TOEFL

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) on standardoitu akateeminen englannin koe, jonka suorittavat ensisijaisesti yhdysvaltalaisiin yliopistoihin hakevat opiskelijat. TOEFL hyväksytään myös todisteeksi englannin kielen taidosta joissakin Yhdysvaltojen ulkopuolellakin olevissa yliopistoissa. TOEFL on itse asiassa sarja testejä, joista suosituimmat ovat TOEFL iBT ja TOEFL Essentials -koe. Muita TOEFL-sarjan testejä ovat TOEFL ITP (Institutional Testing Program), TOEFL Junior sekä myös TOEFL Primary. Nämä muut TOEFL-muodot ovat vain opiskelijoiden saatavilla koulujensa kautta. TOEFL PBT (Paper Based Test or Paper-delivered test) lopetettiin asteittain huhtikuussa 2021.

TOEFL koostuu neljästä osasta: lukeminen, kuunteleminen, puhuminen ja kirjoittaminen. TOEFL iBT on pitkä ja tarkka testi (3 tuntia), jonka tarkoituksena on arvioida, ovatko opiskelijat valmiita opiskelemaan englanninkielisessä yliopistossa. Monet opiskelijat valmistautuvat TOEFL:ään 3–6 kuukautta ennen tentin suorittamista. TOEFL Essentials -koe suunniteltiin helpommaksi ja halvemmaksi englannin kokeeksi, jossa painopiste on vähemmän akateeminen.

Pisteytys

Testin iBT-version TOEFL-pisteet ovat asteikolla 0-120. Essentials-testin pisteet raportoidaan puolivyöhykkeinä 1-12. Molemmat testit sisältävät parhaan tuloksen kustakin testiosuudesta viimeisten 2 vuoden aikana virallinen tulosraportti. Opiskelija voi ottaa TOEFL:n niin monta kertaa kuin haluaa, mutta enintään kerran 3 päivässä.

Omistajuus

TOEFL on amerikkalaisen voittoa tavoittelemattoman järjestön ETS:n tuote, joka tekee myös TOEIC:n, toisen standardoidun englanninkielisen testin, joka on suunnattu yritysyleisölle.

TOEFL yhdellä silmäyksellä

Miksi tehdä tämä testi? Yliopistohakemus Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa tai Kanadassa
Price 100-320 USD dollaria
Pituus 90 minuuttia (Essentials) tai 180 minuuttia (iBT)
Tulosraportti 6-10 päivää
Testipaikka valtuutetuissa testauskeskuksissa tai verkossa
Pisteiden voimassaolo 2 vuotta
Vertaa TOEFL:ää muihin englannin kokeisiin