Cambridge B2 First Certificate (FCE)

Cambridge English B2 First -koe, joka tunnettiin aiemmin nimellä FCE-testi tai Cambridge First Certificate, on suunniteltu opiskelijoille, joilla on ylemmän keskitason englannin taito. Se on Cambridgen englannin kokeesta suosituin, koska B2 on usein englanninkielisten maiden yliopisto-ohjelmien vaatima vähimmäistaso.

Kuten kaikki Cambridgen Englannin kokeet, B2 First Certificate on hyväksytty/hylätty testi, ja läpäiseville se antaa todistuksen, joka ei vanhene ikinä. FCE-koe voi olla joko paperipohjainen koe tai tietokonepohjainen koe. Kummassakin tapauksessa se kestää yhteensä 209 minuuttia.

Kokeen rakenne

Cambridge B2 First Certificate testaa kaikki neljä taitoa: kuuntelu, lukeminen, kirjoittaminen ja puhuminen. Se on rakenteeltaan seuraava:

Osa 1 (75 minuuttia) – B2 First Certificate -kokeen ensimmäisessä osassa testataan luetun ymmärtämistä, kielioppia ja sanastoa. Tässä osassa on yhteensä 52 monivalintakysymystä, täytettäväiä kysymyksiä ja vastaavia kysymyksiä. FCE:n tämän osan aikana on luettava yhteensä noin 2 200 sanaa.

Osa 2 (80 minuuttia) – Cambridge First Certificate -todistuksen toisessa osassa testataan kirjoitustaitoa. Kirjoitat kaksi tekstiä, joista kukin 140-190 sanaa. Ensimmäinen kehotus on essee. Toisessa kehotteessa voit valita eri tekstimuotojen välillä: artikkeli, kirje, arvostelu jne.

Osa 3 (40 minuuttia) – B2 First Certificate -todistuksen kolmas osa on kuullun ymmärtäminen. Kuuntelet lyhyitä puheita, keskusteluja tai muun tyyppistä englannin kielen puhetta ja vastaat kuulemaasi koskeviin kysymyksiin. Jokainen tallenne toistetaan sinulle kaksi kertaa. Tässä osassa on yhteensä 30 kysymystä.

Osa 4 (14 minuuttia) – FCE:n viimeinen osa testaa englannin kielen taitoa. Opiskelijat suorittavat tämän kokeen osan pareittain ja saattavat joutua suorittamaan tämän osan eri päivänä kuin kokeen kolme muuta osaa testikeskuksesta riippuen. Puhekoe koostuu neljästä lyhyestä alajaksosta, joista kaksi ensimmäistä puhut itse ja kaksi toista puhut toisen ehdokkaan kanssa.

Pisteytys

Vuodesta 2016 alkaen kaikki Cambridgen englannin kokeet raportoidaan käyttämällä samaa pisteytysasteikkoa. Alemman tason testeillä voidaan saada pisteitä asteikon alemmalla alueella ja vaikeammissa testeissä korkeampia pisteitä samalla asteikolla. FCE-kokeen kelvolliset pisteet vaihtelevat välillä 140–190. 160 tai sitä korkeampi pistemäärä katsotaan "hyväksytyksi", ja sen saaneet opiskelijat saavat Cambridge First Certificate -todistuksen, joka vastaa CEFR:n englannin tasoa B2. Opiskelijat, jotka saavuttavat vähintään 180 pisteen B2 First -tasolla, saavat Cambridge English Certificate -tason C1. 140-160 pisteet saaneet opiskelijat saavat B1-englanninkielisen todistuksen.

FCE:n ensimmäinen osa on arvoltaan 40 % kokonaispisteistä. Toinen, kolmas ja neljäs osa ovat arvoltaan 20 % kokonaispisteistä. Jokainen opiskelija saa Cambridge B2 First Certificate -tuloksensa neljän taidon mukaan jaoteltuna sekä kokonaistuloksen ja vastaavan CEFR-tason. Jos opiskelija sai FCE:n läpäisypisteet, hän saa myös Cambridge English Certificate -todistuksen, joka on voimassa toistaiseksi.

Cambridge English -sarjan seuraava koe on C1 Advanced. Cambridge tarjoaa ilmaisen verkko-harjoittelukokeen, jonka avulla voit määrittää karkean arvion alle puolessa tunnissa, jotta voit määrittää, mikä Cambridge-koe on oikea taso tasosi.