TOEIC

TOEIC (Test of English for International Communication) on standardoitu englanninkielinen testi, joka on suunnattu ammattilaisille ja yrityksille. TOEIC on itse asiassa kaksi erillistä testiä, joista toinen testaa vastaanottavaista englannin taitoa (luku ja kuuntelu) ja toinen tuottavaa englannin taitoa (puhuminen ja kirjoittaminen). Opiskelijat voivat halutessaan suorittaa molemmat TOEIC-testit tai vain toisen näistä kahdesta tarpeensa mukaan. Kummankin testin rakenne on ainutlaatuinen, ja myös pisteytys on erilainen niissä. Saatavilla on useita TOEIC-valmistautumismenetelmiä itseopiskelusta kursseihin ja harjoitustesteihin.

TOEIC Kuunteleminen & Lukeminen

TOEIC luku- ja kuuntelutesti on suosituin kahdesta TOEIC-testistä. Se annetaan testikeskuksissa paperilla, ja se antaa pisteet 10–990. Englannin kielen lukutaidot ja englannin kielen kuuntelutaitoja painotetaan tässä kokeessa yhtä paljon, ja kummaltakin tulee puolet lopullisesta pisteestä.

TOEIC Puhuminen & Kirjoittaminen

TOEIC puhe- ja kirjoituskoe suoritetaan tietokoneella. Tämä TOEIC-versio ei sisällä tarkastajaa, vaan opiskelija tallentaa puhutut vastauksensa tallennettuihin tai kirjallisiin kehotteisiin ja kirjoittaa kirjalliset vastauksensa kirjalliseen osuuteen. Tässäkin kokeessa kirjoitettu ja puhuttu englanti ovat yhtä painotettuja. Opiskelijan loppupistemäärä on 0–400.

Omistajuus

TOEIC on amerikkalaisen voittoa tavoittelemattoman järjestön ETS:n tuote, joka tekee myös TOEFL:n, toisen standardoidun englanninkielisen testin, joka on suunnattu akateemiselle yleisölle.

TOEIC yhdellä silmäyksellä

Miksi tehdä tämä testi? Pätevyystodistus
Hinta 125-200 dollaria
Pituus 120 minuuttia (vastaanottokykyinen) tai 80 minuuttia (tuottelias)
Tulosraportti 3-15 päivää
Testipaikka Valtuutetut testikeskukset
Pisteiden voimassaolo 2 vuotta
Vertaa TOEIC:tä muihin englanninkielisiin testeihin