Cambridge C2 Proficiency (CPE)

Cambridge English C2 Proficiency -koe, joka tunnettiin aiemmin nimellä CPE, on Cambridgen englanninkielisen tenttisarjan korkein koe. Cambridge C2 englannin kielen taitotodistuksen saaminen todistaa, että opiskelija hallitsee englannin lähes äidinkielenään ja voi opiskella tai työskennellä missä tahansa englanninkielisessä ympäristössä.

Kuten kaikki Cambridgen Englannin kokeet, CPE on hyväksytty/hylätty -testi, ja läpäiseville se antaa todistuksen, joka ei vanhene ikinä. Cambridge C2 Proficiency -koe voi olla joko paperipohjainen koe tai tietokonepohjainen koe. Sekä paperi- että verkkoversiot kestävät yhteensä 236 minuuttia.

Kokeen rakenne

CPE testaa kaikkia neljää taitoa: kuuntelua, lukemista, kirjoittamista sekä puhumista. Se on rakenteeltaan seuraava:

Osa 1 (90 minuuttia) – C2 Proficiency -testin ensimmäinen osa testaa luetun ymmärtämistä, kielioppia ja sanastoa. Tässä osassa on seitsemän alakohtaa ja yhteensä 53 monivalintakysymystä, täytettävää ja vastaavaa kysymystä. CPE:n tämän osan aikana on luettava yhteensä noin 3 000 sanaa. Kaikki teksti on aitoa kirjoitusta kirjoista, sanomalehti- ja aikakauslehtiartikkeleista sekä internetistä.

Osa 2 (90 minuuttia) – CPE-kokeen toisessa osassa testataan kirjoitustaitoa. Siinä on kaksi osiota. Ensimmäisessä osiossa opiskelija lukee kaksi lyhyttä tekstiä ja kirjoittaa sitten essee, jossa tiivistetään molempien tekstien argumentit ja esitetään omat mielipiteensä samoista ajatuksista. Toisessa kehotteessa opiskelijalla on 5 tekstivaihtoehtoa kirjoitettavaksi, mukaan lukien yksi vaihtoehto, joka perustuu englanninkielisen kirjallisuuden kirjaan, joka opiskelijoiden on luettava ennen koetta. Hyväksytyt kirjat vaihdetaan aika ajoin.

Osa 3 (40 minuuttia) – C2 Proficiency -kokeen kolmas osa testaa kuullun ymmärtämistä. Opiskelija kuulee nauhoitteita englannin kieltä ja vastaa kysymyksiin kuulemastaan nauhoitteesta. Jokainen tallenne toistetaan kahdesti. Nauhoitteissa voi olla erilaisia ​​englanninkielisiä aksentteja, jotka ovat pääasiassa radiota, televisiota ja muuta autenttista puhetta. Tässä osassa on yhteensä 30 kysymystä, jotka on jaettu 4 alaosioon.

Osa 4 (16 minuuttia) – CPE:n viimeinen osa testaa englannin kielen taitoa. Oppilaat suorittavat C2-puhekokeen pareittain, ja heitä voidaan pyytää tulemaan takaisin testikeskukseen eri päivinä keskuksen aikataulusta riippuen. Puhekoe koostuu kolmesta lyhyestä osasta, joista yksi puhuu itsekseen tarkastajan kanssa ja kahdessa osassa, joissa opiskelija puhuu toisen testattavan opiskelijan kanssa.

Pisteytys

Vuodesta 2016 alkaen kaikki Cambridgen englannin kokeet raportoidaan käyttämällä samaa pisteytysasteikkoa. Alemman tason testeillä voidaan saada pisteitä asteikon alemmalla alueella ja vaikeammissa testeissä korkeampia pisteitä samalla asteikolla. C2-taitokokeen kelvolliset pisteet vaihtelevat välillä 180–230. 200 tai sitä korkeampi pistemäärä katsotaan "hyväksytyksi", ja tämän pistemäärän saaneet opiskelijat saavat Cambridge C2 -englannin pätevyystodistuksen, joka vastaa CEFR:n englannin tasoa C2. Opiskelijat, joiden pistemäärä on 180–199, saavat C1-englanninkielisen todistuksen.

Jokainen opiskelija saa CPE-tuloksensa neljän taidon mukaan jaoteltuina sekä kokonaistuloksen ja vastaavan CEFR-tason. Jos saat C2 Proficiency -kokeen läpäisypisteen, todistus myönnetään, eikä se koskaan vanhene, mutta jos kokonaispistemääräsi on alle 180, saat vain pisteraportin.

Ennen kuin rekisteröidyt C2 Proficiency -kokeeseen, joka on tiukka, korkean tason koe, suorita ilmainen Cambridge-sijoituskoe verkossa nähdäksesi, ovatko englannin taitosi tarpeeksi vahvat tähän kokeeseen.