EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

Tältä näyttää kielikurssi ulkomailla koronapandemian aikana

Tältä näyttää kielikurssi ulkomailla koronapandemian aikana

Kukaan ei varmasti osannut kuvitella, millaiseksi tämä vuosi muodostuisi. Koronapandemia on tuonut mukanaan ennennäkemättömiä haasteita, joiden takia meidän on täytynyt sopeutua ”uuteen normaaliin”. Vaikka olisit joutunut miettimään tämän vuoden suunnitelmat uusiksi, olemme saavuttaneet tilanteen, jossa maailmalle suuntaaminen on jälleen mahdollista – viruksen torjuntatoimet ovat käytössä ja rajat alkavat jälleen avautua.

Matkasi saattaa näyttää hieman erilaiselta kuin tavallisesti, mutta kun teet muutamia toimenpiteitä, voit silti kokea unohtumattoman seikkailun. Kokosimme asiat, jotka on tärkeä tietää kielten opiskelusta ulkomailla koronapandemian aikana.

1. Ole joustava

Kuten matkailussa yleensä, suunnittelu on välttämätöntä. Koska koronatilanne voi kuitenkin muuttua milloin tahansa, tällä hetkellä on aivan yhtä tärkeätä, että pysyt joustavana. Kun olet tehnyt päätöksen siitä, minne haluat matkata, pysy ajan tasalla uusimmista linjauksista sekä kohde- että lähtömaan osalta.

Nopea reagointi on EF:lle tuttua jo 55 vuoden ajalta. Henkilökuntamme ympäri maailmaa auttoi myös tänä kesänä varmistamaan, että oppilaamme pystyivät edelleen toteuttamaan unelmiaan. Koska olimme joustavia ja keskityimme huolehtimaan turvallisuudesta, saimme taattua, ettei korona keskeyttänyt kielten oppimista – vaikka meidän täytyi perua useita ryhmämatkoja, moni kielikurssi ja -leiri toteutettiin onnistuneesti. Lisäksi järjestimme verkko-opetusta, ja pääsimme viettämään turvavälejä kunnioittavia valmistujaisjuhlia läpi kesän.

2. Varaudu ennakkoon ja matkan aikana

Ennen kun lähdet matkaan, on muutamia seikkoja, jotka sinun täytyy huomioida ja joihin on tärkeä valmistautua. Näin voit taata, että matkasi menee niin sujuvasti kuin mahdollista, ja pystyt nauttimaan kokemuksesta.

Huolehdi, että olet terve

Mikä tärkeintä, tarkkaile omaa terveydentilaasi. Onko sinulla koronaoireita, tai oletko ollut kontaktissa henkilöön, jolla on todettu tartunta? Pysy näissä tapauksissa kotona, ja jos sinulla on matka varattuna, ota meihin yhteyttä niin pian kuin mahdollista, jotta voimme muuttaa matkasuunnitelmiasi.

Varmista myös, että käyt koronatestissä ennen lähtöä, jotta pystyt esittämään meille negatiivisen testituloksen.

Saavu kentälle hyvissä ajoin

Lentokentälle kannattaa saapua hieman tavallista aikaisemmin, jotta aikatauluun jää arvokasta joustonvaraa. Turvaväleihin liittyvien toimenpiteiden takia jonot ja tavanomaiset tarkastukset saattavat vaatia normaalia pidemmän ajan. Lisäksi monet lentoyhtiöt ja -kentät mittaavat jokaisen matkustajan ruumiinlämmön, ja uudet käytännöt voivat hidastaa myös turvatarkastuksia.

Desinfioi

Pidä huolta, että peset kätesi säännöllisesti ja sinulla on käsidesiä ulottuvilla koko se aika, jonka vietät lentokentällä ja -koneessa. Useimmilta lentoasemilta löytyy runsaasti desinfiointipisteitä, mutta lisäksi omiin käsimatkatavaroihin on hyvä pakata desinfiointiliinoja. Niillä saat pyyhkäistyä esimerkiksi koneen tarjotinpöydän ja käsinojat puhtaaksi.

Käytä kasvomaskia

Sinun tulisi käyttää kasvomaskia paitsi lentokentällä, myös itse koneessa – tämä on vaatimuksena useimmilla lentoyhtiöillä. Maskeilla pidetään huolta matkustajien turvallisuudesta, sillä lentomatkustuksessa ei aina pysty noudattamaan vaadittuja turvavälejä.

