EF GO -blogi | EF Blogi
EF:n viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuureista
MenuOpi kieli ulkomailla

10 tämän vuoden suosituinta blogiartikkelia – nämä täytyy lukea

10 tämän vuoden suosituinta blogiartikkelia – nämä täytyy lukea

EF GO -blogilla on jälleen mainio vuosi takanaan. Meillä on mahtavia kirjoittajia ympäri maailman, joten olemme saaneet julkaistua jopa 150 artikkelia matkustelusta, kielistä ja kulttuureista. Ihanaa, että olet ollut mukana matkassa!

Nostalgian hengessä päätimme muistella hieman mennyttä ja koota listaksi vuoden 2019 suosituimmat blogiartikkelit. Ryhdy siis lukemaan ja innostu samalla tulevasta blogivuodesta, joka täyttyy jälleen EF-tiimin loistavista kirjoituksista.

Pian taas jatketaan – onnellista uutta vuotta jokaiselle!

1. 50 kaikkien aikojen inspiroivinta matkailusitaattia

Jos kaipaat jotakin, joka synnyttää matkakuumeen, löysit sen juuri. Tämä kauniiden matkailusitaattien kokoelma, jossa lainataan niin kirjailijoita, runoilijoita kuin filosofejakin, saa sydämesi läpättämään ja reissujalkasi vipattamaan.

2. 10 vaikeinta englanninkielistä sanaa

Ei ole mikään salaisuus, että englanti on melko haastava kieli. Siihen kuuluu kokonainen litania hämmentäviä sanoja, jotka voivat aiheuttaa pulmia itse kullekin. Jos koet epävarmuutta kielitaidostasi tai kaipaat hieman haastetta elämääsi, katso neuvomme siihen, kuinka ottaa haltuun muutamia englannin hankalimmista sanoista.

3. 20 englanninkielistä ilmaisua, jotka jokaisen pitäisi osata

Englanninkielisten ilmaisujen opettelu on vuorenvarma tapa saada uutta varmuutta kielen puhumiseen. Ne voivat vaikuttaa ensi vilkaisulla aivan omituisilta, mutta niiden omaksuminen käy suhteellisen helposti ja ne tuovat väriä kaikenlaisiin keskusteluihin.

4. 13 mainiota sanaa, joita ei voi kääntää

Maailmasta löytyy monia ainutlaatuisia tunteita ja tilanteita, jotka on tiivistetty hienosti yksittäisiin sanoihin – mutta kyseisille sanoille ei aina löydy suoraa käännöstä muista kielistä. Kurkkaa listamme ja katso, samaistutko näiden sanojen kuvaamiin kokemuksiin.

5. (Toiset) 10 tv-sarjaa englannin opiskeluun

Julkaisimme aiemmin listan kymmenestä Netflix-sarjasta, jotka sopivat erinomaisesti englannin opetteluun, ja tässä jatko-osassa esittelimme jälleen kymmenen sarjaa samaan tarkoitukseen. Nämä tempaavat mukaansa niin perusteellisesti, että ehdit hädin tuskin huomaamaan, kuinka kielitaitosi kohenee.

6. 10 syytä, miksi matkailu opettaa enemmän kuin mikään muu

Matkailu on mahtavaa lukuisista syistä – kuten siksi, että jokaisella askeleella oppii jotakin uutta. Kirjoittajamme Emma pukee tämän hienosti sanoiksi artikkelissa, jossa kuvataan, miksi matkustelu on niin tärkeä osa itsensä kehittämistä.

7. 10 saksankielistä ilmausta, jotka jokaisen pitäisi osata

Saksa on mahtavan omaperäinen kieli: siihen kuuluu ilmaisuja, jotka saavat hykertelemään naurusta ja samalla kurtistamaan kulmia kummastuksesta. Käy läpi kymmenen nokkelaa ilmaisua ja sujauta niistä muutama seuraavaan saksankieliseen keskusteluusi.

8. 9 Netflix-sarjaa espanjan opiskeluun

Tahtoisitko hioa espanjan taitojasi? Kuten englannin kohdalla, myös espanjan tapauksessa kieleen voi syventyä sarjoja katselemalla. Listasimme yhdeksän mukaansatempaavaa Netflix-sarjaa, joiden avulla pääset tutustumaan espanjan mahtavaan maailmaan.

9. 10 espanjankielistä ilmaisua, jotka kaikkien pitäisi tietää

Monet vuoden suosituimmat blogiartikkelit liittyvät jollakin tapaa kieleen – niin myös tämä. Laadimme pienen oppaan, jonka avulla saat haltuun olennaisia espanjan ilmaisuja. Ripottele näitä tuleviin keskusteluihisi, niin kuulostat pian melkein syntyperäiseltä espanjan puhujalta.

10. Vastauksia yleisiin kysymyksiin: Mikä englannin kielitutkinto minun kannattaisi suorittaa?

Tahtoisitko panostaa englannin osaamiseesi suorittamalla virallisen kielitutkinnon, mutta et oikein tiedä, mistä aloittaa? Tämä artikkeli auttaa selvittämään, mikä kielitutkinto sopii juuri sinulle ja kuinka voit valmistautua tulevaan koitokseen.

Oletko jo tutustunut EF:n kielimatkoihin?Lue lisää
GO-uutiskirje lähettää sinulle viimeisimmät tarinat matkustamisesta, kielistä ja kulttuuristaTilaa

Tahtoisitko opiskella kieltä ulkomailla? Tilaa maksuton EF-esite.

Tutustu tarkemmin