IELTS

Kansainvälinen englannin kielen testausjärjestelmä (IELTS) on standardoitu englannin koe, jota käyttävät ensisijaisesti ulkomaisiin yliopistoihin hakeutuvat opiskelijat ja mahdolliset maahanmuuttajat Isoon-Britanniaan ja muihin kansainyhteisön maihin. IELTS:stä on olemassa 4 versiota – IELTS General Training, IELTS Academic, IELTS UKVI ja IELTS Life Skills. IELTS Academic on ylivoimaisesti suosituin, ja se edustaa noin 80 prosenttia vuosittain suoritettavista IELTS-testeistä.

Omistajuus

IELTS on Cambridge English Language Assessmentin tuote, ja sitä hallinnoivat yhdessä kyseinen organisaatio, British Council sekä IDP IELTS Australia. Cambridge English Language Assessment on myös paljon vanhemman Cambridgen englannin koepaketin takana, mukaan lukien englannin kielitaitotodistus (CPE) ja ensimmäinen englanninkielinen todistus (FCE).

Testiversiot

IELTS Academic ja IELTS General Training -testit ovat samanlaisia, mutta eivät aivan identtisiä. Heillä on yhteinen pisteytysasteikko ja kaksi neljästä testijaksosta. IELTS Life Skills ja IELTS UKVI ovat täysin erilaisia. Tämän sivuston tiedot koskevat vain IELTS Academic- ja IELTS General Training -testejä. IELTS on perinteisesti käsinkirjoitettu testi, jota ei pidetä tietokoneella, vaikka jotkut testikeskukset tarjoavatkin nyt tietokonepohjaista testausta. Käsinkirjoitetuissa IELTS-testeissä opiskelijat kirjoittavat vastauksensa arkille. IELTS-tutkinnon suorittamiseksi ei tarvitse osata kirjoittaa.

IELTS:n kaksi suullista osaa – kuunteleminen ja puhuminen – ovat identtisiä IELTS Academic- ja IELTS General Training -testiversioissa. IELTS:n kaksi kirjallista osaa – lukeminen ja kirjoitus – ovat erilaisia ​​​​akateemisissa ja yleisissä koulutuskokeissa.

Pisteytys

Kaikkien IELTS-testien suorittajien on suoritettava kaikki neljä testiosaa, riippumatta siitä, suorittavatko he akateemisen tai yleisen koulutustestin, ja he saavat IELTS-tuloksensa 13 päivän kuluessa (6 päivää tietokonepohjaisissa testeissä). Luku-, kirjoitus- ja kuuntelutestit suoritetaan yhdessä istunnossa. Puhekoke voidaan suorittaa samana päivänä tai enintään 7 päivää ennen tai jälkeen muiden kokeen osia. Monet opiskelijat viettävät useita kuukausia IELTS-valmistautumisessa ja harjoituskokeissa ennen kuin he saavat tarvitsemansa pisteet.

IELTS yhdellä silmäyksellä

Miksi tehdä tämä testi? Maahanmuutto Isoon-Britanniaan ja yliopistohakemus Isossa-Britanniassa
Hinta 200-300 dollaria
Pituus 175 minuuttia
Tulosraportti 6-13 päivää
Testipaikka valtuutetut testikeskukset
Pisteiden voimassaolo 2 vuotta
Vertaa IELTS:ää muihin englannin kokeisiin