Ota mukaasi niin monta maskia, että ne riittävät ainakin ensimmäiseksi viikoksi – valitsitpa sitten kertakäyttöiset tai uudelleen käytettävät maskit.

Suunnittele matkasi kentältä perille

Mitään matkustusvaihetta ei kannata jättää sattuman varaan. Varmista siis, että tiedät tarkalleen, kuinka pääset lentokentältä lopulliseen määränpäähäsi. Kun suunnittelet matkan ennalta, voit myös välttää ruuhkaisimmat reitit ja matkustusajat.

Mikäli varaat EF:n lentokenttäkuljetuksen, voit nousta kyytiin turvallisin mielin, sillä yhteistyökumppanimme pitävät huolta kulkuvälineiden desinfioinnista ja kuljettajat käyttävät aina kasvomaskia.

3. Kun olet kohteessa, pidä ohjeet mielessä

On välttämätöntä, että kaikki noudattavat Maailman terveysjärjestön (WHO) antamia ohjeita. Olipa matkakohteesi mikä tahansa, on tiettyjä asioita, jotka sinun täytyy huomioida.

Kaikissa EF:n kouluissa ja majoituspaikoissa noudatetaan paikallisia säännöksiä sekä WHO:n linjauksia. Näihin kuuluvat muun muassa kasvomaskit kampuksilla, desinfiointipisteet, tehostettu siivous ja turvavälit. Lisäksi oppilaiden täytyy esittää EF:lle negatiivinen koronatestitulos. Voit lukea lisää koulujemme toimenpiteistä ja tutustua turvallisen oppimisen takuuseemme täällä.

4. Aloita kotona

Tahtoisitko saada kieliopinnot alkuun jo ennen ulkomaille lähtöä? Jos tahdot kunnon lähtölaukauksen kielen opiskeluun, kotona voi tehdä vaikka mitä. Mikset aloittaisi englannin opiskelulla, joka onnistuu mukavasti sohvalla? Hyödynnä myös opettavaiset podcastit ja Youtube-kanavat, ja tuo opintoihin lisämaustetta muutamilla Netflix-klassikoilla. Tällöin olet jo hyvässä vauhdissa kohti sujuvampaa kielitaitoa.

Vai tahtoisitko ehkä oppia saksaa, espanjaa, ranskaa tai japania? Jokaisen kielen kohdalla taitojen hiomisen saa hyvin aloitettua jo kotona.

Lisäksi voit fiilistellä tulevaa matkaasi tekemällä virtuaalisia tutustumisretkiä ennen lähtöä. Tai etkö oikein tiedä, mikä olisi sinulle mieluisa kohde? Selvitä asia virtuaalireissulla Instagramissa. Mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla!

5. Suuntaa katse tulevaan

Vaikka juuri nyt ei ehkä tunnu siltä, emme ole ikuisesti tässä tilanteessa. Vaikka on äärettömän tärkeää ottaa terveys vakavasti, sinun on myös tärkeä suunnata ajatuksia kohti edessä odottavia kokemuksia – ja ne ovat todella odottamisen arvoisia.

On hyvä muistaa, ettei kielikurssi ole pelkkää kielen opiskelua: se on myös kielen elämistä. Kun opiskelet ulkomailla, pääset kokemaan uuden kulttuurin ja tapaamaan muita kansainvälisiä opiskelijoita, joiden kanssa luot unohtumattomia muistoja.

Kun olet taas valmis astumaan maailmalle, sinua odottaa loputtoman paljon nähtävää ja koettavaa.

Mikäli sinulla kielikurssi ajatuksissa, mutta korona tai jokin muu seikka herättää huolia tai kysymyksiä, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

“Päätin lähteä EF:n kanssa ulkomaille ja opiskella saksaa Münchenissä yksinkertaisesti siksi, että tarvitsin vaihtelua elämääni. Kun koronapandemia iski, pidemmät matkat ja reppureissailu eivät kuitenkaan olleet vaihtoehto. Keksin, että voisin lähteä Saksaan ja ottaa vihdoin koulussa oppimani saksan taidot käyttöön.

Kielikurssi ulkomailla ei ollut korona-aikana mikään itsestäänselvä valinta, mutta sain paljon apua EF:ltä, joka piti minut jatkuvasti ajan tasalla. Matkani tänne ei ehkä ollut se tyypillisin, mutta olen niin iloinen, että olen täällä!!

Camilla, Ruotsi
EF München

Oletko valmis tekemään matkasuunnitelmia?Tutustu EF Kielikursseihin
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin