IELTS Academic

IELTS Academic -testi on toinen IELTS:n kahdesta versiosta, ja se on ylivoimaisesti suosituin versio. Se on tarkoitettu ensisijaisesti opiskelijoille, jotka hakevat yliopistoon Isossa-Britanniassa, vaikka monet Ison-Britannian ulkopuoliset yliopistot hyväksyvät myös IELTS Academic -pisteet todistaakseen englannin kielen. Akateemisia IELTS-pisteitä voidaan käyttää myös englannin kielen taidon osoittamiseen viisumi- ja maastamuuttotarkoituksiin Isossa-Britanniassa ja muissa maissa.

Testi rakenne

IELTS Academic kestää yhteensä noin 2 tuntia ja 45 minuuttia, ja siinä testataan sinun neljä taitoa: lukeminen, kirjoittaminen, kuuntelu sekä puhuminen. Testin kirjalliset osat ovat erilaisia ​​IELTS Academic- ja IELTS General Training -testeissä, ja enemmän painotetaan akateemisessa tai yliopistoympäristössä olevia aineita. Kahden testin puheosuudet ovat identtisiä ja käsittelevät jokapäiväisiä aiheita ja tilanteita.

Pisteytys

IELTS Academic pisteytetään asteikolla 0–9, eikä läpäisy- tai hylkäyspisteitä ole. IELTS Academic -tulosraportit ovat voimassa 2 vuotta.