Euroopan maissa jalkapalloa ja Yhdysvalloissa amerikkalaista jalkapalloa, baseballia ja korista.

(Ekstravinkki: jos kokeilet uutta lajia, joka ei olekaan omaan makuusi, voit aina siirtyä kavereinesi kannatusjoukkojen puolelle hurraamaan suosikkijoukkueellesi.)

4. Aloita harrastus

Harrastukset eivät ole pelkästään mahtava tapa tutustua uusiin ihmisiin – ne ovat myös loistava keino nollata mieli, kun opiskelu alkaa puuduttaa. Leivo, joogaa, surffaa, koodaa, kiipeile, hoida puutarhaa, harjoittele kalligrafiaa, pelaa tennistä, valokuvaa tai kokeile vaikka taekwondoa!

Käy myös tarkistamassa koulusi aktiviteettitoimiston tarjoamat aktiviteetit tai kysele kurssikavereiltasi, mitä tekemistä he ovat suunnitelleet seuraaville päiville.

5. Asu toisten oppilaiden kanssa

Asunnon jakaminen toisten oppilaiden kanssa on yksi parhaista keinoista tutustua ihmisiin: saat kämppiksistäsi välittömästi kavereita, ja kaupanpäällisiksi tutustut myös heidän ystäviinsä.

Seuraavaksi saat kutsuja näiden ystävien koteihin, ja sosiaaliset piirisi alkavat laajentua kiihtyvällä tahdilla. Luvassa on tupaantuliaisia, synttärijuhlia, juhlapyhiä, illallisia, yhdessä opiskelua ja kahvittelua naapuruston viihtyisimmissä hengailupaikoissa.

6. Pidä yhteyttä

Ulkomailla opiskelu on henkisen kasvun ja muutoksen aikaa, etkä tule koskaan unohtamaan ihmisiä, joihin olet tutustunut maailmalla. Muista siis pitää heihin yhteyttä myös kotiinpaluun jälkeen.

Nykypäivänä ei tarvitse odotella päivä- tai viikkotolkulla, että kirje kolahtaa postiluukusta – meillä on sähköposti, Skype, Whatsapp ja lukuisia muita keinoja vaihtaa kuulumisia vaikka toiselle puolen maapalloa. Usko pois: 10, 15 ja jopa 20 vuotta myöhemmin olet onnellinen, ettet antanut yhteyden hiipua.

Lähde opiskelemaan kieltä ulkomaille!Tutustu tarkemmin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin