IELTS valmistautuminen

IETLS-valmennusta voi lähestyä monella tapaa, ja jokaisen opiskelijan tilanne on erilainen. Riippuen nykyisistä taidoistasi ja siitä, mitä IELTS-tuloksia tavoittelet, voit valita opiskelutavat saadaksesi oikeanlaiset IELTS-käytännöt ilman aikaa hukkaamatta.

Monet IELTS-harjoitusstrategiat ovat samoja kuin ne, joita käyttäisit valmistautuessasi mihin tahansa englannin kielen kokeeseen. Kaikki mitä teet parantaaksesi englantia, jos teet konkreettisia parannuksia, valmistaa sinut myös IELTS:iin. Koska IELTS testaa lukemista, puhumista, kuuntelua ja kirjoittamista, sinun on määritettävä, mihin taitoihin keskityt ensin. Jos sinulla on vaikeuksia lukea englanninkielen akateemisia tekstejä, sinun on parannettava sanavarastoasi ja harjoiteltava tämäntyyppisten tekstien ymmärtämistä. Jos sinulla on vaikeuksia puhua englantia, sinun on löydettävä puhetoveri. Riippumatta siitä, mihin taitoihin päätät keskittyä, säännöllinen harjoittelu on ainoa tapa parantaa IELTS-tulostasi.

IELTS-harjoituskokeet

IELTS-harjoituskokeen suorittaminen antaa sinulle nykyisen IELTS-pisteesi kokonaisuutena, mutta myös pisteet jokaisesta neljästä testatusta taidosta. Pisteiden erittely antaa sinulle käsityksen siitä, mitä taitoja sinun tulee kehittää, ja kokonaispistemääräsi kertoo, kuinka paljon työtä sinulla on jäljellä.

Monet opiskelijat aloittavat suorittamalla ensin IELTS-harjoituskokeen ilman valmistautumista, sitten kun he saavat tulokset, he voivat päättää, mitä valmistautumista he tarvitsevat. Voit ostaa virallisesti arvostettuja IELTS-harjoituskokeita Cambridge English -sivustolta. Nämä antavat sinulle käsityksen IELTS-kysymystyypeistä ja testin rakenteesta. Jos teet niin, varmista, että ostat IELTS-harjoituskokeen, joka vastaa suorittamaasi IELTS-tyyppiä, joko akateemista tai yleistä koulutusta.

Lopuksi voit ostaa kokeeseen valmistautumiskirjan, jossa on IELTS-harjoituskokeet ja vastaukset kokeen kysymyksiin. Nämä ovat hyödyllisiä lähinnä kuuntelu- ja lukuharjoitteluun, vaikka voit myös arvostella omia kirjoituskehotteitasi jonkin verran.

Minkä tahansa IELTS-harjoitustestin valitsetkin, on tärkeää suorittaa koe parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Varaa riittävästi aikaa tehdäksesi kaiken yhdellä istumalla, istu paikassa, jossa mikään ei häiritse sinua, äläkä huijaa sanakirjan tai muiden työkalujen avulla. Pidä mielessä, että IELTS-harjoituskokeet eivät ole yhtä stressaavia kuin todellinen IELTS, jonka tapaat koepäivänä. Ihannetapauksessa haluat mennä todelliseen IELTS:iin pienellä marginaalilla tuloksissasi, koska et todennäköisesti saa yhtä hyvin pisteitä kuin harjoittelessasi.

IELTS-kurssit

Tarjolla on myös IELTS-valmennuskursseja, jos tarvitset tietyn pistemäärän viisumi- tai yliopistohakemuksellesi. Nämä ovat kalliimpia kuin itse opiskelu (tai ei opiskella ollenkaan), mutta ne ovat myös paljon tehokkaampia IELTS-pisteiden nostamisessa. Monet opiskelijat alkavat valmistautua IELTS:ään yksin, ehkä kirjan avulla tai tutkimalla verkossa, sitten he suorittavat oikean IELTS:n ja saavat selville, kuinka vaikeaa se on. IELTS-valmennuskurssilla voi olla suuri vaikutus kokeen valmiuteen.

Hyvä IELTS-valmennuskurssi sisältää yksityiskohtaisia ​​testikohtaisia ​​neuvoja siitä, kuinka lähestyä erilaisia ​​​​kysymystyyppejä, kuinka vauhdittaa itseäsi, jotta et tuhlaa aikaa, kuinka jäsentää esseesi ja kuinka tehdä muistiinpanoja kuuntelujaksojen aikana. Valmistelukurssit sisältävät yleensä myös yhden tai useamman ajoitetun IELTS-harjoituskokeen todellisella pisteytyksellä. IELTS-valmennuskurssien opettajilla on paljon kokemusta testistä, ja he voivat auttaa jokaista opiskelijaa maksimoimaan pisteensä.

Saatavilla on monia IELTS-valmennuskurssityyppejä. Kolme päätyyppiä ovat IELTS-valmennuskurssit verkossa, IELTS-valmennuskurssit kotisi lähellä olevassa koulussa ja IELTS-valmennuskurssit ulkomailla. Muista, että useimmat IELTS-valmennuskurssit kestävät 2 tai 3 kuukautta. Paljon lyhyempi kurssi ei nosta IELTS-pisteitäsi tehokkaasti. Jos tarvitset tietyn IELTS-pisteen viisumi- tai yliopistohakemustasi varten, ajoita sen mukaan.

Kuinka EF voi auttaa sinua

EF:llä on intensiivisiä IELTS-valmennuskursseja useilla paikkakunnilla, jotka alkavat eri aikoina ympäri vuoden. IELTS-valmennuskurssi antaa sinulle paljon IELTS-harjoituksia sekä vankan yleisen englannin koulutuksen. Lue lisää IELTS-valmennuskursseistamme ulkomailla.