Cambridgen kokeet

Cambridgen englannin kokeet ovat sarja englanninkielisiä sertifiointikokeita, joista jokainen antaa testikohtaisen sertifikaatin, joka on voimassa toistaiseksi. Jokainen Cambridgen koe testaa tietyn englannin kielen tasoa, joten sinun on ensin valittava omalle tasollesi sopiva koe suorittamalla Cambridge placement -testi verkossa.

Testit

Cambridgen englanninkielisiä testejä on melko paljon, mutta tällä sivustolla käsitellään vain yleisimmät aikuisille saatavilla olevat testit.

A2 Key (KET) - perustaso

B1 Preliminary (PET) - keskitaso

B2 First (FCE) - ylempi välitaso

C1 Advanced (CAE) - edistynyt taso

C2 Proficiency (CPE) - pätevyystaso (C2)

Linguaskill - kaikki tasot A1 – C1

Testisuunnittelu

Cambridgen englannin kokeita ehdotetaan usein koulussa tai työpaikalla, mutta ne ovat myös henkilöiden saatavilla valtuutetuissa testikeskuksissa sekä Isossa-Britanniassa että ympäri maailmaa. Cambridgen tenttisarjan sertifikaattien suunnittelu tekee niistä erityisen houkuttelevia kouluille ja muille oppilaitoksille. On tavallista, että koulu tarjoaa alemman tason Cambridge-kokeen yhdellä luokalla, sitten ylemmän tason kokeen parin vuoden kuluttua ja lopuksi vielä korkeamman tason kokeen valmistumisen lähestyessä. Tällä tavalla opiskelija rakentaa portfoliota Cambridgen englanninkielisistä sertifikaateista. Tämä malli eroaa suuresti muista standardoiduista englanninkielisistä testeistä.

Pisteytys

Vuodesta 2016 lähtien kaikissa Cambridgen kokeissa on käytetty harmonisoitua pisteytysasteikkoa, mutta jokainen tentti voi antaa pisteitä rajoitetulla asteikon alueella testattavan englannin kielen tason mukaan. Kaikissa kokeissa käytetty Cambridgen englannin pisteytysasteikko on linjassa CEFR:n kanssa. On monia tapoja valmistautua Cambridge-kokeeseen riippuen tavoitteistasi ja aikataulustasi.

Cambridgen kokeet yhdellä silmäyksellä

Miksi tehdä tämä testi?Institutionaalinen testaus ja yliopistosovellus Isossa-Britanniassa
hinta$150-$250 dollaria
Pituus 110 - 236 minuuttia testiversiosta riippuen
Tulosraportti 2-40 päivää
Testipaikka Valtuutetut testikeskukset
Pisteiden voimassaolo Ikuisesti
Cambridgen kokeeseen valmistautuminen